Indisch in Beeld

Hallo Boeroeng,
Allereerst ook voor jouw de allerbeste wensen voor 2021 en een goede gezondheid.
Ik zou je willen vragen of je deze foto wilt plaatsen in I4E met de vraag of er mensen zijn die de mensen op de foto herkennen?
En of ze ook weten waar en bij wie deze foto genomen is en wanneer en ter ere waarvan?
Ik zie wel een naamplaatje en het huisnummer 10 op de linker pilaar maar kan de naam niet goed ontcijferen. Het is is iets met J.C.A. Thomsen of Thomson
Ik heb deze foto gevonden in mijn archief met allemaal foto’s die ik door de tijd heen heb verzameld van familieleden dit omdat ze overleden zijn en de overlevenden er weinig of geen waarde hechten of omdat ze zelf de mensen niet (meer) (her)kennen.

Bij voorbaat alvast mijn dank.   Barry Berendhuysen  Barry.berendhuysen@telenet.be

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indisch in Beeld

 1. Boeroeng zegt:

  Ik denk dat dit het gezin is van Johan Ernst August Thomson en Anna Carolina Horrocks. Anna is een dochter van Donald Horrocks en Aaltje de Vries.
  Kinderen van Johan en Anna:
  1 Johnny Thomson.
  2 Alida Henrietta Thomson, geboren op 14-08-1888 in Temanggoeng.
  Ze woonden te Magelang

  Bronnenpublikaties Deel 14 van IGV
  Johan Ernst August
  geb. 4 mei 1849 te Pekalongan ten huize van Johan Ernst August Werner, oud 55 jr., Ridder der Militaire Willemsorde 4e kl., gepensioneerd assistent 3e kl. bij de indigocultuur en schoonvader van de aangever (aangifte 5 mei 1849); ouders: James Thomson, oud 27 jr., opziener 3e kl. bij de indigocultuur in het district Massin, en zijn echtg. Fredrika Louisa Elizabeth Werner, oud 20 jr., beiden wonende te Ketjapie, res. Pekalongan;
  aangever:
  de vader; getuigen: Johannes Westhoff, oud 42 jr., Ie klerk, en Johannes Carolus Engelbertus Westhoff, oud 22 jr., klerk, beiden op het residentiekantoor van Pekalongan en ald. wonende.

  • Cindy Rodermond-Snabilié zegt:

   Klopt! Deze foto is genomen op 30 oktober 1934 in de Progostraat 10 te Magelang ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksfeest. De namen heb ik naar Barry’s email gestuurd. Als er meer geïnteresseerden zijn in de families Thomson, Horrocks en Snabilié dan kan men mij mailen. Ik doe stamboomonderzoek naar deze families, dus informatie is ook welkom.

  • Cindy Rodermond-Snabilié zegt:

   Foto genomen in 1910 voor het huis van L.J. Nuse & E.A. Thomson. Tweede van links vooraan staat Anna Carolina Horrocks en helemaal rechts J.E.A. Thomson, haar man. Mijn overgoortouders.

 2. Edmé Bruijn-Strauss zegt:

  Donald Horrocks was de getuige bij het huwelijk van mijn oma Maria Margaretha Helena Aaltje Smits, geboren 3 oktober 1895 met Wilhelm Johannes Smits, geboren 19 augustus 1890.
  Louise Horrocks (1873) was de moeder van mijn oma en woonde in Bodjonegoro.
  Familie misschien? Ik ken wel een neef Leo Horrocks die in IJmuiden heeft gewoond, 2 dochters o.a. Anita

  • Cindy Rodermond-Snabilié zegt:

   Hallo Edmé, Ik onderzoek o.a. de familie Horrocks. Donald Horrocks was de vader van Anna Carolina en hij was getrouwd met Aaltje de Vries. De familie Horrocks heb ik kunnen herleiden tot in Manchester (UK), maar dan wordt het erg moeilijk. Aaltje de Vries zou de dochter zijn van een vrouw die vluchtte uit Bengalen naar Indonesië en ene luitenant de Vries. Jouw overgrootmoeder Louise was de zus van mijn overgrootmoeder. Misschien kan je me mailen zodat we gegevens kunnen uitwisselen. Ik heb nog een oude foto (reproductie) waar je overgrootmoeder op staat. Ik heb weinig gegevens van je overgrootmoeder, behalve dat ze getrouwd was met Adrianus Hendricus Joseph Mul en dat ze op 17 mei 1938 in Soerabaja is overleden.

   • Anoniem zegt:

    wat leuk als je nog een foto heb van mijn overgrootmoeder. ik heb er ook nog een, kijken of het dezelfde is. op dit moment probeer ik een “boekje ” te schrijven over mijn oma.
    In Semarang woonde ook een Sabilje en ik ken een Agnes Thomson, een “tante” die in Haarlem woonde voordat ze stierf.

 3. Cindy Rodermond-Snabilié zegt:

  Hallo Edmé, Misschien kun je me mailen (snab@upcmail.nl) zodat we meer gegevens kunnen uitwisselen. Ik weet niet goed hoe ik een foto in de reactie moet zetten. Agnes Thomson was een zus van mijn oma en de Snabilié is inderdaad familie, maar dan moet ik wat generaties terug gaan. Ik heb 1 hele oude foto waarop Donald Horrocks staat met zijn hele gezin. En een wat oudere foto (± 1908) waar mijn overgrootmoeder op staat met een zus, alleen weet ik niet welke.
  De ouders van Donald Horrocks zijn Ramsay Horrocks (een bouwkundig ingenieur uit Manchester) en Raden Adjoe Entak, mogelijk van het hof van Solo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.