Indisch in Beeld

Mail:
In de papieren van mijn overleden grootvader Fernand Gouyn geboren in 1883 in Batavia vond ik de bijgevoegde foto’s. Het zou kunnen dat het hier gaat om een halfbroer van mijn grootvader, genaamd Raoul Gouyn en zijn vrouw Wilhelmine Pieters (tante Mien. De foto’s dateren van ongeveer 1935. Kent iemand deze personen ?

Rechts: In de nalatenschap van mijn grootouders Gouyn vond ik de bijgevoegde foto waarop op de achterzijde staat geschreven « M.H. van Stralendorff ». Ik vond op internet de data van ene Maurits van Stralendorff (geboren 1890 overleden 1920) die een tijdgenoot was van mijn grootvader Fernand Gouyn.

Met hartelijke groet,

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indisch in Beeld

 1. Hans Boers zegt:

  Heeft u wat aan deze gegevens?

  Grafopschrift uit almanak GHG2GRAF:
  Begraafplaats Tanah Abang Batavia destijds:

  183A. J a c o b A r i n u s M a r i n u s G o u y n / ‘overleden
  13 December 1869 / oud 53 jaren / zijne echtgenoot’e / M a r i a
  M a g d a l e n a A u g u sta / A n t h o n y s / overleden
  17 November 1886 / oud 60 jaren / M a r i e A u g u s t a
  Cornelia/Gouyn/weduwe Reyneke/geb. 16 October
  1847 / overl. 9 Juni 1891 / J o h a n J a c o b ,G o u y n / overl.
  1 Januari 1898 / oud 55 jaren. / Maria Johanna Gouyn /
  echtgenoote van J o h a n J S a n g h a r y / overl. 15 October
  1911 / oud 61 jaren / Willem Ferdinand J a c o b /
  A u g u s t C o r n e l i G o u y n / geb. 27 Mei 1852 / overl.
  20 Aug. 1927 / W i l h e l mina HelenaJAugustina
  G o u y n – P o o l / geb. 13 Februari 1856 / overl. 11 April 1930 /
  R. 1. P.

  • Hans Boers zegt:

   Of wellicht heeft u hier wat aan in uw verdere speurtochten. ? Misschien via deze weg proberen?
   Krant Javabode 3-6-1878:
   Ontbonden huwelijk tussen JOHANNES WILHELMUS DIEDRIK PIETERS en JOHANNA MARIA GOUIJN te Batavia op 19 april 1878.

   R. Gouijn en W. Pieters woonden in elk geval te Batavia toen zij in 1902 huwden. Één der beide echtelieden woonde te Tegal volgens mededeling krant huwelijks vermelding.

   Mochten mijn reacties u niet van dienst zijn, dan mijn verontschuldigingen. Ik tracht alleen mee te denken.

   Vr.gr. Hans Boers

 2. Anoniem zegt:

  dank u wel, alle informatie kan mij helpen. met vr groet

 3. dave gout zegt:

  Wilhelmine Pieters is overleden op 24 maart 1935 te Batavia. Zij huwde met Raoul Gouyn / Gouijn op 19 maart 1902 te Weltevreden.
  Als de vader van je grootvader Fernand Gouyn / Gouijn, Johan Jacob Gouijn (1846-1898) is, dan is Anna Cornelia August(in)a Loeffler (1850-?) de moeder van Raoul. De moeder van Fernand is dan mogelijk Blanche Antoinette Jacobs (1862-?).

 4. Anoniem zegt:

  ja ik denk wel dat dit klopt. Hoe weet u deze gegevens?

 5. Anoniem zegt:

  sorry ik hebmijn naam ingevuld en toch staat er hierboven “anoniem”. mijn naam is Maud van Valen,

 6. schraverus karin zegt:

  Ik reageer graag op dit bericht.
  Op zoek naar de naam Pieters , zie mijn bericht van 10 maart 2023.
  Misschien weet U meer over Wilhelmine Pieters’ ouders ?

  Karin Schraverus

  • Anoniem zegt:

   beste Karin, helaas heb ik totaal geen enkele informatie over Wilhelmine Pieters, behalve de foto. Ik heb in mijn stamboom ook een Hermina Pieters ((1753/1793), getrouwd geweest met mijn voorvader Jacob Gouijn/gouyn. Maar ook over haar heb ik geen enkele informatie kunnen vinden. Bent u familie van wilhelmine Pieters. met vr groet, Maud van Valen

 7. Karin Schraverus zegt:

  Beste Maud,
  Ik heb “Pieters” in mijn familie , maar of ze familie zijn van U heeft ik tot nu toe niet. U kunt mijn bericht zien hier, https://indisch4ever.nu/2023/03/10/mail-187/#comment-684109 Ik word ook geholpen om te weten wie er in het graf ligt ,
  MVG groeten uit Zuid Belgïe , Karin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.