Brief staatssecretaris van Rijn ic backpay

briefrijn16feb17cit

vanrijnZie de hele brief  briefrijnbackpay16feb17full
van  deze welingelichte kringen.

backpaybuttonlogo

Dit bericht werd geplaatst in diversen, Indische kwesties. Bookmark de permalink .

56 reacties op Brief staatssecretaris van Rijn ic backpay

 1. wal suparmo zegt:

  De mijne is door de SVB afgezen met een onozele uitdaging om er een rechtzaak van temaken.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Heer Suparmo,

   Als ik het goed heb begrepen uit uw ontboezemingen onder een ander topic, bent u rond het jaar Onzes Heeren 1938 geboren. De backpay kwestie gaat over compensatie van loonderving van militaire en burgerambtenaren in dienst van de BV Nederlands Oost Indië, gedurende de bezetting van NOI door Japan.

   In die jaren was u – net als ik overigens – tussen de 3 en 7 jaar oud en hebt u daarvoor niet op de loonlijst kunnen staan van welke ambtelijke instelling dan ook. Een claim op de backpay van uw erflaters (if any) heeft geen zin, aangezien het recht op back pay niet erfelijk is verklaard.

   Right or wrong, like it or not, dit is de harde boze werkelijkheid, ook voor u. De SVB voert slechts atoerans uit van de overheid. Ze kan dus niet anders dan uw claim afwijzen en er netjes, niet onnozel, ex gratia aan toe te voegen dat u naar de rechter zou kunnen stappen als u uw recht zou willen halen.

   Terzijde, maar nu we het toch over rechtvaardigheid hebben: Ik had gisteravond een lang telefoongesprek met een vriendje van de Pandean Lamper en later Gergadjischool in Semarang, Jan Kepala Matjan D. Hij is nu 80, woont sinds 1966 in Canada en is Canadees geworden. Hij had net als zijn broers en zusters geleden door de oorlog en had in diverse bersiapkampen gezeten. Zijn aanvraag WUBO werd afgewezen omdat hij ……. Canadees was. Zijn broer en zusters die Nederlander waren gebleven kregen de uitkering zonder omhaal.

   Tja …… geef die jongens en meisjes met een dubbel paspoort maar eens ongelijk.

   Pak Pierre

   • j.h.Crawfurd zegt:

    Pak Pierre; een vraag mijn Oma kreeg wel de Backpay van haar overleden man uitgekeerd.
    Ik was toen inderdaad nog een jochie, maar wist het nog: Xe reden hiervan is dat wij kinderen allemaal een papieren 5 gulden kregen van onze Oma.
    M.a.w.een erfgename heeft wel recht op de Backpay.
    In afwachting op Uw reactie; Mvg Jos H Crawfurd

    • Pierre de la Croix zegt:

     Meneer Crawfurd, nu u mij als “deskundige” raadpleegt zou ik naast mijn schoenen kunnen gaan lopen van trots. Maar helaas, ik ben geen Pak Somers.

     Mijn enige VERMOEDEN op dit moment is, dat uw overleden grootvader GEEN Indisch ambtenaar was, dus NIET in dienst van de BV Nederlands Indië, maar van het moederbedrijf de NV Nederland. Als hij voor de oorlog periodiek recht had op betaald Europees Verlof, dan zou dat zeker zo zijn.

     Ik denk ook aan het personeel van de Koninklijke Marine. Dat werd geacht in dienst te zijn van Nederland en kreeg in die hoedanigheid na de oorlog “back pay”. Hun wapenbroeders van het KNIL konden er naar fluiten. Die moesten hun hand ophouden bij de voormalige vijand die ze hadden bestreden, de RI. Hoe dankbaar kunnen vorst en vaderland zijn!

     De onderhavige regeling van Van Rijn is een ex gratia affaire, een “gunst”, geen recht, met allerlei beperkende maatregelen omkleed. Anders wordt het allemaal natuurlijk te duur! Ik ben bang dat bij komende verkiezingen geen enkele politieke partij een traan zal laten om de gedupeerden, c.q. de rechthebbenden die te vroeg zijn overleden en hun nabestaanden.

     Pak Pierre

    • j.h.Crawfurd zegt:

     Deskundigen zijn ze wel, op mij dan na.
     Geef er een kort antwoord op: Mijn Opa is een Samson; dus geen blanda toch en mijn Oma van een van de Abonnese eilanden: Een Abels; dus ook geen Hollands bloed.
     Waar hij precies gewerkt heeft???
     Mvg.Jos H Crawfurd.

    • j.h.Crawfurd zegt:

     Ook nooit naar Europa geweest voor verlof en niet bij de Marine gewerkt.
     Ik denk zo bij de SS staatsspoorwegen.
     Jammer ik ben de jongste 74jaar en kan dit niemand vragen.
     Mvg.Jos H Crawfurd.

    • Pierre de la Croix zegt:

     In dienst van de Staatsspoorwegen? De naam van de werkgever (SS) suggereert dat zijn werknemers de status van “ambtenaar” hadden. Of had de SS toch een private status en waren de werknemers dus geen ambtenaar?

     Indien uw opa nooit in NL was geweest, dan lijkt het mij uitgesloten dat hij in Nederland was aangenomen en uitgezonden naar Indië op een Nederlands (dus geen Indisch) arbeidscontract.

     Een andere mogelijkheid die het overdenken waard is: Was uw opa voor de oorlog al gepensioneerd? Dan zou hij, of zijn weduwe, pensioen hebben ontvangen van het pensioenfonds van de SS en zou de “back pay” compensatie kunnen zijn van de pensioenderving tijdens de bezettingsjaren.

     Zo maar wat denkrichtingen uit de blote kepala, niet van een terzake deskundige!

     Pak Pierre

   • wal suparmo zegt:

    Misschien ben ik ooit door Uw hond gebeten.Dat was in de Japanse tijd. Ens voor ee huis met eenpaar lieve meisjes.Miscchien Uw zusters?

   • wimwp zegt:

    Het klopt dat je de NL nationaliteit moet bezitten voor de WUBO
    Helaas kon deze Canadese Nederlander GEEN dubbele nationaliteit behouden volgens de NL wetten. Vele EU landen kunnen dat wel! Hij krijgt dubbel straf!
    De Amerikaanse, Canadese, Australische, New Zealandse, Zwitserse etc. regeringen mag je meerdere nationaliteiten bezitten. Ik ken een Nederlander die buiten zijn NL paspoort ook een zwitsers en Amerikaans paspoort heeft. Dat hij zijn NL paspoort kan houden komt doordat hij ook Zwitser is.
    Dit is een van de vele redenen waarom Eelco Keijj, D66, plaats 39 voor alle buitenlandse Nederlanders opkomt om dubbele nationaliteit ook voor ALLE Nederlanders mogelijk te maken als hij gekozen wordt! Nu kunnen alleen Marokkaanse, Turkse, Zwitserse, Britse
    Nederlanders hun NL paspoort behouden en Nederlanders die met een buitenlandse getrouwd zijn. Enkele Nederlanders en Nederlandse echtparen verliezen automatisch hun Nederlandse nationaliteit.
    Gelukkig geld het nog niet voor de AOW. Maar dat zou ook nog kunnen.

    • Arthur Olive zegt:

     Het behouden van een dubbele nationaliteit kan ook zijn keerzijde hebben als er oorlog komt.
     De Japanse Amerikanen met een dubbele nationaliteit moesten in concentratie kampen na Pearl Harbor.

    • Ron zegt:

     Die concentratie kampen vielen reuze mee. Geen honger en voldoende medicijnen en jaren later ook nog goed gecompenseerd.

    • wal suparmo zegt:

     Als erfgenaam van mijn ONGETROUWDE OOM die begraven ligt op het eereveld in Ambon en gesneuveld als KNIL soldaat. Heeft NOOIT wat van de Holl.regering gekregen ..Dit is gewijgert door de SVB op basis dat hij in Agustus 2015 niet meer in leven is.

    • Ron zegt:

     De AOW wet zegt dat een persoon in Nederland voor ieder jaar dat hij/zij daar woont recht heeft op 2%. Het is niet zo als b.v. in America, waar je minsten 10 jaren moet hebben gewerkt om in aanmerking voor de Social Security te komen. Of liever gezegd bijgedragen heb. Daarbij is het aantal jaren bepalend hoeveel men later maandelijks krijgt.

    • wimwp zegt:

     Terzijde van de discussie:
     sinds wanneer gaat Nederland een Pearl Harbor aanval doen of een oorlog beginnen?
     We hebben het over NEDERLANDSE dubbele nationaliteit.

     Ik ga er van uit dat ieder wel 10 jaren werkt. En als je dat niet kan in de USA, en je bent wel AOW gerechtigd dan kan je AOW met Social Security koppelen en wordt toch de SS
     in de totale vergoeding opgenomen al heb je maar een paar kwartalen gewekt!.

    • Ron zegt:

     Ha, ha, leuk gevonden.
     Mijn echtgenote heeft 8 jaren in Ca gewerkt en krijgt dus geen Soc. Security. Ik krijg het wel als getrouwd persoon (over 27 jaar). Maar niet volledig. Daarnaast krijgen mijn vrouw en ik wel AOW uit Nederland (over 34 jaar).
     Daarom heb ik altijd het maximum in mijn spaarregeling tijdens mijn engineering periode geïnvesteerd. Al met al hebben wij beiden een goede oude dag, waarbij wij geen cent hoeven om te draaien.

    • Arthur Olive zegt:

     @WIMWP
     Nederland kan worden aangevallen door een land van een Nederlander met een dubbele nationaliteit. Daarom hebben we NATO.

     Legale immigranten die al drie jaar in Amerika zitten en niet genoeg hebben verdiend kunnen SSS (Supplemental Social Security) aanvragen na hun 62ste jaar. Vaak is het zo dat die SSS meer is dan wat ze kunnen verdienen als ze minder dan 40 uur werken, het is dus een incentive om niet te werken.

 2. bokeller zegt:

  Pak Crawfurd
  Ik doe effe een gooi ,nl. was ’t in Indie of Nw.Guinea
  Daarbij vermoed ik ,in Indie na de oorlog een
  pensioen erfenis, die meen ik in 1948/1949
  werden uitgekeerd.
  Nmi. het jaar ,dat Uw Oma 5gulden uitdeelde.
  siBo

  • j.h.Crawfurd zegt:

   Heer Bo Keller het is in Surabaya: Inderdaad 48/49
   Waarom wordt er nu onderscheidt gemaakt op het recht van mogelijk mijn Vader.
   BB ja blanda busuk.
   M.v.g. Jos H Crawfurd.

 3. rob beckman lapre zegt:

  Mag ik uit vorenstaande reaktie(s) opmaken dat zij die naar de VS emigreerden, VS staatsburger werden, geen recht op de uitkering hebben?

  • Loekie zegt:

   Ik denk
   ik vermoed
   ik dacht
   misschien
   wellicht
   kan zijn dat
   vermoedelijk
   waarschijnlijk
   kan het niet dat
   wie weet
   ik heb gehoord
   ik weet zeker
   ongetwijfeld
   zou best kunnen dat
   als ik mij goed herinner
   ik meen te weten
   heb ooit gelezen
   was het niet zo dat
   …….eigenlijk weet ik het niet, ik zeg maar wat.

  • Pierre de la Croix zegt:

   rob beckman lapre zegt 17 februari 2017 om 11:03 “Mag ik uit vorenstaande reaktie(s) opmaken dat zij die naar de VS emigreerden, VS staatsburger werden, geen recht op de uitkering hebben?”

   Als op I4E vragen worden gesteld die ik meen te kunnen beantwoorden dan doe ik dat, ook al zouden mijn antwoorden niet direct leiden tot algehele oplossing van het onderliggende probleem. Ik geef aan wat feit is en wat veronderstelling op grond van “circumstantial evidence” en in het verleden vergaarde kennis en ervaring, onder het motto “beter iets dan niets”. Vindt iemand mijn handreikingen maar niets, dan staat het haar of hem vrij om direct de dielietknop te activeren of de “F” van “Flauwekul”, indien de software daarin voorziet.

   Tot zover de disclaimer, “to whom it may concern”.

   Nu uw vraag meneer Beckman Lapré: Ik hoorde dus zeer onlangs van mijn oude lagere schoolvriendje uit Semarang, in 1966 naar Canada geëmigreerd en ergens op de tijdlijn Canadees geworden, dat hij niet in aanmerking was gekomen voor een WUBO uitkering OMDAT hij Canadees was geworden (en dus geen Nederlander meer was). Zijn 2 oudere zusters en jongere broer die onder dezelfde omstandigheden hadden geleden kregen die wel, omdat zij Nederlander waren gebleven. Tot zover het verhaal van mijn oude vriendje, ik heb geen reden om daaraan te twijfelen.

   Wijlen mijn zwager Stefan Mollinger, ex geïnterneerde jongenskamp Bangkong in Smg, emigreerde in 1970 met vrouw en kinderen naar Australië en kreeg wel een WUBO-uitkering. Ik weet van hem dat hij zijn Nederlands paspoort nooit had ingeruild voor een Australische pas.

   Welnu, mijn conclusie uit deze gegevens is, dat de WUBO uitsluitend van toepassing is op personen met de Nederlandse nationaliteit, ongeacht hun woonland. Deze conclusie geeft voor belangstellenden een denkrichting aan, waarmee ze verder kunnen als ze dat willen ……

   Ik heb indertijd mijn zwager geholpen met zijn WUBO aanvraag. Die werd toen behandeld door de Stichting Pelita. Daar zou ik dus in eerste aanleg aankloppen met uw vraag.

   Pak Pierre

  • Ron zegt:

   Ja Rob.
   Dat is nu het grote verschil tussen de WUV en de WUBO.
   Zie mijn artikel op mijn web: http://myindoworld.com/wuvwubo/
   en ook: http://wetten.overheid.nl/BWBR0003664/2017-01-01

 4. ellen zegt:

  Was dat niet de Rehabilitatieregeling? De Rehabilitatieregeling (Indisch, 1947-1949) was gericht op het op de been brengen van de door de oorlog getroffen huishoudens. Indisch gouvernement gaat niet over tot uitbetaling van het salaris van ambtenaren gedurende de Japanse bezetting. In plaats daarvan wordt er een beperkt aantal maanden salaris betaald (afhankelijk van gezinsgrootte). Geen vergoeding voor oorlogsschade.

  Op internet is onder het item Rehabilitatieregeling een en ander te vinden, waaronder overzichten.

 5. Wal Suparmo zegt:

  Het is toch maar gebleken dat in een modern land .Alles is gebasseerd op de ASSURANTIE systeem.Ook de AOW.Al hebt je 100 jaar in Holland gewoont .Maar als je nooit GEWERKT hebt. Dan heb je geen recht op AOW.Is dit waar? Dit is mij door een regerings instantie verteld.

  • Ron Geenen zegt:

   @Ook de AOW.Al hebt je 100 jaar in Holland gewoont .Maar als je nooit GEWERKT hebt. Dan heb je geen recht op AOW.Is dit waar? @

   Vermoedelijk heeft u het verkeert begrepen. Voor ieder jaar, na 1957 en een bepaalde leeftijd, heeft een Nederlander recht op 2% AOW. En dat geldt vandaag nog steeds. Heb diverse Indo’s die slechts 5 a 6 jaren in NL hebben gewoond en toen naar Amerika zijn geëmigreerd, ook kunnen helpen met hun aanvraag. Deze mannen hebben het allemaal gekregen. Ze hadden de keuze op een maandelijkse, kwartaal of jaarlijkse overmaking van het bedrag.
   Trouwens alle duidelijke informatie kunt u vinden op de website van de SVB.

 6. Wal Suparmo zegt:

  Het is toch maar gebleken dat in een modern land .Alles is gebasseerd op de ASSURANTIE systeem.Ook de AOW.Al hebt je 100 jaar in Holland gewoont .Maar als je nooit GEWERKT hebt. Dan heb je geen recht op AOW.Is dit waar? Dit is mij door een regerings instantie verteld.

  • PLemon zegt:

   @nooit gewerkt hebt…

   Onbelangrijk als je er maar werkt of woont of hebt gewoond.

   *** De AOW is een verzekering. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is automatisch verzekerd. Het maakt dan niet uit wat uw nationaliteit is. Ieder jaar dat u verzekerd bent, bouwt u 2% AOW-pensioen op. U krijgt een volledig AOW-pensioen als u in de 50 jaar voor uw AOW-leeftijd altijd verzekerd bent geweest. 
   https://www.svb.nl/int/nl/aow/wat_is_de_aow/wie_krijgt_aow/

   • Wal Suparmo zegt:

    Vele Indonesiers die zelf 15 jaar in Holland hebben gewoont en gewerkt( bij de Indonesische Ambassade).Ook mijn zuster die 10 jaar in Holland heeft gewoont maar niet gewerkt heeft En dus nooit PREMIE heeft betaald. .Hebben geen recht op AOW. Dus klop weer niet.

    • PLemon zegt:

     @Ambassades zijn te beschouwen als stukjes buitenland, dus personeel is in buitenlandse dienst. Maar uw zuster hier woonachtig zonder werk had misschien een relatie met iemand van de ambassade en dus een gerelateerd inkomen?

    • Wal Suparmo zegt:

     Zij zelf is een Hollandse en woont bij haar zoon.Niets met Indonesiers temaken watemeer met de ambassade. Ik weet niet hoe je in Holland woont maar niet werk premie moet betalen.

    • Ron Geenen zegt:

     @weet niet hoe je in Holland woont maar niet werk premie moet betalen.@

     Zij staat toch ingeschreven bij de gemeente waar ze woont. Gewoon daarna naar het SVB gaan (Leiden?).

    • Ron Geenen zegt:

     Hier heb ik 3 Indo’s, die nu Amerikanen zijn, toch kunnen helpen met het papierwerk en ze krijgen voor ongeveer 4/5/6 jaren in Nederland een 8/10/12% die ze eenmaal in December laten uitbetalen.

    • Wal Suparmo zegt:

     Jammer voor mij dat hier niemand mij kan helpen.

    • Ron Geenen zegt:

     @Jammer voor mij dat hier niemand mij kan helpen.@

     Zoals ik het begrepen heb, gaat het niet om u. Uw zus woont nu in Indonesie, zoals u reeds schreef. Waar woont haar zoon? Daarnaast kunt U ook schriftelijk en/of telefonisch/Internet met de SVB corresponderen. Persoonlijk heb ik de Indo’s in Ca ook van uit Ca geholpen.
     Hier beneden is de naam van een persoon bij het SVB met betrekking WUV/WUBO.
     Vermoedelijk is er ook iemand in dat soort positie betreffende de AOW.
     Het email adres is info.wvo@svb.nl en hun website is http://www.svb.nl

     Persoonlijk heb ik een goede contact gehad met de heer Kuijpers en een artikel op mijn website https://www.MyIndoWorld.com over de WUV/WUBO geplaatst voor de mensen in de USA.

     André Kuijpers
     Coördinator Communicatie & Externe Betrekkingen
     Secretaris Cliëntenraad

     Sociale Verzekeringsbank
     Afdeling Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen
     Stationsplein 1, 2312 AJ Leiden
     Antwoordnummer 10340, 2300 WB Leiden
     Telefoon: +31 (0)71 535 6785

    • Wal Suparmo zegt:

     Hartelijk bedank voor de informatie! De toelichting wat zij gehad was, dat men ooit in Holland had t gewrrkt en niet alllen maar gewoont.FYI haar zoon is inmiddels juist al gestorven.

    • Wal Suparmo zegt:

     Hartelijk dank voor de informatie! Mijn zus is zeker als Hollandse staatburger,bij de plaatselijke gemeente geregistreerd.De toelichting wat zij gekregen was was , dat je n Holland moet hebben gewerkt.FYR haar zoon in inmidel juist al gestorven.

    • Ron Geenen zegt:

     @De toelichting wat zij gekregen was was , dat je n Holland moet hebben gewerkt@

     Uw zus heeft het beslist verkeert begrepen. Ik zou als ik u was ook de website openen en dat doornemen. Een telefoontje is ook waard. De mensen die ik heb gesproken waren erg vriendelijk en hulpvaardig. Zelf een e-mail kan al helpen. Heus!

   • Jan A. Somers zegt:

    Je hoeft alleen premie te betalen in de jaren dat je in Nederland hebt gewerkt. Je kan 50 jaar niks doen, en krijgt toch AOW. Dat is het beginsel van basisinkomen.

    • Loekie zegt:

     Nou, als je x-jaar in het buitenland hebt gewerkt, dan worden die jaren wel afgetrokken van het aow-bedrag dat je vanaf je ’65e’ krijgt, tenzij je je in die buitenlandse jaren vrijwillig hebt verzekerd om het aow-bedrag op 100% te houden. (Zie SVB-site).

    • Ron Geenen zegt:

     @krijgt, tenzij je je in die buitenlandse jaren vrijwillig hebt verzekerd om het aow-bedrag op 100% te houden. (Zie SVB-site).@

     Ik kon het ook achteraf gewoon aanvullen. Ruim 4 maanden in London b.v. Het interessante was dat ik ook ongeveer een jaar iedere week 3 dagen per week in Parijs doorbracht en de rest van de week bij het Amerikaans concern CE Lummus, Den Haag, werkte. Had een coördinerende baan; bracht gegevens en kwam met nieuwe terug. Bleef verzekerd als zijnde volledig in NL.

    • Jan A. Somers zegt:

     ff goed lezen: de jaren dat je in Nederland hebt gewerkt.

  • Wal Suparmo zegt:

   Zij woont nu in Indonesia en het antwoord van de SVB is: MEN MOET IN HOLLAND HEBBEN GEWERKT ( en zodanig premie hebben betaald) Want di AOW is toch maar niets anders als gebasseerd op de assurantie.WEER TERUG NAAR NUL PAK!

   • Loekie zegt:

    “Wanneer bent u niet verzekerd als u wel in Nederland woont?
    (….)
    U werkt als ambtenaar voor een ambassade of consulaat van een ander land”.

    https://www.svb.nl/int/nl/aow/wat_is_de_aow/wie_krijgt_aow/wanneer_verzekerd/index.jsp

    • Wal Suparmo zegt:

     Mijn zuster di 10 jaar in Holland bij haar zoon heeft woont, is volgens haar inziens, nooit verzekert geweest en ook daar door nooit premie heeft vetaald.

    • Ron Geenen zegt:

     Nogmaals, uw zus hoeft geen premie te betalen. Een ieder die in Nederland woont, komt in aanmerking voor 2% AOW per jaar. Als ze daar 10 jaren heeft gewoond krijg ze wiskundig gezien 10/50 deel van het AOW voor iemand die daar volledig is gevestigd. Heeft uw zus toen ze bij haar zoon woonde ook laten inschrijven in de desbetreffende gemeente? Er moet wel een bewijs zijn dat ze daar legaal woonde. Haar zoon kan daar zeker een antwoord op geven.

    • Loekie zegt:

     Hoezo 10/50 ?
     Waarom niet gewoon 10 x 2% ?

    • Wal Suparmo zegt:

     Al mijn Indonesische vrienden die meer dan 2 jaar in Holland hadden gewoont en voor de NLM en KLM hadden gevlogen.Kregen en hebben nooit AOW gehad. Als nog? Graag infomatie.Hartelijk bedankt bijvoorbaat!

    • Ron Geenen zegt:

     Ik sprak ook van wiskundig gezien. Immers je hebt recht op 100% AOW als je 50 jaren in NL hebt gewoond. Als iemand 30 jaren en met tussen posen in NL heeft gewoond waarvan hij 4 maanden in Engeland heeft gezeten, 11 maanden in Frankrijk en 17 maanden in Duitsland. Dan worden die perioden ook afgetrokken, mits hij ze zelf heeft bijgespijkerd. Doordat een AOW uitkering van diverse factoren afhankelijk is, is het theoretisch een deel van 50 jaren en van het max. bedrag.

     In dat opzicht boft u dat u in NL woont. De US aow=social security wordt alleen aan hen uitbetaald die minstens 10 jaren hebben gewerkt en de grootte van het bedrag, dat men krijgt is afhankelijk ook van het inkomen van de persoon.

    • Wal Suparmo zegt:

     Weer een nieuwe informatie, dat je minstens 10 jaren in Holland hebt gewerkt Dus de AOW is toch maar geen Sociale maar en Bussines(assurantie) wet zo als ik van tevoren al gezegt heb..

    • Ron Geenen zegt:

     Hier is in het Engels een pdf file voor mensen die buiten Nederland wonen:

     Klik om toegang te krijgen tot information_on_aow.pdf


     en hier in het Nederlands: http://www.pensioenprorato.nl/index.php/aow
     Het zijn blijkbaar bedrijven die u tegen een betaling aan AOW willen helpen.
     U heeft ze beslist niet nodig, want het SVB kan u gewoon helpen.
     Alleen de tekst doornemen, want dat kan u helpen.

    • Ron Geenen zegt:

     En hier is de AOW informatie zoals het SVB het vermeldt:
     https://www.svb.nl/int/nl/aow/wat_is_de_aow/wie_krijgt_aow/

   • Wal Suparmo zegt:

    HR RON GEENEN.Hartelijk dank voor de informatie! Mijn zus is zeker als Hollandse staatburger,bij de plaatselijke gemeente geregistreerd.De toelichting wat zij gekregen was was , dat je n Holland moet hebben gewerkt.FYR haar zoon in inmidel juist al gestorven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.