Indisch in Beeld

bast
Quote:
Ik heb een foto, nagelaten door mijn vader welke is gemaakt voor het Telegraaf/Telefoon-kantoor in waarschijnlijk Semarang. Op de foto poseert personeel w.o. mijn vader Richard Bastiaans (roepnaam Piet) die daar werkmeester was, zittend op de rechter stoel. Helaas ken ik geen namen van de anderen op de foto. Wie weet zien andere bezoekers van indisch4ever.nu nog een bekende op de foto.
Keep up the good work. De Groeten, Roy Bastiaans

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

7 reacties op Indisch in Beeld

 1. Pierre de la Croix zegt:

  Ik herken helaas niemand op de foto, maar als ik mij goed herinner woonde er een familie Bastiaans, inclusief een “Piet Bastiaans”, op Lampersari in Semarang.

  Zegt de straatnaam “Lampersari” u iets in familieverband?

  Pak Pierre

  • Roy Bastiaans zegt:

   Inderdaad, mijn vader werd Piet genoemd. We hebben in Semarang o.a. op Lampersari 4 gewoond, alwaar ik ook geboren ben. Ik heb echter geen herinneringen van Lampersari of Indonesië, aangezien mijn familie toen ik nog zeer jong was vertrok naar Holland (1952).
   Groetjes,
   Roy Bastiaans

   • Pierre de la Croix zegt:

    Nou … gelukkig heeft Alzheimer Light dus nog niet al te hard toegeslagen.

    Lampersari 4. Dat moet kloppen, want in mijn herinnering moeten jullie aan het begin van die straat hebben gewoond, niet ver van de hoek met Djomblang en Tegalwarèng (het verlengde van Lampersari). Zat je vader bij de politie?

    Ik had wat vriendjes in die buurten en mijn tante woonde aan het eind van Lampersari, bij de sawah waar ik ook vaak was te vinden.

    De foto zal ik doorsturen naar een vriendje van mij, een krasse knar van 85 en door-en-door Semaranger. Kijken of hij de mensen, met name die 3 op de stoelen, herkent.

    Pak Pierre

 2. Roy Bastiaans zegt:

  Ik heb de foto laten plaatsen om met name achter de identiteit te komen van de 2 andere zittende personen. Mijn vader werkte niet bij de politie maar zoals gezegd bij het telefoon/telegraaf kantoor (later PTT geheten).

  • Pierre de la Croix zegt:

   Ik wacht op antwoord van mijn oude Semarangse vriendje, maar die is niet zo snel.

   Hijzelf is de kunst van het emailen niet machtig, dus het gaat via-via.

   Pak Pierre

 3. Aditya zegt:

  Hallo Heer Roy Bastians en Pierre de la Croix.
  Mijn naam is Aditya Bagoes en ik ben van Semarang . Ik lees net je bericht op deze website en ik denk dat ik je kan helpen over de Lampersari . Maar niet met de mensen op de foto , omdat ze misschien al overleden.
  Sorry voor mijn slechte nederlands .
  Met vriendelijke groet , Aditya

 4. Anoniem zegt:

  Hallo” mensen hier een berichtje aan de Heer Pierre de la croix mag ik vragen wie U vader was? en uw vader dus Uw opa?mijn emailadres is :willie_am1952@hotmail.com met vriendelijke groet guillaume de la croix.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.