Indisch in Beeld

..
ontvangen mail:
Beste,
Zou het onderstaande bericht geplaatst kunnen worden op uw forum? In de bijlage heb ik ook twee foto’s toegevoegd. Alvast bedankt 😊

Mijn naam is Rowan Wapperom, ik ben sinds kort begonnen met de stamboom van mijn familie en ik ben met name op zoek naar meer informatie van mijn Chinees/Indische oma. Helaas heeft ze zelf nooit gesproken over haar verleden tegen mij, haar man of tegen haar kinderen.

Haar naam is Tien Hai Wang (of Wang Thian/Thee of Huáng Thian Xia) geboren op 11 december 1923 in Medan op Sumatra. Haar ouders komen uit China en heten Luc Mi Wang en Tje Yong Tjang.

Rond 1946 is ze tijdelijk naar Thailand gegaan (Kanchanaburi, Siam) Ze heeft daar tijdelijk in het huis gewoond van haar tante (naam onbekend). Ze heeft daar tevens haar eerst man ontmoet: Gerrardus Franciscus Jacobs. Hij was geboren op 7 juni 1913 in Bandung op Java. Hij heeft als krijgsgevangene gewerkt aan de Birma Spoorlijn. Op 7 februari 1946 zijn ze getrouwd in Thanaka, district Kanchanaburi in Siam (Thailand)

Op 20 oktober 1946 hebben zij hun eerste kind gekregen in Denpasar op Bali. Even later hebben ze een huis gekocht in Meester Cornelis op Jakarta. Op 24 januari 1948 is het tweede kind geboren en op 26 maart 1949 is hun derde kind geboren. Het vierde kind op 10 oktober 1950 geboren.

Op 12 oktober is ze met haar toenmalige man en 4 kinderen op 12 oktober vertrokken vanaf Tandjong Priok, Jakarta naar Nederland. Dit was op het schip Atlantis. Op 10 november kwamen ze aan in Nederland, Amsterdam en is het gezin in Dordrecht (Nassauweg) gaan wonen.

In Dordrecht zijn er nog 4 kinderen geboren en is ze gescheiden van haar man. Ongeveer rond 1960 is ze getrouwd met mijn opa: Teunis Wapperom. Op 13 juli 1963 is mijn vader geboren: Ton Wapperom.
16 januari 1996 is haar eerste man Gerrardus Franciscus Jacobs op 82-jarige leeftijd overleden
25 maart 2002 is Teunis Wapperom op 72-jarige leeftijd overleden
6 maart 2006 is Tien Hai Wang op 82-jarige leeftijd overleden

Dit al de informatie die ik heb, maar ik ben vooral meer op zoek naar meer informatie over haar tijd in Indonesië, Thailand en over haar ouders in China.
Als je meer weet neem dan contact met mij op via mijn e-mailadres: Rowanwapperom@hotmail.com
Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Rowan Wapperom

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

4 reacties op Indisch in Beeld

 1. Rowan Wapperom zegt:

  Aanvullende informatie: Inmiddels heb ik nieuwe informatie betreft haar naam (na het ontrafelen van haar tekens). Haar naam: Huang Tiān Xia en haar tekens: 黃 天 霞 (haar achternaam is als eerst weergeven). In Nederland staat ze bekend als ‘Wang Tien Hai’

  • Bernadette S. zegt:

   Wat opvallend is, is dat het Chinese karakter 黃 hier als Huang en níet als Oey wordt gebruikt. Wat Mandarijns is en erop duidt dat uw overgrootvader zeer waarschijnlijk geen Hokkien Chinees was. Dat betekent weer dat de familie indertijd niet uit de provincie Fujian kwam. Wat eigenlijk bijzonder is omdat in de regio (rond) Medan voornamelijk Hokkien Chinezen wonen. Ik zal de naam van uw a-má eens aan mijn schoonbroer (uit Medan) tonen en vragen of dit hem iets zegt.

 2. Hans Boers zegt:

  Rowan, vraag aan de webmaster mijn prive email adres. Ik kan je het email adres geven van iemand die ik ken, die een zelfde “probleem” had met zijn Chinese voorouders die naar Indonesia verkasten en hij kent wegen om over de linage van zijn voorouders uit China meer te weten te komen. Hij woont in Australia. Het is het proberen waard toch? Hij heeft het wel heel erg druk en je moet wel eens wachten op antwoord. …. Groet/Hans Boers

  • Hans Boers zegt:

   Ik zag te laat dat je in je artikel al je email adres hebt vermeld. Sorry. Mijn advies hierboven stuur ik naar je hotmail adres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.