Indisch in Beeld

soumokil-vdheyde

Rechts van Guus Soumokil-van Der Heijde haar neef (en mijn opa) Frits (F.C.F.) Beem
Links van de vader van Chris, mijn grootmoeder Elly Beem-Guldenaar.
Chris in het midden boven. Wie de jonge man midden onder is weet ik niet.
Uit een fotoboek van mijn grootouders…

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

12 reacties op Indisch in Beeld

 1. Anoniem zegt:

  Mijn geschiedenis is onze geschiedenis dus ook julllie historie.
  Deel en blijf delen.

 2. Jan F. de Baat zegt:

  Re: Ellen Guldenaar op de foto.
  Ik ken Ellen Guldenaar niet. Echter mijn moeder, wijlen Marie de Baat geboren Guldenaar is het kind van de Indonesische vrouw Raisa and haar vader Guldenaar (eerste naam ?) Mijn Moeder Marie de Baat geb. Guldenaar had altijd in Jakarta gewoond. Marie had 6 kinderen, wijlen Piet de Baat, wijlen Willy de Baat, Cornelis de Baat (Canada), Jan de Baat (Canada), Anton de Baat (Nederland) Wijlen Corrie Kilsdonk geb. de Baat, and onze jongste broer Johnny Guldenaaar (Nederland).
  Marie Guldenaar had drie broers van dezelfde moeder Raisa ( een mooie vrouw is Raisa) wijlen Oom Adriaan Guldenaar, wijlen Oom Herman Jacobs and wijlen Oom Henk Jacobs. Oom Adriaan en Oom Henk hadden de Burma internerings kampen overleefd.

  I can have more input, but for now : this is it. Hope this will help others to find their roots.

  Jan de Baat.
  Canada.

  • Hallo neef,
   Ik ben Ridgway, zoon van Herman en Dewi ( Neng) Jacobs.

   • Jan de Baat zegt:

    Hallo Ridgeway, Ik kan me niet herinneren dat wij elkaar ooit hebben ontmoet. Ik ben er zeker van dat we elkaar gezien hebben op een van de bezoeken van je vader, mijn Oom Herman en je Moeder Neng, aan mijn Moeder Marie de Baat, oudste zus van Oom Herman en Oom Henk. Misschien weet je ook wel dat ik sinds 1967 in Canada woont.
    Ik ben getrouwd met een meisje Crompvoets. Wij hebben een zoon en een dochter, en twee klein kinderen. Piet en Corrie zijn inmiddels overleden in Nederland. Cornelis die ook geemigreerd is naar Canada is ook al overleden. (vorig jaar). Mijn jongste broer Anton de Baat woont in Nederland. Let’s stay in touch: mijn e-mail address is :
    Leuk dat wij contact hebben gemaakt.
    Jan.

 3. M.E.J.A. de Santy, Nijmegen zegt:

  Wat een verrassende ontdekking. De jongeman op de foto is mijn vader, Herman (Alex Paul) de Santy. Ze waren klasgenoten op de HBS te Semarang 1924 – 1927, tevens studiegenoot aan de RU te Leiden waar mijn vader in 1929 begon aan de studie Indologie.

 4. Hallo oom Jan ik ben de Linda de dochter van oom Henk uit Meppel
  Hoe gaat het met u

  Groetjes van u nicht uit Meppel

  • Jan de Baat zegt:

   Lieve Linda, wat leuk dat wij zo weer contact mogen hebben.
   Ja, ik kan me herinneren met je kennis gemaakt te hebben in Meppel tijdens een van onze vacanties naar Nederland. Dat was al heel lang geleden. Dat was ook helaas de laatse keer dat ik jouw vader, Oom Henk, heb mogen ontmoeten in Nederland.
   Hoping all is well with you and your familie. Ik heb ook een berichtje hier achtergelaten voor Ridgeway, zoon van Oom Herman. Ik heb hier mijn e-mail address achtergelaten voor verder contact als je het zo verkiest.
   Jan.

 5. Hallo Jan,

  Helaas worden mailadressen hier niet gepubliceerd.
  Zowel Linda als ik zijn te vinden op Facebook, Regelmatig komen familie elkaar tegen en verschijnt er een foto. Vroeger was ik te druk bezig om mijn weg in het leven te vinden. De laatste tijd vind ik het best leuk om van mensen te vernemen met wie ik roots deel.

  Vriendelijke groeten,

  Ridgway

 6. Rob Dumas zegt:

  Beste Jan de Baat, de vader van uw moeder Marie Guldenaar was: Willem Adriaan Jans GULDENAAR, geb. Sidoardjo (res. Soerabaja) 2 apr. 1873, administrateur 3e kl. bij de Gouvernements Pandhuisdienst, opzichter bij de Electrische Tram te Batavia (1904-05), overl. — –, relatie met de Indonesische vrouw RASIA. Uw grootvader Willem Adriaan Jans Guldenaar was een zoon van Johanna Aleida DUMAS, geb. Pati 15 juni 1856, overl. Bangkalan (res. Madoera) ca. 1931, tr. Soerabaja 16 febr. 1876 Willem Reinier Adriaan GULDENAAR, geb. Semarang 14 juni 1852, employé van de suikeronderneming Ketegan te Sidoardjo (res. Soerabaja), woonachtig ald. (1876), eigenaar van het Hotel Bellevue (tevens tokohouder) te Bangkalan (1890-1902), aannemer, overl. Bangkalan 5 juni 1902, zn. van Willem Holst GULDENAAR en Johanna Wilhelmina VAN DER ZEE.
  In een poging om mijn gegevens betreffende uw moeder Marie Guldenaar volledig te maken ten behoeve van de stamboom DUMAS, heb ik de volgende vragen voor u: 1. waar en wanneer was Marie Guldenaar geboren en waar en wanneer was zij overleden, 2. hoe luidt de volledige naam van uw vader, waar en wanneer was hij geboren en waar en wanneer was hij overleden, 3. waar en wanneer waren uw ouders gehuwd?
  Ik zit op Facebook, uw antwoorden op deze vragen kunt u mij via mijn Facebook pagina toesturen.

  Via uw voormoeder Johanna Aleida Dumas zijn wij verre familie.

  Met vriendelijke groet,
  Rob Dumas
  te Leiden

 7. Erwin zegt:

  Hallo beste lezers,

  In ons familie stamboom staat de naam Olga Virginie Soumokil. Is deze naam bij iemand bekent ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.