Indisch in Beeld

lyceumbandoeng52

Christelijk Lyceum Bandoeng in 1951/52.    Wie herkent iemand ?

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

17 reacties op Indisch in Beeld

 1. ronald willemsen zegt:

  TJOBA HIGALI ETA BUDAK LUTIK!! AL DIE BOEAJA’S IN HUN KORTE BROEKEN!! IK HOOP, DAT ZE ER ALLEMAAL GOED DOOR ZIJN GEKOMEN!!

  HOOP VAN IEMND UIT TOEN TEA TE HOREN!!!

  SINJO RONNIE

 2. De vrouw in het midden staande en achter is Mevr. Mulder (engels). Staande tegen de paal is Rector Zwaan. En helemaal links staande is denk ik Okeloen. Dit was allemaal na mijn tijd.
  Cap.

 3. Anoniem zegt:

  HALLO,, DICKIE!!
  WAT EEN VERASSING, OM NA AL DIE TIJD NOG ALTIJD REACTIES BINNEN KOMEN OP MIJN OUWE KLASSE FOTO!!
  NET TERUG VAN EEN REIS NAAR INDONESIE, WAAR IK OEKJE WUISAN HEB ONTMOET, DIE MIJ OOK VORSTELIJK DOOR HEEL BANDOENG HEEFT BEGELEID….
  ALS JE INTERESSE HEBT, GRAAG CONTACT NEMEN, VIA E-MAIL??
  MIJN ADRES IS: r.willemsen18@upcmail.nl

  SAMPEI JUMPA??

  SI RONNIE

 4. Huib zegt:

  Die lange blonde jongen links herken ik ook als Ockeloen al heb ik zelf niet in deze klas gezeten.
  Dat meisje links achter met dat gestreepte truitje lijkt verdacht veel op mijn jongere zusje Dixie Otto.
  Maar in die tijd zat ik zelf nog in Holland. Voor mijn eigen veiligheid vast weggestuurd door mijn moeder.
  Huib

  • RON WILLLEMSEN zegt:

   TOEN IK IN ROTTERDAM NAAR DE MACHINISTEN SCHOOL GING BEN IK EEN TIJDJEMET DIXIE UIT GEWEEST, VANWEGE WEDERZIJDSE KENNISEN (FAMILIE OEI) IK WEET NIET, OF DIXIE ZICH DAT WEL HERINNERT???
   IK ZAT BIJ HAAR OP DE KLAS….

   • Huib zegt:

    Hi Ron,
    Sorry je vorige reactie is me ontgaan.
    Dixie woont al sinds de 60-er jaren in Aruba. Ze was getrouwd met een Arubaanse jongen die bij Lago Oil ging werken als chemicus, Dar kreeg ze ook een zoon en een dochter en uiteraard inmiddels ook een serie klein-en en achterkleinkinderen.
    Helaas laat haar gezondheid sinds een paar jaar te wensen over.

    Spanky Tan ken ik ook wel. We hebben zelfs een robbertje gevochtenop het Lyceumplein nadat hij me heeft uitgedaagd, naar ik meen opgestookt door Jack Smit e.a. Het kostte hem een blauw oog en een bloedneus en moest uiteindelijk minta ampoen roepen.
    Ook ik heb hem ontmoet (op een Haagse parkeerplaats) toen we naar een VEDO reunie gingen.

    Ockeloen meen ik me nog te herinneren van de St. Jozef lagere school.
    Toen hij het nodig vond om mijn jongere broertje Gijs af te tuigen heb ik ook met hem na schooltijd in de bokshouding gestaan totdat hij genoeg klappen had opgelopen met bloedneus en al en zich over gaf. Er stonden wel een hoop jongens en meisje omheen toe te kijken..

 5. Ik herken dezelfde personen en namen: staande links Jan(?) Ockeloen(spelling?), juffrouw Mulder is de vrouw midden-achter, en in de voorste rij 5e van links is waarschijnlijk mijn broer Jozef Lim.

  • ronald willemsen zegt:

   HALLO!
   WAT LEUK, DAT ER NA AL DIE TIJD NOG EEN REACTIE VAN EEN FAMIELID VAN EEN KLASGENOOT BINNEN KOMT! HET IS NU AL ZO’N 63 JAAR GELEDEN GEWEEST, DUS IK HERINNER MIJ JOZEF NIET ZO GOED MEER, SUDAH TUA!!

   HOE GAAT HET MET JOZEF??

   ALS ALLES GOED ZIT, KUN JE HEM WEL VRAGEN, OF HIJ MISSCHIEN WEL WIL CORRESPONDEREN? MIJ E-MAIL ADRES KAN IK WEL DOORSTUREN?? SAMPEI JUMPA! SINJO RONNIE DARI TJIMAHI

   • Pierre de la Croix zegt:

    Ron, waar ben jij op de foto – Voorste rij, de boeaja 2de van links?

    Pak Pierre

    • ronald willemsen zegt:

     APA KABAR, PIERRE!! IK HURK OP DE VOORSTE RIJ, VIJFDE VAN LINKS, DE ENIG ECHTE INDO TOTOK KESSASSAR! DEZE FOTO HEB IK NU AL BIJN 65 JAAR BEWAARD!!

     SI RONNIE

    • Pierre de la Croix zegt:

     Nou …. daar ben je toch nog redelijk bruin. Ik had dus verkeerd gegokt op die witte, 2de van links. Ik bewaar ook zo’n klassenfoto, ook van het schooljaar 1951 – 1952, van de HBS in Semarang. Die foto koester ik net als jij, alhoewel ik er maar voor de helft op sta en ook nog helemaal achteraan, nog steeds mijn geliefkoosde plaatsje op groepsfoto’s.

     Van die Semarangse schooltijd heb ik maar weinig foto’s. Wie had er een fototoestel in die tijd? Toen ik einde schooljaar naar NL werd gestuurd kocht ik van mijn laatste roepiahs een boxje, van het merk “Bilora”. Daarmee heb ik tijdens de reis met de Zuiderkruis alles gekiekt wat los en vast zat. Iedere rots aan de horizon, ieder schip dat passeerde. Het boordleven vond ik toen kennelijk niet zo belangrijk, want daarover – nu helaas – maar weinig vastgelegd. Alleen een paar foto’s van Josje, de aanvallige dochter van mijn “boordpa”, een jaartje ouder dan ik. Zij leek mij de moeite waard. Josje moet naar Zeeland zijn gegaan. Nooit meer gezien. One of those ships that passed in the night.

     Pak Pierre

    • ronald willemsen zegt:

     JA, PIERRE, AL DIEGENEN DIE NOG FOTO’S HEBBEN UIT DIE TIJD NET ALS WIJ, KOESTEREN ZE ALS WARE SCHATTEN! IK NOG WEL EEN PAAR FOTO’S VAN AAN BOORD VAN DE JVO, ZELFS DANSENDE MET EEN NONA MANIS!! VEEL IN KAAPSTAD GENOMEN, ALS JE EEN KEER LANGS KOMT, ZAL IK ZE DELEN MET JE, TEVEEL WERK OM MIJN ALBUM TE SLOPEN, KOPIEEREN EN OP TE STUREN, GEWOON TE LUI!! TOT HORENS, JA??

     BUNG RON

   • Ronnie, welke ben je nu? Ik dacht dat de hurkende jongen vooraan, 5e van links, mijn broer Jozef was. Ben je naast hem? Aan welke kant? Ik heb deze pagina aan hem doorgegeven. Hij is net over een maag operatie maar het gaat hem anders goed: leuke vrouw en familie. Ik hoop deze zomer bij hem op bezoek te gaan.

    • ronald willemsen zegt:

     SELAMAT PAG! IK BEN ECHT DE VIJFDE VAN LINKS, NAAST MIJ, AAN DE RECHTERKANT IS SPANKY TAN, WAAR IK NOG BIJ THUIS LANGS BEN GEWEEST, HIJ WOONDE VLAK BIJ HET LYCEUM EN IK HEB HEM NOG IN LEVENDE LIJF ONTMOET BIJ EEN BANDOENG REUNIE, JAREN GELEDN! WEET ECHT NIET WIE DE JONGEN AAN DE LINKERKANT IS, OOK WEL EEN RON….. SORRY TE HOREN, DAT JE BROER OOK WAT OUDERDOMSKWALEN HEEFT, NET ALS IK TROUWENS, MOET SPOEDIG ONDER NIER DIALYSE, VANWEG NIERFALEN…

     BUNG RON

 6. Huib zegt:

  Hoi Ron,
  Hier Huib weer met een late reaktie. Lees dat je spoedig onder nierdialyse moet. Dat is al weer bijna 3 jaar geleden. Ik weet dus niet of je deze site nog volgt en mijn bovenstaande zeer late reaktie onder ogen krijgt.
  Dixie heeft inderdaad een tijdje in Rotterdam gestudeerd voor verloskundige.
  Die praktijk oefende ze ook een tijdje uit in San Nicolas (Aruba). Daarna is ze zich meer in de handel en productie van toeristische artikelen die ze verkocht aan vnl. Amerikaanse toeristen. Uiteindelijk had ze naar ik meen drie shops in Arubaanse malls. Haar dochter heeft het later over genomen.
  Inmiddels heb ik een vraag van een vriend, een oud collega van je of ik weet hoe je bereikbaar bent. Helaas is dat dus niet het geval. Daarom zou ik graag een oproep doen aan iemand die dat wel weet. Via Boeroeng zou hij/zij dan mijn mail adres kunnen opvragen. Zou het zeer op prijs stellen. Bij voorbaat mijn dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.