Indisch in Beeld

johnedwardrhemrevWie heeft mijn vader gekend en kan mij meer over hem vertellen? John Edward Rhemrev, geboren 28 juni 1934 in Semarang. Overleden op 25 mei 1969 in Den Haag. Zoon van Serimpi en Julius Rhemrev.
Getrouwd met Agnes Geraldine Sittrop op 4 maart 1961. John Rhemrev overleed toen ik 7 jaar was. Mij is weinig over mijn vader verteld en ik ben nu erg nieuwsgierig wat voor man hij was. Ik hoop op reacties!
Dank voor uw medewerking.     Hartelijke groet, Bianca Rhemrev

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

54 reacties op Indisch in Beeld

 1. R Geenen zegt:

  Ik ken wel de familie Sittrop, ook hier in Californie.

 2. Mug Elias zegt:

  Ik heb een zwager en die kende een jongen met de familie Rhemrev, toen hij in Djember woonde voor 1941

  Mug Elias

 3. Pierre de la Croix zegt:

  Doeh ….. volgens mij zijn er nogal wat Rhemrevetjes op de wereld en allemaal familie van elkaar. Met enig gezoek op allerlei Indische sites en koempoelans moeten er toch wel zijn die uw vader hebben gekend?

  Ik het boek over de “Andjing NICA” van Sjoerd Lapré kwam ook een luitenant Rhemrev voor, met foto, maar hij zou niet uw vader kunnen zijn, die was toen nog te jong voor de politionele acties.

  In opleiding in militaire dienst (1962) werd ik ook afgeknepen door een heel fanatieke 2de luitenant Rhemrev, vermoedelijk de zoon van die uit het boek van Lapré. In ieder geval leek hij niet op uw vader.

  Merkwaardigerwijs (in het licht van uw informatie) sprong er op de kazerne ook een sergeant der eerste klasse Sittrop rond, net als luitenant Rhemrev een Indische jongen.

  Veel succes bij de zoektocht.

  Pak Pierre

  • Anoniem zegt:

   Dank u wel voor uw reactie, Pak Pierre. Voor zover ik weet heeft mijn vader niet in militaire dienst gezeten en mijn opa (vaders vader) was kok. Drillen in de keukenbrigade deden ze dus wel, maar daar is het dan ook bij gebleven.

  • rob beckman lapre zegt:

   De naam Rhemrev is een bekende naam-volgens te citeren artikel http://www.indischhistorisch.nl ” Oorlog en bersiap,Nederlands-Indie en de 1e wereldoorlog,deel2 ” en beweging” Indie weerbaar”.geschreven door een H.de la Croix .Deze Rhemrev, op 22/07/1902 tot 2e luit.bevorderde KMA officier, diende in Atjeh en door zijn moed,beleid en trouw tijdens acties in de Gajoe hooglanden, en werd in 1906 op het Waterlooplein-voor het front van de aangetreden troepen-geslagen tot Ridder MWO 4e klasse..Ben toch benieuwd wat van hem is terechtgekomen,als ik de teneur van het geciteerde artikel lees.

   • Indisch4ever zegt:

    https://www.defensie.nl/onderwerpen/onderscheidingen/inhoud/dapperheidsonderscheidingen/databank-dapperheidsonderscheidingen/1905/04/05/rhemrev-w-v

    Willem Vermehr Rhemrev,
    zoon van Pieter Vermehr Rhemrev en Carolina Mückeler, is geboren op 29 december 1878 te Batavia. Hij was militair bij het KNIL, 2e luitenant (22-7-1902), 1e luitenant (19-12-1907), kapitein (18-11-1916), majoor (28-12-1926), diende bij de Infanterie en een korte periode bij de Marechaussee, onderscheidingen: Militaire Willemsorde klasse 4 (n.a.v. van beroep. Hij trouwde met Mabel Ruth Huntley. Zij is geboren op 3 september 1887 te Batavia. Mabel Ruth is overleden op 15 juni 1980.

    Willem zou lid geweest zijn van een fascistische organisatie en.of de NSB . Hij overleed in 1945 in een jappenkamp te Batavia

    • Pierre de la Croix zegt:

     Als Willem lid zou zijn geweest van de NSB of een andere fascistische organisatie, dan zou hij heel waarschijnlijk niet in een Jappenkamp terecht zijn gekomen en daar gestorven.

     Dan zou hij mogelijk tijdens de heksenjacht op Duitsers en hun Indische toeroenans en op NSB-ers die na 10 mei 1940 in Indië werd ontketend zijn opgepakt, geïnterneerd en misschien met ons eigen hellship de “Van Imhoff” ten onder zijn gegaan, of anders wel in ons eigen concentratiekamp voor staatsgevaarlijk gespuis in Suriname, de Joden Savanne.

     Pak Pierre

    • Frans zegt:

     In 1933 hield willem zijn eerste bijeenkomst van Ned.indische Facisten organisatie. (NIFO).

    • ir. H.R. van der Woude zegt:

     Lees het artikel “Oud-majoor Rhemrev in vrijheid gesteld” in het Algemeen Handelsblad van 12-5-1940. Volgens dit artikel werd hij vrijgelaten toen hij zijn lidmaatschap van de NSB had opgezegd. Hij was militair commandant van Padang ten tijde van de grote aardbeving in 1926.

   • Anoniem zegt:

    Goedendag,
    Deze W Rhemrev is een oom van mijn schoonvader. Hij heeft mij vertelt dat hij door een geschil met de Nederlandse regering zijn medaille had teruggestuurd.
    Hij heeft gevochten tegen de Jap op Java, gevangen gemaakt, ontsnapt en met een groep KNIL-ers een guerrillastrijd is begonnen. Uiteindelijk verraden en opgepakt.
    Na martelingen is hij onthoofd en ligt begraven op erebegraafplaats in Jakarta.
    Zijn zoon Raymond is tevens gesneuveld tijdens politionele acties, op internet is een foto van hem samen met een Lapre…

    Mvg. F Overdiep

 4. Huib zegt:

  Ik had vroeger op het lyceum/internaat in Oldenzaal een vriendje Boudewijn Rhemrev ovl. ergens in 60-er jaren vdve, getr. Met Annemarie Keijzer die hij ontmoette tijdens jaarlijks treinreis op vakantie naar Nice.

  Ze woonden op de Weesperzijde in Amsterdam en pa was ingenieur bij de NS.

  • Cesarina rhemreb zegt:

   Hallo Huib, ik ben de vrouw van Boudewijn Rhemrev. Helaas is hij jong overleden, auto ongeluk. Ik heet Cesarina Keijzer. En inderdaad ontmoet tijdens de vakantie in Nice. Wat een leuke tijd was dat. Jij was toen de beste vriend van Boudewijn. Wat leuk iets van je te horen!

   We hebben 3 kinderen gekregen, 2 jongens en een dochter.
   Intussen uitgebreid met 8 kleinkinderen.
   Laat nog eens horen hoe het met jou is?

   Cesarina rhemrev

   • Huib zegt:

    Dag Cesarina,

    Wat is dat een onverwachte verrassing. Dat ik nog eens kontakt met je zou krijgen. Ben jij het echt? Ik kan het haast niet geloven dat we via dit medium waar ik nu pas zo’n maand of 3 aan deel neem kontakt krijgen. Had nooit durven dromen dat jij je mij nog weet te herinneren. Nu ik je voornaam zie gaat er een licht bij me op. Boud noemde je altijd Cees. Hij was erg gek op je en had het altijd over je. Dus ik had het fout wat je voornaam betreft. De tand des tijds moet je maar denken.Ja ik heb van iemand gehoord dat Boudewijn in de 60-er of 70-er jaren op de Coentunnelweg een dodelijk ongeluk heeft gehad.

    Ja, het zal leuk zijn om het kontakt voort te zetten als je dat ook leuk vindt. Vraag de webmaster de heer Boeroeng om je mijn mailadres te geven. Zelf heb ik maar twee kinderen een jongen en een meisje en drie kleinzonen. Woon je nog in Amsterdam? Ik woon al bijna 40 jaar in Gelderland. Met mij gaat het prima, ik hou me bezig met ruitersport, beide oudste kleinzoons zijn in 2007 en 2009 kampioen Gelderland en Flevoland geworden. En de jongste rijdt nog steeds wedstrijden. De oudste zit in Velp en studeert International Business Management of zo. Zelf rijd ik niet meer maar wandel af toe zoals de Nijmeegse 4-daagse en de Airbornemars en door de Loenermark en de Posbank waar ik dicht bij woon.
    Groetjes Huib

 5. Corina zegt:

  Hoi Bianca, wist je al waar de naam Rhemrev vandaan komt? Draai hem eens om, … dan krijg je Vermehr. Soms adopteerden vaders hun kinderen en draaiden ze de naam om. Er zijn wel meer van dit soort voorbeelden in Indie. Groet Corina

  • bo keller zegt:

   Oprichter:
   Sietse Vermeer Arnhem

   Ontstaan.
   De SGAV werd opgericht nadat in 1996 een honderdtal Vermeer’s bijeen kwam in het Mauritshuis in Den Haag. Daar werd destijds een bijzondere tentoonstelling gehouden van de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer (1632-1675). Enkele deelnemers bleken de zelfde passie te hebben: stamboomonderzoek. Alle reeds verzamelde gegevens werden bij elkaar gevoegd.

   In oktober 1996 werd ten huize van de initiator Sietse Vermeer in Arnhem de SGAV officieus opgericht

   . Deze gebeurtenissen in 1996 zien wij als startpunt. Van de ‘geboorte’ werd in januari 1997 officieel aangifte gedaan bij de notaris. In 2006 vierde de SGAV haar tienjarig bestaan met een bijeenkomst op landgoed Bronbeek in Arnhem.

   Hiermee wil ik even van de oprichter ”Sietse Vermeer” naar voren
   brengen,dat meneer Vermeer een bewoner is op het landgoed Bronbeek
   waar ik hiermee wil zeggen dat bij de ”oude” oud militairen nog genoeg
   initiatieven naar voren komen. die gezien deze stichting een groot
   succes is en nog is.
   Sietse nog vele goede jaren en gezondheid op BRONBEEK.
   siBo

 6. Corina zegt:

  http://www.genealogieonline.nl/parenteeel_rhemrev/I10309.php
  Als je op deze site een beetje doorklikt, kom je misschien een heel eind verder. Misschien is http://www.roosjeroos.nl ook een mogelijkheid om wat meer te vinden over je voorouders Verder kun je kijken bij historische kranten (familieberichten)
  groet corina

 7. Corina zegt:

  Hier is zijn vader: Julius Rhemrev (1906-1966)
  http://www.genealogieonline.nl/en/parenteeel_rhemrev/I11605.php
  groet corina

 8. Corina zegt:

  Bianca,
  Ik heb een rouwadvertentie van je opa Julius Rhemrev in de Friese Koerier (Heerenveen) gevonden,maar ik kan hem hier niet plaatsen. Als je hem wilt hebben stuur ik je hem. Waarschijnlijk kun je mijn e-mailadres bij de redaktie van Indisch4ever opvragen.
  groet Corina

  • bianca rhemrev zegt:

   Dag Corina, heel hartelijk bedankt voor je reactie. Inderdaad heb ik ook diverse geneaologische websites gevonden waarin de stamboom wordt vermeld. Ik ben ook in het Indisch Familiearchief in Den Haag geweest. Maar er is zoveel, ik weet soms niet waar ik beginnen moet. De rouwadvertentie van mijn opa had ik ook gevonden maar die ben ik helaas kwijt. Daar staat volgens mij ook de naam op van zijn vrouw. Ik zou de advertentie graag van je ontvangen. Misschien kan ik via de naam van zijn vrouw nog familie vinden. Er staat toch ook een adres in die advertentie? Binkestraat 22, Heerenveen?

   • bianca rhemrev zegt:

    Allen die hebben gereageerd, wil ik hartelijk bedanken voor de medewerking. Het stimuleert mij om nog verder te zoeken naar mijn achtergrond. Terima kasih!

    • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

     Mag ik even storen, hierbij het overlijdensbericht uit de Friese Koerier,
     mvg.

     http://kranten.kb.nl/view/article/id/ddd%3A010690146%3Ampeg21%3Ap008%3Aa0149

    • Anoniem zegt:

     Hallo Bianca,
     Julius Remrhev en zijn vrouw Eef heb ik persoonlijk gekend. Voordat ze in Heerenveen aan de Binkestraat 22 woonden, hebben ze samen met mijn ouders in Gorredijk gewoond in pension Feensma ongeveer 1959. Julius Ligt begraven op het katholieke kerkhof in Heerenveen. In Sliedrecht woonde een zoon van hen. Die heeft meerdere kinderen. Vera waarmee ik vroeger speelde als ze op de Binkestaat logeerde was er een van. Ze heeft minstens nog twee zusjes.
     Julius was een jongen van ‘Pa van der Steur’ een begrip in Nederlands-Indie’.

     Groet,

     Jan Nijhoff

   • Corina zegt:

    Hoi Bianca,
    Je oma staat vermeld als: F. E. Rhemrev-Waginem en de straat is: Binkesstraat 22.
    Verder wil ik je met alle genoegen de advertentie sturen, maar ik wil mijn e-mail adres hier niet vermelden. Misschien kun je het bij de beheerder van deze site vragen. Mijn toestemming heb je in ieder geval.
    Met vriendelijke groet,
    Corina.

 9. Huib zegt:

  Aan de Rhemrevjes en natuurlijk Cees,

  Met enige schroom moet ik nog een aanvulling op mijn vriendschap in de 50-er jaren met wijlen Boudewijn Rhemrev doen.

  Ik verwijs dan naar een gedenkteken op het Pandu kerkhof in Bandung
  waar op een gemeenschappelijk herinneringsbord van de tijdens de bersiaptijd ook de namen van de aldaar vermoorde mensen voorkomen waarvan de stoffelijke resten nooit zijn gevonden of niet konden worden ge-identificeerd, nl. die van mijn vader J.C.Otto, kpl.KNIL geb.10–6-05, ook tot mijn niet geringe verwondering, die van
  1. Ch.L.Rhemrev geb.8-8-12 en
  2. R.R. Rhemrev geb.2-6-26

  Let op de leeftijden nl. resp. 40 jaar, 33 jaar en 19 jaar!
  Mss .betreffen het hier ook wel naaste familieleden waarvan dit niet bekend was.

  Verder komen er nog de namen van 4 andere slachtoffers op voor w.o.
  een van 21 jaar.

 10. Huib zegt:

  Pak Boeroeng

  Bedankt . De foto is pas ca. 2 maanden opgenomen in het OGS toen ik reklameerde dat ik de gegevens van ijn vader niet kon inzien. Virusvanger. Kreeg vriendelijk antwoord met verzoek om een foto en daarna hebben ze me het gemaild.
  Er is wel iets wat me intrigeert op die foto nl. dat kruis. Vermoedelijk voor trouwe dienst en niet voor hard lopen. Bestaat er nof een KNIL register waar ze zoiets noteren?

  Ook heb ik tijdens mijn bezoek aan Bronbeek op de gedenktafels over de Birma spoorweg in het park de naam G.L.E. Otto ingebeiteld zien staan. Het is mogelijk dat hij een afstammeling is van Joseph Otto in zijn Indische tijd getr. met Martelia Richter in Semarang. Hij schijnt veel nakomelingen gehad te hebben. Als dat zo is hebben we dus dezelfde stamvader. Tot nu hebben ik echter nog geen score. Als je ook een poging zou kunnen wagen, ben ik uiteraard erg dankbaar.

 11. Henk Anthonijsz zegt:

  Ik ken een A Th Rhemrev, geboren in 1937. Woont in Veldhoven.
  Gehuwd met O.Zomers.
  Wellicht familie van je.
  Hartelijke groet.

 12. Anoniem zegt:

  ik ken hem of nou wij kennen hem

  • Bianca Rhemrev zegt:

   Beste Anoniem,
   Hartelijk dank voor uw bericht. Na lange tijd kijk ik weer op deze website, vandaar mijn late reactie. Excuses hiervoor. Uiteraard ben ik zeer benieuwd hoe u mijn vader kent. Kan ik wellicht contact met u opnemen?
   Hartelijke groet, Bianca

 13. Anoniem zegt:

  Hallo Bianca,
  Kan helaas niet veel melden over je familie.
  Het enige dat ik even met je delen wil is dat er in een fotoalbum van foto zoekt familie een foto staat met de familie Rhemrev,misschien herken je iemand erop..
  hier de link
  http://www.fotozoektfamilie.nl/nl/gallery/album/page/?iv=ALB-1016&page=7596
  zou leuk zijn als het albim/foto terug bij familie komt..

  vriendelijke groet
  Edwin van Heuven van Staereling

  • Bianca Rhemrev zegt:

   Beste heer Edwin van Heuven van Staerling,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Excuses voor mijn zeer late reactie, ik heb lang niet op deze website gekeken. Dank ook voor de link naar het familiealbum. Ik herken niet direct personen op de foto, maar één man op de eerste foto linksboven zou op mijn opa kunnen lijken. Begrijp ik dat u de familie Rhemrev (van mijn vaders kant) heeft gekend, maar dat u er niet over kunt spreken? Is er dan een andere mogelijkheid om meer informatie over hem/hen te krijgen?
   Ik verneem graag van u.
   Bij voorbaat veel dank.
   Hartelijke groet, Bianca Rhemrev

   • Anoniem zegt:

    Hallo Bianca,
    De naam Rhemrev is destijds tersprake gekomen doordat ik uit eigen initiatief een groep heb gemaakt op Facebook van de foto’s en albums afkomstig van de website foto zoekt familie.
    Reden slash achterliggende gedachte hierbij was om de fotoalbums meer kans te geven om terug te geraken bij de familie waar ze thuis horen.
    Voor de duidelijkheid ik heb geen connectie met de naam. En ken niemand die zo heet.
    Hopelijk is de persoon op de foto een voorouder van je.
    Je zou eventueel dan het album kunnen claimen via de orginele website fotozoektfamilie.nl .

    Hopelijk je hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

    Veel succes met het verdere onderzoek.

    Vriendelijke groet,
    Edwin van Heuven van Staereling

    • Bianca Rhemrev zegt:

     Beste Edwin van Heuven van Staereling,

     Dank voor uw antwoord. Het is duidelijk.
     Mooi initiatief van u om de albums via Facebook onder de aandacht te brengen. Ik ben vorig jaar naar een bijeenkomst geweest in het Tropenmuseum te Amsterdam waar de albums lagen en heb toen deze foto’s van de Rhemrevs niet gevonden.
     Ik ga uitzoeken of het inderdaad familieleden van mij kunnen zijn.

     Nogmaals dank voor uw hulp.

     Hartelijke groet,
     Bianca Rhemrev

 14. Toon Verhoeven zegt:

  Beste Bianca,
  Misschien dat deze website http://alweer-een-vermeer.nl je verder kan helpen. Rhemrev stamt af van Vermeer (omgekeerd geschreven).

  Vriendelijke groet,

  Toon Verhoeven

  • Bianca Rhemrev zegt:

   Beste Toon Verhoeven,

   Hartelijk dank voor uw tip en mijn excuses voor mijn late reactie. Ik heb lang niet op deze website gekeken. Ik zal de website die u mij aanraadt met aandacht bekijken.
   Nogmaals dank!

   Hartelijke groet,
   Bianca Rhemrev

   • Ron Geenen zegt:

    “””””””””De naam Rhemrev is een bekende naam”””””””””””

    Een paar maand geleden 2 families Rhemrev bij onze kumpulan in West Covina op donderdag ontmoet. Al eerder had ik het verhaal gehoord hoe de naam Rhemrev is ontstaan. Deze 2 families hebben het mij bevestigd. De originele naam is Vermehr. Het schijnt dat er in het verleden door een familie ruzie een paar zeer boos waren geworden en toen de naam hebben omgekeerd.
    Ben benieuwd of Bianca daarvan op de hoogte is.

    • Indisch4ever zegt:

     Het andere verhaal is dat vader Vermehr een buitenechtelijk kind de naam Rhemrev gaf ca 1759 .

    • Ron Geenen zegt:

     “”””””””Het andere verhaal is dat vader Vermehr een buitenechtelijk kind de naam Rhemrev gaf ca 1759 .”””””””””””

     Dat is een heel end terug. Het kan ook dat daardoor een familie ruzie is ontstaan met het gevolg naam omdraaien voor onderscheid. Maar dan de vraag, wie zijn de echte Vermehr’s.

    • Boeroeng zegt:

     https://www.genealogieonline.nl/parenteeel_rhemrev/I5906.php
     1759
     Het kind met een Javaanse vrouw mocht zijn naam niet dragen. Wel de omgedraaide naam.
     De latere kinderen met zijn Europese echtgenote kregen de naam Vermehr.
     Dit gebeurde vaker zo met kinderen uit een niet echtelijke relatie

     De Rhemrevs zijn net zo nazaten van die familie Vermehr als de naamdragers Vermehr.
     Niemand heeft meer recht op de bloedverwantschap met de voorvader Vermehr uit 1700.

 15. Robbie Gilhuis zegt:

  Ajoooh, die Indo’s soooo tolol…de Nederlandsce Indische Fascisten…en nu die geblondeerde Indo uit Venlo…mata clap

 16. Anoniem zegt:

  Hallo Bianca,Ik had ook en Rhemrev gekend met de voornaam Ferry.Het was op een dag dat mijn vader en mijn broers gingen wandelen langs de sawahs en er was een jongen die daar alleen was in een hutje, mijn vader sprak hem aan en zo vertelde hij dat hij geen vader en moeder meer had, Mijn vader had hem meegenomen naar huis. Zo werd hij bij ons ontvangen en verbleef lange tijd bij ons tot mijn vader en broers opgepakt werden en naar het kamp gebracht. het was een heel chaotische toestand ,en wisten niet waar hij naartoe was gevlucht of hij ook naar het kamp werd gebracht. We woonden toen in Bodja dicht bij Semarang .Na de oorlog hoorden we dar Ferry Rhemrev in Semarang verbleef.Na het jaar 1947 geen contact meer.
  H.groet
  Lucienne van Schuylenburch

  • bianca.rhemrev@gmail.com zegt:

   Beste Lucienne, dank u wel voor uw bijzondere verhaal. Ik heb de naam Ferry wel eens gehoord. Mijn vader is geboren in Semarang, ik ben benieuwd of Ferry zijn broer was/is. Misschien zijn er nog mensen die iets over Ferry Rhemrev weten?
   Nogmaals veel dank, Lucienne! Hartelijke groeten, Bianca

 17. bianca.rhemrev@gmail.com zegt:

  Hartelijk dank, Jan Nijhoff, voor uw reactie van 19 juli 2016. En mijn excuses dat ik niet eerder heb gereageerd, ik lees nu pas weer op deze website.
  Wat bijzonder dat u Julius Rhemrev (mijn opa, de vader van mijn vader) hebt gekend. Fijn dat ik weet waar hij begraven ligt, dan kan ik er eens naar toe. Ik ben benieuwd naar de zoon in Sliedrecht. Dat zou dan een (half)broer van mijn vader zijn. Weet u hoe hij heet? En weet u of Vera en haar zussen nog in Sliedrecht wonen? Misschien kunnen zij mij weer wat verder helpen.
  De speurtocht duurt voort. Al ben ik er soms meer mee bezig dan een andere keer. Maar wie weet, kom ik ooit te weten wie mijn vader, John Edward Rhemrev, is geweest!
  Hartelijke groet, Bianca Rhemrev

  • Ron Geenen zegt:

   “””””””””””De speurtocht duurt voort. Al ben ik er soms meer mee bezig dan een andere keer. Maar wie weet, kom ik ooit te weten wie mijn vader, John Edward Rhemrev, is geweest!””””””””””””””

   Op ons wekelijkse kumpulan in West Covina, Hongkong Plaza, ben ik een maand of 6 geleden ook voorgesteld geworden aan 2 familie Rhemrev. Een woont ook in California en de ander was op bezoek en woonachtig in Texas. Ik weet niet of hun iets u zeggen?

  • Van Gelden zegt:

   Ik kende wel een familie Sittrop in Sliedrecht en een opa Jule uit Heerenveen waar wij elke zomervakantie naartoe gingen tussen 1963 en 1968. Misschien dat je contact op zou moeten nemen met Christine Kooman. Haar moeder (oma eeffie) was getrouwd met opa Jule. Volgens mij heb jij ook nog een broer die Jeffrey heet. Wij noemden hem Jeffrey met de grote ogen. Want wij vonden dattie van die grote ogen had.

 18. Ed Eckringa zegt:

  Beste Bianca,
  Ik ben een volle neef van je vader. Je vader, zijn oudere zus (Judith) en zijn jongere broer (Ferry) hebben tijdens de Japanse bezetting bij ons in Bandoeng gewoond. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze historie, laat me dan weten hoe ik contact met je kan opnemen.
  Ed Eckringa

 19. Van Gelden zegt:

  Ik kende wel een familie Sittrop in Sliedrecht en een opa Jule uit Heerenveen waar wij elke zomervakantie naartoe gingen tussen 1963 en 1968.

 20. Een Rhemrev heeft bij de GIA in Perak vliegveld Surabaya gewerkt van 1950-1957

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.