Indisch in Beeld

AnthonijszLieve mensen,

Op je “oude-dag”gaan je gedachten vaker terug naar je jeugd. Volgende maand hoop ik 88 te worden en ik kwam in mijn archief deze familiefoto tegen.
Ik ben de jongste en enigst overgeblevene van de familie: Anthonijsz, Eduard Reinier en von Grumbkow, Marie Caroline. De foto moet genomen zijn omstreeks 1928/1929.
Kinderen: 3 zonen en 3 dochters. Charles, Elize Cornelia, Charlotte Magdalena, Frans Richard, Eveline Marie en Henricua Julius.

Met hartelijke groet,   Henk Anthonijsz    (op de foto: de kleinste)

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

14 reacties op Indisch in Beeld

 1. Jack Voogt zegt:

  Ik ben ook nog aan een Anthonijsz gerelateerd. En mijn vader had vroeger in de zestiger jaren met een Anthonijsz samengewerkt, bij wat toen nog PTT heette. In Amsterdam, voor het telefoondistrict.
  Altijd mooi die foto’s van vroeger, zo statig hé ?
  Ook leuk om het in een stamboom op internet te bewaren voor de (achter/klein)kinderen.
  Ik heb een stamboom op http://www.geni.com

  • Henk Anthonijsz zegt:

   Jack, Leuk dat je gereageerd hebt. Ja, een hele klus een stamboom opzetten. Heb die van vaders en moeders zijde. Aan welke Anthonijsz ben je gerelateerd? Groetjes.
   Henk

 2. Anoniem zegt:

  Als kind hadden we een bovenbuurvrouw Mevr Anthonijs in Eindhoven.
  Ik weet niet wie het is op de foto.

 3. Anoniem zegt:

  Henk, Ik ben net met stamboom onderzoek begonnen en heb gezien dat in 1826 een oudxx oom van mijn man ( Dirk Anthonius Varkevisser) is getrouwd met Theodora Catherina Anthonijsz en naar haar dood is hij met Haar zusje, Wilhelmina Catherina Anthonijsz getrouwd. met theodora had hij 9 kinderen en met Wilhelmina had hij 11 kinderen. het interesante is dat de zonen uit het huwelijk met Theodora heten van Duijvenboode Varkevisser van achteren en de kinderen uit het huwelijk met Wilhelmina Varkevisser. Ik vind dit een interessante raadsel die ik hoop ooit te ontrafelen.

  Heather van Duijvenboode

 4. Carmen Boldy zegt:

  En wij zijn ook nog altijd verre familie. Carmen, dochter van Ukkie de Wispelaere 🙂

 5. Henny Wever zegt:

  Hallo Heather van Duijvenboode
  Wat leuk dat u met een stamboomonderzoek bezig bent over D.A Varkevisser.
  Ik ben namelijk ook een afstammeling van hem, Hij had nog 2 zonen die niet uit deze 3 huwelijken geboren zijn, maar uit een relatie die hij had na het overlijden van zijn eerste vrouw Johanna Carolina Bach ( overleden 25 juni 1821 ) en zijn 2e huwelijk (gehuwd op 29 januari 1826 ) met Theodora Catharina Antonijsz. Een van die zonen was Dirk Thomas Quinrijn Varkevisser ( geboren Sawangan 1825 ) mijn voorvader.
  Mijn oma was Marianne Nanny Varkevisser, ik heb haar nooit gekend, en wist weinig over haar maar door toevallig haar naam te googlen, en de hele stamboom van de familie Varkevisser er uit kwam rollen, ben ik op zoek gegaan naar mijn Indische achtergrond en historie.
  Het kost heel veel tijd, maar het is geweldig om van alles te weten komen, en wat eigenlijk begint bij de vader van D.A Varkevisser nl. Dirk Varkevisser die kapitein was op het V.O.C schip Candida in 1790, en na aankomst in Batavia besluit in Indië te blijven.
  Maar om even te reageren op uw vraag over de dubbele achternaam, dat is iets wat mij ook bezig blijft houden, nu heb ik ergens gelezen dat de naam van Duijvenboode gekocht kon worden, en dat het om geld ging, maar ik kan er ook nog steeds niet echt achter komen wat de reden is.
  Ik wens u veel succes met uw stamboomonderzoek, en misschien krijg ik wel een reactie van u terug.

  Met vriendelijk groetjes
  Henny Wever

 6. Jochem Anthonijsz zegt:

  Mijn opa heette Guus Anthonijsz en kwam uit Sukabumi.

 7. M. zegt:

  Ik ben ook een afstammeling van D.A. varkevisser (mijn oma is een Varkevisser uit Indonesie. Voor wie het niet weet: er staat een monument (grafsteen) ter nagedachtenis aan D.A. Varkevisser in de ( Koleksi taman Prasasti) te Jakarta. Foto’s daarvan zijn op het internet te vinden.

  • Indisch4ever zegt:


   https://driwancybermuseum.wordpress.com/2011/

   Dirk Anthonie Varkevisser 1800-1857,
   geb. Semarang 11 juli 1800, commies-ontvanger te Pekalongan 1820, opziener der landelijke inkomsten ald. 1823, te Tegal 1826, assistent-resident te Adjibarang (Banjoemas) 1830, resident van Tegal, van Pasoeroean 1846-1855,
   overl. Batavia 4 jan. 1857,
   tr. le
   Pekalongan 21 febr. 1821 Johanna Carolina Bach, geb. (Pekalongan) 25 maart 1802,
   overl. ald. 25 juni 1821, dr. van Carel Ferdinand en Johanna Carolina Beer;
   tr. 2e
   Pekalongan 29 jan. 1826 Theodora Catharina Anthonijsz, geb.
   (Pekalongan) omstr. 1807, overl. Tegal 18 juni 1837;
   tr. 3e
   Pekalongan 17 jan. 1838 Wilhelmina Catharina Anthonijsz, geb. (Pekalongan) 15 maart 1815, overl. Batavia 7 dec. 1868.


   bron

  • Henny Wever zegt:

   Hallo M.

   Mijn oma is ook een Varkevisser.
   Mag ik vragen hoe u oma heet?

 8. Lilian Schijfsma zegt:

  Mijn betbetovergrootmoeder was een Johanna Elisabeth Anthonijsz, getrouwd in 1834 met Paulus Albertus Pechler in Pelakongan. Zou zij een zus of familie zijn van Theodora Catharina en Wilhelmina Catharina Anthonijsz?

 9. waluparmo zegt:

  Ik heb een Pechler (telegrafist) en een Vakevisser( Purser) bij de GARUDA INDONESIAN AIRWAYS gekent.

 10. Anise zegt:

  Er zijn redelijk veel Pechlers hier ten lande.,.

  Dit is slechts een kleine greep van mensen die professionele activiteiten ontplooien dus ik neem aan dat men op sociale media veel meer vindt.

  Pfaff ziet men nauwelijks (natuurlijk is de naaimachine fabrikant nog operationeel) en Varkevisser is heel bijzonder, ik ken alleen een Randy hier die een kennis van onze zoon is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.