Indisch in Beeld

30130330ubbenspek

Mail:

Hallo,
Bijgevoegde foto hangt al jaren bij mijn moeder aan de muur. Ik heb hem uit de lijst gehaald om hem te scannen en in mijn vaders handschrift staat achterop dat de foto genomen is in 1910 in Semarang voordat zijn ouders naar Holland op verlof gingen.

Het echtpaar links op de foto is volgens wat mijn vader achterop geschreven heeft, het echtpaar Ubbens. Enig speurwerk in de Almanak leert mij dat het bij dit echtpaar moet gaan om L.W.F. Ubbens, Kapt. Inft., voor hem zit dan zijn vrouw J.H. Tersteege met op schoot haar pasgeboren zoon Karel Eduard Ubbens (geboren te Semarang op 16-4-1910).

Het andere echtpaar is Simon Daniël van der Spek (toen gepensioneerd Luitenant Inft., directeur van het Dwangarbeiderskwartier in Semarang) en Hermine van der Spek-Jeanty, de ouders van mijn vader, en hun kinderen hier op de foto zijn Anne en Boelie (Gustaaf) van der Spek. Mijn vader was toen nog niet geboren.

Ik kan me zo voorstellen dat het in die tijd ongebruikelijk was om zomaar dure foto’s te laten maken en neem dus eigenlijk aan dat er tussen beide echtparen een bijzondere band moet zijn geweest dat ze deze foto hebben laten maken. Zijn er misschien nog familieleden van de heer en mevrouw Ubbens die een kopie van de foto willen hebben?Groetjes,   Jacqueline

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

Een reactie op Indisch in Beeld

  1. Boeroeng zegt:

    Hermine Jeanty had een nichtje Henriette Jeanty die had als schoonvader Bernard Johan Dezentjé…. die van Vitesse en de erewacht voor Wilhelmina in 1898.
    https://indisch4ever.nu/2013/02/26/vitesse-en-de-indische-neven/
    Kampong ketjil? Of wat….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.