Indisch in Beeld

Dijk_MamalagereschoolPoerwokerto1936Een paar jaar geleden heb ik een oproep gedaan maar helaas nog geen reactie.
Mijn vader is Albertus van Dijk, Ovw Knil 1946-1950 en mijn moeder Lentze, Francisca geboren in Keboemen in 1927.
Zij trouwden in Bandung in 1947 en kregen daar hun dochter Gloria en zoon Raymond Arthur.
Mijn moeder heeft haar kindertijd doorgebracht in Tjilatjap en Poerwokerto. De schoolfoto is van de lagere school Poerwokerto uit 1936. Mijn moeder Francisca is het kleine meisje in het midden van de bank. Hier is zij 9 jaar. Voor zover bekend had mijn moeder 2 zusjes Willy en Ingeborg
Haar oma heette Wilhelmina Salomon, geboren Djokjakarta in 1891 en trouwde met Willem Frederik Charles Lentze. Haar moeder heette Frederica Lentze, geboren Surakarta in 1909 en trouwde Matthieu Aussems.
Er is inmiddels veel familie overleden. Wie heeft mijn moeder in haar kinderjaren gekend of weet iets te vertellen over de familie of mijn ouders? Hun laatste adres was dr. Salehweg te Bandung.
Met vriendelijke groet, Gina van Dijk
Dijk_Trouwdag01041947BandoengAlbertus van Dijk en Francisca Lentze
Gehuwd in 1947

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

27 reacties op Indisch in Beeld

 1. Paul Vermaes zegt:

  @Gina van Dijk. Je broer Raymond Arthur zal (en dat kan Pierre de la Croix mogelijk ondersteunen) komen van de destijds befaamde Kapitein Raymond Paul Pierre Westerling.
  Het KNIL-archief in Zoetermeer is openbaar en daar kun je veel over je vader en zijn ouders te weten komen.
  Omdat je de geboorteplaats en leeftijd van je moeder kent, heb je alleen het jaar en de plaats van overlijden nodig om bij het Centraal Bureau voor Genealogie een uittreksel van haar PK te krijgen en zo bouw je verder je stamboom uit.

  • Gina van Dijk zegt:

   Mijn dank. Ik heb inmiddels de afgelopen jaren veel informatie betreffende mijn vader Albertus van Dijk zijn KNIL periode waaronder zijn “Staat van Dienst” via Ministerie van Defensie enz. maar van mijn moeder Francisca Lentze weet ik bijna niets. Mijn moeder heeft b.v. nooit kunnen achterhalen wie nu haar biologische vader was omdat mijn oma Frederica meerdere kinderen uit relaties had wat overigens ook altijd geheim is gebleven. Vandaar mijn vragen wie haar evt. uit haar jeugdperiode kent, mensen herkent in schoolfoto Poerwokerto 1936, wat de naam van de school was, haar misschien hebben gekend uit de periode in Bandung enz.
   Met vriendelijke groet,
   Gina van Dijk

   • Pierre de la Croix zegt:

    Tja …. Pak Pierre had slechts een theorie over naamgeving aan jongetjes die in de periode 1947 – 1950 in het zieltogende Indië werden geboren. Het moet allemaal nog statistisch worden aangetoond, voor wie daar zin in heeft ……

    Over de Lentzes gesproken: Ik heb in de vijftiger jaren van de vorige eeuw met een Robin Lentze op de Haagse HBS Beeklaan in de klas gezeten. Zijn vader was arts, hij werd later tandarts en zijn oudere broer – ik meen dat hij Boebie werd genoemd – werd ook geneesheer. De familie kwam als ik mij niet vergis uit Bangka, de Riouw archipel.

    Voor zover ik weet hadden zowel Robin als Boebie hun praktijk in Den Haag. Er moeten in het Haagse ook andere Indische Lentzes rondlopen, de naam is voor Nederland niet alledaags.

    Dus …. misschien is het een idee om het Haagse telefoonboek te pakken, de stoute schoenen aan te trekken en beginnen te bellen. Wie weet komt daar een “lead” uit voort, een contact met een Lentze die iets weet en daarover wil vertellen.

    Niet geschoten altijd mis.

    Pak Pierre

   • Jack Voogt zegt:

    Op het internet een stamboom van je ouders gevonden:
    http://www.kevyoung.com/familytree_files/n_ca.html
    Helaas geen gegevens van je moeders voorouders, maar misschien kan die maker van die stamboom je daar wel bij helpen ? Hij heet Kevin Young.

   • Suzan Cornet zegt:

    Hi Gina,

    Dochter van Raymond…
    Ben zelf ook op zoek naar info en kwam zodoende op deze site. ben je al iets wijzer?

    Liefs Suzan

 2. Jack Voogt zegt:

  P.S.: Ik ben zelf ook op zoek naar voorouders van ene Benjamin Emile Lentze. Hij was reeds in ondertrouw met mijn tante Corry Voogt en het huwelijk was gepland, maar hij zag er toch vanaf.

 3. Jack Voogt zegt:

  Oh ja, nog een tip, maar die wist je misschien al ?
  Kijk in oude Indische kranten en tijdschriften onder de familieberichten, op de site van de Koninklijke Bibliotheek:
  http://www.delpher.nl

 4. Anoniem zegt:

  Dag Gina,

  Zijn wij misschien familie, je vader en ik hebben dezelfde achternaam
  ben te bereiken op 06-23707134
  Tot horens!!

  • Anoniem zegt:

   Hi onbekende! Ja, dat kan natuurlijk. Maar er wonen in Nederland duizenden “van Dijken”
   Hoe is uw naam? Groet Gina van Dijk

 5. René de Jonge en Sylvia Lentze zegt:

  Beste Gina,

  Heeft je speurtocht nog iets opgeleverd? Ik ben zelf voor mijn kleindochter op zoek naar informatie over haar Indische Roots (zelf ben ik een ‘gewone’ hollander). Mijn echtgenote heet Sylvia Lentze en is een dochter van Eddy Lentze. Hij is één van de 3 broers van jouw oma en geboren in 1914. Eddy Lentze is in 1999 overleden. Eddy Lentze heeft zelf nooit veel verteld over zijn kindertijd, behalve dat zijn zijn vader treinmachinist was. Wel vertelde mijn schoonmoeder een paar keer dat hij een slechte jeugd zou hebben gehad. Ook over jouw moeder heeft hij nooit veel verteld.
  Zoals gezegd ben ik voor mijn kleindochter op zoek naar informatie over haar herkomst. Als jij nog informatie hebt, die verder reikt dan de de namen van jouw overgrootvader en overgrootmoeder dan zou ik het op prijs stellen als je die met mij wilt delen.

  • Anoniem zegt:

   Generatie 1 (proband)
   1 Eddy Lentze, geboren in 1914. Eddy is overleden in 1999, 84 of 85 jaar oud.

   Generatie 2 (ouders)
   2 Willem Frederik Charles Lentze, geboren in 1875. Willem is overleden.
   getrouwd met 3 Wilhelmina Salomon, geboren in 1891 in Djogja Java – Ned. Indie. Wilhelmina is overleden.

   Generatie 3 (grootouders)
   4 Frederik Fritz Lentze, geboren op 02-12-1846 in Buitenzorg (Bogor) Java – Ned. Indie. Frederik is overleden op 20-09-1916 om 05:30 in Bandoeng Java – Ned. Indie, 69 jaar oud. Frederik is weduwnaar van Adriana Piroli (ovl. 1873), met wie hij trouwde (1), 23 jaar oud, op 31-08-1870 in Buitenzorg (Bogor) Java – Ned. Indie.
   Hij ging in ondertrouw (2), 27 of 28 jaar oud, in 1874 met Emma Kamelia Kamah (zie 5 hieronder). Het huwelijk tussen Emma en Frederik werd ontbonden op 19-05-1893 in Tjiandoer Java – Ned. Indie.
   5 Emma Kamelia Kamah. Emma is overleden.

   Generatie 4 (overgrootouders)
   8 Johann Martin Lentze, geboren op 29-10-1802 in Sontra-Kur-Duitsland. Johann is overleden op 16-01-1867 in Buitenzorg (Bogor) Java – Ned. Indie, 64 jaar oud. Hij is begraven in Buitenzorg. Johann is weduwnaar van NN (ovl. 1840). Johann trouwde (3) met (Connessa) Cornelia (1827-1913), 29 of 30 jaar oud.
   Hij trouwde (2) met 9 Adjiem. Zij is overleden in 1846 in Buitenzorg (Bogor) Java – Ned. Indie.

   Generatie 5 (betovergrootouders)
   16 Anton Lentze, geboren in 1769 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Anton is overleden. Hij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland.
   Hij trouwde in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland met
   17 Dorothea Elisabeth Heckmann. Dorothea is overleden. Zij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland.

   Generatie 6 (oudouders)
   32 Johann David Lentze, geboren op 01-01-1728 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Johann is overleden in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Hij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland. Johann is weduwnaar van Anna Gertrud Eschtruth, zie 33.
   Hij trouwde (2), 26 jaar oud, op 28-11-1754 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland met
   33 Anna Gertrud Eschtruth. Anna is overleden. Zij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland. Anna is weduwe van Johann David Lentze (geb. 1728), zie 32.

   Generatie 7 (oudgrootouders)
   64 David Lentz, geboren op 16-04-1662 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. David is overleden in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Hij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland.
   Hij trouwde, 25 jaar oud, op 19-07-1687 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland met Anna Gertrud Roth. Het huwelijk tussen Anna en David werd ontbonden op 19-01-1687.
   65 Anna Gertrud Roth. Anna is overleden in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Zij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland.

   Generatie 8 (oudovergrootouders)
   128 Johannes Lentz, geboren in 1627 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Johannes is overleden in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Hij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland.
   Hij trouwde, 23 of 24 jaar oud, op 25-11-1651 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland met
   129 Elisabeth NN. Elisabeth is overleden in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Zij is begraven in Lutherse kerk Sontra – Duitsland.

   Generatie 9 (oudbetovergrootouders)
   256 Hans Lentz, geboren in 1601 in Sontra-Kur- Kassel- Hessen-Duitsland. Hans is overleden.

   Generatie 10 (stamouders)
   512 David Lentz, geboren in 1570 in Beelitz Brandenburg-PottsdamMittelmark Deutschland.

   Generatie 11 (stamgrootouders)
   1024 Joachim Lentz, geboren in 1540 in Nieder Werbig, Bad Belzig, Potsdam, Brandenburg Deutschland. Joachim is overleden.

   Generatie 12 (stamovergrootouders)
   2048 Jacobus 1ste Lentz, geboren in 1500 in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen). Jacobus is overleden in 1575 in Niederwerbig, Potsdam, Brandenburg, Deutschland, 74 of 75 jaar oud.

   Generatie 13 (stambetovergrootouders)
   4096 Bartholomeus von Lentze, geboren in 1470 in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen). Bartholomeus is overleden in 1540 in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen), 69 of 70 jaar oud. Hij is begraven in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen).
   Hij trouwde met
   4097 von dem Lentze. Zij is overleden.

   Generatie 14 (stamoudouders)
   8192 Jacobus (Jacob auf Wolmasia en Vagedeshagen) von dem Lentze, geboren in 1420 in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen). Jacobus is overleden in 1445 in Wojtaszyce, prov Lobez, Zachodniopomorski, 24 of 25 jaar oud. Hij is begraven in Wojtaszyce, prov Lobez, Zachodniopomorski.

   Generatie 15 (stamoudgrootouders)
   16384 Jacob von dem Lentze, geboren in 1422. Jacob is overleden in 1445, 22 of 23 jaar oud.

   Generatie 16 (stamoudovergrootouders)
   32768 Ludecino de Lentzen, geboren in 1335 in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen). Ludecino is overleden in 1430 in Malkocin, Stargard, west Pommern (Polen), 94 of 95 jaar oud. Hij is begraven in Malkocin, Stargard, west Pommern (Polen).

   Generatie 17 (stamoudbetovergrootouders)
   65536 Bernardus (Bernd) de Lentzen, geboren in 1300 in Tolz Massow, Mecklenburgische Seenplatz, Mecklenburg Vorpommern Deutschland. Bernardus is overleden in 1385 in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen), 84 of 85 jaar oud. Hij is begraven in Augustiner Kloster, Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen).
   Hij trouwde met
   65537 Mechtillis de Lentzen. Mechtillis is overleden in Stargard, Burg Stargard- Mecklenburg Vorpommern, Szczecinski,( Stargard Zachodniopomorsk, Polen).

   Generatie 18 (edelouders)
   131072 Nicolaus de Lenzen, geboren in 1280 in Mecklenburg, Vorpommern Deutschland. Nicolaus is overleden in 1360 in Szczecin, Zachodniopomorski, Polen, 79 of 80 jaar oud.

   Generatie 19 (edelgrootouders)
   262144 Degenhard Ritter de Lentcin (de Lensen), geboren in 1231 in Mecklenburg, Vorpommern Deutschland. Degenhard is overleden in 1325 in Mecklenburg, Vorpommern Deutschland, 93 of 94 jaar oud.

   Generatie 20 (edelovergrootouders)
   524288 Nanno de Lentsin von Lenzen, geboren in 1199 in Mecklenburg, Vorpommern Deutschland. Nanno is overleden op 12-07-1262 in Mecklenburg, Vorpommern Deutschland, 62 of 63 jaar oud. Hij is begraven in Burg Lentzen, Prignitz, Brandenburg, Deutschland.

   Generatie 21 (edelbetovergrootouders)
   1048576 Ritter Freiherr von Lenzburg, geboren in 1160. Ritter is overleden in 1220 in Mecklenburg, Vorpommern Deutschland, 59 of 60 jaar oud.

   Generatie 22 (edeloudouders)
   2097152 Ritter Freiherr von Lenzburg, geboren in 1122. Ritter is overleden in 1173, 50 of 51 jaar oud.

   Generatie 23 (edeloudgrootouders)
   4194304 Graf Conrad von Lenzburg, geboren in 1075. Graf is overleden in 1165, 89 of 90 jaar oud.

   Generatie 24 (edeloudovergrootouders)
   8388608 Graf Ulrich I von Lenzburg, geboren in 1035. Graf is overleden in 1081, 45 of 46 jaar oud.

   Generatie 25 (edeloudbetovergrootouders)
   16777216 Arnold Lenzen, geboren in 995 in Lenz, Tyroll, Ostenreich. Arnold is overleden in 1050, 54 of 55 jaar oud.

   Generatie 26 (edelstamouders)
   33554432 Lenzen, geboren in 925 in Lenz, Tyroll, Ostenreich. Hij is overleden in 965 in Lenz, Tyroll, Ostenreich, 39 of 40 jaar oud.

   Generatie 27 (edelstamgrootouders)
   67108864 Ritter Lenz, geboren in 885 in Tirol, Ostenreich. Ritter is overleden in 940 in Lenz, Tyroll, Ostenreich, 54 of 55 jaar oud.

  • Anoniem zegt:

   Hallo Rene en Silvia,
   Mijn excuus voor deze late reactie, ik lees vandaag pas uw bericht en toegevoegde informatie. Dank voor dit bericht. Ik kwam als kind wel eens bij oom Eddy thuis met mijn ouders.
   Nee, ik ben helaas nog niet veel verder.
   Er is nog onduidelijkheid over de jeugdjaren van mijn moeder Francisca en mijn oma Frederica in Java. Hoe zijn zij terecht gekomen in Bandung en wanneer? Wie was de vader van mijn moeder? enz.
   Ik heb inmiddels wel de gezinskaart van Wilhelmina Salomon, geboren op 25 Mei 1891 te Djokjakarta met vermelding van haar huwelijk met Willem Frederik Charles Lentze op 03 april 1926 te Tjilatjap en zijn overlijden 09 juni 1935 te Poerwokerto.
   Ook heb ik een kamplijst van het Rode Kruis waarop Wilhelmina Lentze-Salomon wordt vermeld op 55jarige leeftijd te Poerwokerto en op transport gaat naar Bandung in 1946.

   Kinderen van haar en Willem Frederik Charles Lentze op de gezinskaart:
   Max Lentze 1919 Bandung – 1978 Nuth, huwelijk met Fien Lohstroh 1950
   Wilhelmina Lentze 1907 Surakarta
   Frederica Lentze 1909 Surakarta (mijn oma)
   Eddy Lentze 1914 Kalipucang (uw vader, schoonvader)

   Ik tel dus 2 broers ipv 3
   Hoe heet de 3de broer?
   En is Bernardina (Dien) Lentze, getrouwd met Cornelis Miete, niet een volle zus?
   Tevens heb ik ontdekt dat Wilhelmina Salomon samen is geweest met George Nicolaas Lucardie tot 1911 toen hij overleed. Zij moet toen al kinderen hebben gehad.

   Veel vragen dus nog.
   Ik hoop dat ik jullie een klein beetje heb kunnen helpen.
   Volgend jaar Maart vertrek ik met mijn twee zonen naar Java. We gaan de plaatsen bezoeken waar mijn moeder is geboren en haar lagere schooltijd heeft doorgebracht.We brengen haar as terug naar Kebumen.
   Ook het huis aan de Salehweg in Bandung staat er nog, onze jongste zoon is daar al eerder geweest. En we doen wat onderzoek om te kijken of we meer informatie kunnen krijgen hoewel dat moeilijk zal zijn.
   Ben ontzettend benieuwd naar de cultuur en natuur. Misschien ook nog wat tijd besteden aan onderzoek.

   Groet, Gina van Dijk

   • René de Jonge zegt:

    Beste Gina,
    Omdat ik de moed op een reactie al min of meer had opgegeven, heb ik deze pagina al een tijdje niet meer bekeken. Vandaar mijn late reactie. Spijtig te lezen dat je speurtocht niet veel meer heeft opgeleverd. Zoals je hebt gezien, heeft mijn oproep meer succes gehad, want er is een volledige stamboom van de familie Lentze geplaatst. Dit heb ik te danken aan een afstammeling van een halfbroer van Willem Frederik Charles Lentze (de grootvader van je moeder). Deze halfbroer was één van de twee kinderen uit het eerste huwelijk van Frederik Fritz Lentze. Willem Frederik Charles was één van de drie kinderen uit het tweede huwelijk van Frederik Fritz Lentze. De verrassende uitkomst blijkt dan de adellijke oorsprong van het geslacht Lentze te zijn (mooie bijkomstigheid: de Graven von Lenzburg waren gerelateerd aan het geslacht Habsburg, dat tot aan de 1e wereldoorlog over grote delen van midden- en oost Europa heerste). Ik moet er bij zeggen dat er wel enige onduidelijkheid is over de nauwkeurigheid van het begin van de stamboom. Ik heb bij het Indisch Familiearchief een verzoek ingediend om de juistheid van de stamboom te onderzoeken (er is in 1906 in Zwitserland een boek verschenen waarin de adellijke ge-slacht Von Lenzburg is gedocumenteerd, maar dat zal wel onleesbaar zijn als het al te vinden is). In de stad Lenzburg staat overigens nog steeds het kasteel van het Graven Von Lenzburg. Het doet nu dienst al museum en conferentieoord.
    Dan nu je vragen.
    1. Twee of drie broers? De informatie dat er naast Eddie en Max nog een derde broer is (of was) heb ik van een franstalige versie van geanet.nl. Tik in google als zoekterm “Willem Frederik Charles Lentze” en het bovenste resultaat is een verwijzing naar Geanet. Klik je dit aan dan zie je een pagina die beheerd wordt door Virginia Jane van Dijk en waar als derde zoon genoemd wordt: Man Lentze. Sylvia denkt dat haar vader het wel eens over deze broer heeft gehad. Mij zou het niet verbazen dat dit de vader is van een gitarist die Rudy Lentze heet en onder andere in de band van wijlen Herman Brood heeft gespeeld. Die Rudy Lentze komt in ieder geval niet voor in de familiegeschiedenis, die ik van de opsteller van de stamboom heb gekregen. overigens dacht ik dat jij die Virginia Jan van Dijk was, maar dat is blijkbaar niet het geval. Wellicht weet jij wie het dan wel is.
    2. Ik weet niet beter dan dat Bernardina (Dien) een volle zus van jouw moeder is.
    3. Mien Lentze. De oma van jouw moeder heeft jarenlang tot aan haar overlijden bij Mien Lentze in Steenbergen (Noord Brabant) gewoond. Mien had/heeft twee zoons, waarvan een (Leo) verstandelijk gehandicapt was. Van de andere zoon kennen Sylvia en ik de naam niet. We weten wel dat hij getrouwd is/was met een vrouw die Nora of Noortje heet en in Geertruidenberg woont of woonde. Wellicht kan een broer (Rob) van Sylvia je meer vertellen en kom je zo bij die zoon uit. Het lijkt mij niet verstandig om hier het correspondentieadres en/of het telefoonnummer van Rob te geven. Daarom stel ik voor verder correspondentie via de e-mail of Whatsapp te voeren. Mijn email adres luidt: jonge.de.r@kpnmail.nl.
    Tot slot wensen wij jouw en je zonen een prettige tijd in Indonesie.
    m.vr.gr.
    René en Sylvia de Jonge – Lentze

    • Linda Tops zegt:

     Ik zag in uw reactie de naam van mijn oma staan: Bernardina Lentze, getrouwd met Cornelis Miete. Ik ben een van hun kleindochters. Zijn wij familie? En zo ja, hoe?

     Ben benieuwd!
     Met hartelijke groet,
     Linda Miete

   • René de Jonge zegt:

    Beste Gina,
    In aanvulling op mijn uitgebreide reactie nog het volgende.
    Waar ik vermeld, dat er een derde broer (naast Max en Eddie) genaamd Man is geweest, ben ik na herlezing van het zogenaamde Parenteel (dat is de stamboom vanaf Willem Frederik Charles Lentze tot heden) dat mijn contact, mij had toegezonden tot de conclusie gekomen dat “Man” staat voor “mannelijk” en dat de echter naam luidt: Pim Lentze, geboren 23-05-1917. Dit is bevestigt door Jenny Lentze, dochter van Pim Lentze. En door -naar ik aanneem- wijlen jouw moeder Gloria Van Dijk. In dat Parenteel ontbreken de namen van Mien en Dien Lentze. Volgens mijn contact zouden dat geen kinderen van Willem Frederik Charles Lentze zijn. Wat overeen zou komen met jouw veronderstelling dat Wilhelmina Salomon ten tijde van haar huwelijk reeds kinderen had. Let op: Willem Frederik Charles en Wilhelmina trouwden in 1926, terwijl Mien, Dien en Frederica nog voor 2011 geboren zijn.
    De voornaam van de echtgenoot van Mien luidde: Bart.

    Tot zover mijn aanvulling.

 6. Henk zegt:

  Ben ook de volgende namen tegengekomen van militairen van het KNIL die overgegaan zijn naar de KL:
  GEENEN , C van kpl 272419001
  GEENEN, H van sgt 022123000
  GEENEN . J van SM 172216000
  GEENEN. M van kpl 182401002
  GEENEN Ph.H. van SM 121522001
  GEENEN P J Sgt 191928002

 7. René de Jonge zegt:

  Beste Anoniem. Mijn hartelijke dank voor de je reactie in de vorm van de genealogie van Eddy Lentze. Ter aanvulling daarop nog het volgende. Edy Lentze was 84 jaar oud toen hij overleed. Hij was gehuwd met Henrietta Wilhelmina Blaauw, geboren 29 maart 1917 en op 89-jarige leeftijd overleden op 14 februari 2007.
  De verwijzing naar de kumpulan van 30 juni zie ik helaas pas vandaag en dus te laat. De genealogie bevestigt wat ik al vermoedde, namelijk de duitse afkomst. Verrassend is dan weer wel
  de adellijke afkomst. Dat kan ook niet iedereen zeggen.

  Zoals u ziet heb ik mijn eerdere reactie/vraag onder mijn eigen naam geplaatst. En ook nu doe ik dat weer. U begrijpt dat ik erg benieuwd ben naar wie u bent. Of bent u wellicht werkzaam bij het National archief waar ik eveneens een verzoek om informatie had ingediend?
  U kunt u reactie naar mijn e-mail adres jonge.de.r@kpnmail.nl sturen.

  m.vr.gr.
  René de Jonge

 8. Julian zegt:

  Hallo allen, uit documenten van de burgerlijke stand heb ik kunnen opmaken dat Charlotte Maria Portier (Lentze), een dochter is van Frederik Lentze en Emma Kamelia Kamah. Ik zie deze connectie hier niet voorbij komen. Verder ook geen geboortakte in mijn bezit helaas. Weet iemand ondertussen al iets meer? Mvg, Julian

  • René de Jonge zegt:

   Hallo Julian,

   Je treft het dat ik deze pagina nog met regelmaat bekijk omdat ik nog steeds hoop op een reactie van Gina Van Dijk. Het noemen van de naam Portier riep bij mijn vrouw de reactie op ” Daar had mijn moeder het wel eens over toen ik klein was”. Reden dus om even wat verder te spitten. Dat Charlotte Maria Lentze in de hiervoor opgesteld stamboom niet voorkomt, is logisch. Die richt zich alleen op de lijn Eddie Lentze (de vader van mijn vrouw) en niet op de eventuele broers en zusters van de vader van Eddie Lentze. Die stamboom is overigens – voorzover ik weet – opgesteld door R. Lentze, nazaat van Elias Johannes Adriaan Lentze (zie hierna).
   R. Lentze heeft mij per mail nog een zogenoemd parenteel toegezonden, waarin wel de naam van Charlotte Maria Lentze voorkomt. Dat parenteel vermeldt het volgende over Frederik Fritz Lentze, de vader van Charlotte Maria.

   Frederik Fritz Lentze trouwde op 31 augustus 1870 met Adriana Piroli. Dit huwelijk eindigde bin 1873 met het overlijden van Adriana Piroli. Frederik Fritz Lentze en Adriana Piroli hadden twee kinderen, te weten:
   1. Dorothea Lentze
   2. Elias Johannes Lentze (voorvader van hiervoor genoemde R. Lentze)
   Frederik Frits Lentze trouwde in 1874 met Emma Kamelia Kamah. Dit huwelijk werd op 19 mei 1893 ontbonden. Frederik Fritz Lentze en Emma Kamelia Kamah hadden drie kinderen, te weten:
   1. Willem Frederik Charles Lentze (de grootvader van mijn echtgenote)
   2. Charlotte Maria (ook wel Lot of Dot genoemd) Lentze
   3. Carel Anton Martin Lentze.
   Hiermee is de plaats van Charlotte Maria Lentze in de stamboom van de familie Lentze dus duidelijk neem ik aan. Zij was de tante van mijn schoonvader.
   Rest mij nog de nieuwsgierige vraag wat jouw relatie tot Charlotte Maria Lentze is.
   Mocht je deze vraag niet op deze voor derden toegankelijke willen beantwoorden, dan kun je ook gebruik maken van bovengenoemd e-mail adres.
   Groet
   René

 9. Virginia Jane Ubels van Dijk zegt:

  Hallo Linda Miete,

  Ik ben Gina van Dijk. Dochter van Albertus van Dijk en Francisca Lentze. Ik ben vroeger regelmatig bij jouw opa en oma Cornelis Miete en Bernardine Lentze in Amsterdam geweest met mijn ouders. Van wie ben jij een dochter?

 10. Maurice Lentze zegt:

  Hallo

  Ik ben Maurice Lentze, zoon van Max Lentze en Fien Lohstroh, destijds woonachtig in Nuth Zuid Limburg.
  Ik meen mij te herinneren jullie bezoekjes met ouders en Tante Riek bij ons.
  Momenteel woon ik al 6 jaar Merijn gezin in Bali. Mijn moeder leeft nog steeds.

  • Anoniem zegt:

   Hallo Maurice,
   Wat leuk om een bericht van jou te lezen.
   Het is al een poos terug dat ik mijn pagina heb geopend. Ja, ik weet nog onze bezoekjes aan oom Max en tante Fien in Nuth. Was altijd een fijn uitje en we werden daar verwend. Ook gingen wij regelmatig naar mijn oma Frederika (Riek) in Maastricht.
   Ik ben dus Gina van Dijk, één van de 6 dochters van Albert (ovl 1996) & Francisca (ovl 2001) van Dijk- Lentze.
   Mijn zoektocht naar de jeugd en vader van mijn moeder heeft tot nu toe niet veel opgeleverd. Ik heb nog contact met tante Inge Aussems uit Maastricht, halfzus van mijn moeder, maar ook zij kan zich niet veel meer herinneren.
   Dat jouw moeder Fien nog leeft is geweldig. Zij zal inmiddels de 90 gepasseerd zijn?
   Lieve groet, Gina

 11. V. J. Ubels van Dijk zegt:

  Excuus, ik vergeet mijn naam boven de reaktie te vermelden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.