Indisch in Beeld


Ludovicus van Zwieten (1905-) en Laura Florentine van der Pol (1914-)
Ludovicus, employée suikerfabriek Pesantren , zoon van Abraham Jacobus van Zwieten en Lodovica Eliza Muller
Laura, dochter van Willem Frederik Karel van der Pol en Christina Helena Renaud
Abraham werkte bij suikerfabriek Meritjan bij Kediri
Willem overleed in 1918 en was telefoonmonteur van het gouvernement.

Wie kan informatie toevoegen?
Bijv  over de familie van Zwieten te Soerabaja 1820-1850 en de vertakking te Berbek, Kediri ca 1880
Wie heeft meer over de ouders Renaud van Christina Helena ? Renaud en Dinsbach ?

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

22 reacties op Indisch in Beeld

 1. Bruidegom: Ignace Joseph Arsia Renaud
  Bruid: Johanna Frederika Engeltina Dingsbach
  Plaats: Batavia Datum: 01-06-1867
  Opmerking(en):
  Bijregister: RA jaar/bladzij: 1868/3

  • Boeroeng zegt:

   Martha,
   Dit echtpaar Renaud-Dingsbach kan relevant zijn.
   Maar dan als grootouders van Christina Helena.
   Dingsbach geboren in 1834.. die nog een kind krijgt in 1895 ?
   Renaud overleed in 1868 en Dingsbach hertrouwde in 1875 met Denis.

   • aafkevultink zegt:

    Dingsbach staat wel op mijn eigen lijst die deze website kon vinden – waarvoor veel dank- echt mijn moeder zat ook met vraagtekens over de jaartallen. Ik ben benieuwd wat we verder nog aan informatie tegenkomen, ik zal dat zeker laten weten gezien het posten van deze foto op mijn verzoek was 🙂 Vic was nl mijn opa en ik ben zoekende naar informatie om die stamboom compleet te maken. Van Renaud weet ik dat de familielijn doorloopt in Tandie. Die namen ken ik wel. Wat ik grappig vind is dat van Oma haar naam de akte is gedaan onder de Naam van Renaud terwijl ze toch echt een dochter van Van der Pol is. Hoe dat zit weet ik ook niet: wel weet ik dat mijn moeder enkel Helena als oma heeft gekend. Hoop losse eindjes met een boeiende zoektocht. Als er nog mensen zijn in de familielijn Van Zwieten die meer weten hoor ik graag van u: Ook als u in bezit bent van eventuele aktes.

    • Judith Flokstra zegt:

     Dag Aafke, ik lees toevallig jouw verhaal. Ik weet dat jij een dochter bent van Connie van Zwieten, mijn nicht. Jouw oma, mijn tante Nieke heeft de naam Renaud gekregen omdat haar ouders pas een jaar later getrouwd waren, namelijk in 1915.

    • Anoniem zegt:

     Veel dank aan jullie allen; en verrassend om ook hier weer familie tegen te komen,fijn dat er sites als deze zijn ❤

 2. Kind: Christina Helena Renaud
  Vader:
  Moeder:
  Geboorteplaats: Semarang
  Datum geboorte: 24-09-1895
  Opmerking(en):
  RA jaar/bladzij: 1897/352

 3. Kind: Johanna Frederika Engeltina Dinsbach
  Vader:
  Moeder:
  Geboorteplaats: Soerabaja
  Datum geboorte: 20-06-1834
  Opmerking(en):
  RA jaar/bladzij: 1835/192

 4. Anoniem zegt:

  Mijn naam is Walter Blanken. Mijn overgrootmoeder is Charlotte Jaqueline Frederique van Swieten (geboren 9-6-1840 te Padang en overleden op 5-10-1910 te Hilversum) gehuwd met Gerardus Hendrikus Blanken (1837 – 1917). Uit dit huwelijk is mijn grootvader geboren 22-07-1877 te Sitoebondo. Uit onderzoek blijkt dat mijn grootvader ook gewerkt heeft op de suikerfabriek Pesantren. Mijn vader is Louis Henri Blanken geboren 9 maart 1909 te Kediri. Ben heel benieuwd of er een relatie is.

  • Boeroeng zegt:

   Walter, Jouw familie van Swieten is met een S . met een Rotterdams oorsprong.
   De familie van Zwieten in dit topic heeft een Amsterdamse oorsprong
   Je voormoeder Charlotte had een oom Jan. Die werd generaal: https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Swieten

   • Ron zegt:

    Jaqueline van Zwieten, meer dan 80 jaar oud, woont in Eindhoven. Haar meisjes naam is Haar vader heet Juliaan Maurits Lavalette and is door Indonesiers op 19 august 1945 vermoord geworden. Juliaan Maurits Lavalette heeft zijn eerste vrouw met achternaam Dekker, in 1939 verloren. In 1945 is hij hertrouwt met Henriette Weise, de moeder van mijn vrouw.
    Jaqueline was met een van Zwieten getrouwd en geëmigreerd naar Brazilie. Kreeg 4 kinderen. Van Zwieten, haar echtgenoot, stierf in Brazilie en is toen naar Nederland teruggegaan. Paar jaar later is ze met een broer van Zwieten hertrouwd.

   • aafkevultink zegt:

    Ik kan me de reactie van Walter wel voorstellen. Men wilde vroeger nog weleens Van Swieten met een S ipv een Z schrijven. Maar zover ik begrepen heb zit deze tak vd familie niet in de Van Zwieten lijn met een Z. De Verwarring is ook te verklaren. Broer van mijn opa heette immers ook Jan. Ik hoop dat u snel meer informatie vind,

 5. aafkevultink zegt:

  Vic was mijn opa en Laura mijn Oma. Ik ben zoekende naar informatie en aktes om die stamboom compleet te maken. Van Renaud weet ik dat de familielijn doorloopt in Tandie. Die namen ken ik wel. Wat ik grappig vind is dat van Oma haar naam de akte is gedaan onder de Naam van Renaud terwijl ze toch echt een dochter van Van der Pol is. Hoe dat zit weet ik ook niet, de verklaring zal best logisch zijn: wel weet ik dat mijn moeder enkel Helena als oma heeft gekend. Hoop losse eindjes met een boeiende zoektocht. Als er nog mensen zijn in de familielijn Van Zwieten die meer weten hoor ik graag van u. En ik ben de mensen achter deze website bijzonder erkentelijk voor de hulp. Gezien onze familie negen vd tien x elkaar aanspreekt met BIJNAAM sta je toch al gauw gek te kijken als men vraagt om een roepnaam 😛

  • Boeroeng zegt:

   Laura Florentine was geboren vóór het huwelijk van haar moeder Christina Helena Renaud en Willem van der Pol. Moeder Renaud heeft Laura erkend als haar kind bij de burgerlijke stand en zodoende kreeg Laura de naam Renaud.
   Bij het huwelijk van haar ouders zal zij geécht zijn . Dwz W.F.K. van der Pol erkende haar als ook zijn kind en dan wordt zij voor de burgerlijke stand genoteerd met de naam van der Pol.
   Christina Helena Renaud is overleden in Nederland en men kan daarom een persoonskaart aanvragen bij het CBG . Op die kaart/lijst staan haar oudersnamen (meestal).
   https://cbg.nl/bronnen/cbg-verzamelingen/persoonskaarten-en-lijsten/

   • aafkevultink zegt:

    Kijk dat bedoel ik met logische verklaring. Ik heb heb zelf nul informatie. Dus ik dacht ik begin simpel en hou het id eerste plaats bij mijn opa en oma. Diens broers en zus ben ik nog maar niet aan begonnen hahahahaha wat zijn jullie heerlijk snel, ik ben zo niet thuis in die archieven, veel dank!

    • aafkevultink zegt:

     En nu ik het zo lees was me het wel bekend,ma heeft het gezegd. Alleen hoor ik momenteel zoveel aanvulling dat ik dit vergeten was,dus veel dank voor de reactie

  • aafkevultink zegt:

   Ik ben nog maar net begonnen. Omdat ik wist dat indisch4ever een beeld archief op deze site heeft had ik besloten deze site aan te schrijven, laten we dit eerst even afwachten en dan kan ik idd als aanvulling uw advies ter harte nemen dus we slaan hem op 🙂

 6. Henk Anthonijsz, Eindhoven. zegt:

  Waar zijn ze gebleven? Die oude vrienden en vriendinnen uit Bandoeng jaren 1940/1950?,, familie Kerkhoff, Dumaisz, Weisz, Anderson, Keller, Graag uw reactie.

  • aafke zegt:

   ik zou het niet weten; maar mijn moeder weet dat wellicht wel, ik zal het voor u navragen of zij de namen herkend groet. aafke vultink,kleindochter v laura en ludovicus

 7. aafke zegt:

  @Judith :):) Ik moest drie keer nadenken toen viel hier het kwartje. Of eurootje. Iets zei ploink. Dit overkomt ook alleen een verdwaasde indo die de halve stamboom niet kent. Ma kent die data natuurlijk, maar ik was dus benieuwd naar waar die aktes gebleven zijn? Weet jij dit toevallig? Anders kan ik Babs wel mailen maar het voelt wat eh ongemakkelijk om dat te vragen aan haar,zeg maar. Groet aan Remi ed rest vd gang daar en hopenlijk als de boel rond covid wat tot rust komt maar weer eens een groot familie ding doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.