Indisch in Beeld

Dijk_MamalagereschoolPoerwokerto1936Een paar jaar geleden heb ik een oproep gedaan maar helaas nog geen reactie.
Mijn vader is Albertus van Dijk, Ovw Knil 1946-1950 en mijn moeder Lentze, Francisca geboren in Keboemen in 1927.
Zij trouwden in Bandung in 1947 en kregen daar hun dochter Gloria en zoon Raymond Arthur.
Mijn moeder heeft haar kindertijd doorgebracht in Tjilatjap en Poerwokerto. De schoolfoto is van de lagere school Poerwokerto uit 1936. Mijn moeder Francisca is het kleine meisje in het midden van de bank. Hier is zij 9 jaar. Voor zover bekend had mijn moeder 2 zusjes Willy en Ingeborg
Haar oma heette Wilhelmina Salomon, geboren Djokjakarta in 1891 en trouwde met Willem Frederik Charles Lentze. Haar moeder heette Frederica Lentze, geboren Surakarta in 1909 en trouwde Matthieu Aussems.
Er is inmiddels veel familie overleden. Wie heeft mijn moeder in haar kinderjaren gekend of weet iets te vertellen over de familie of mijn ouders? Hun laatste adres was dr. Salehweg te Bandung.
Met vriendelijke groet, Gina van Dijk
Dijk_Trouwdag01041947BandoengAlbertus van Dijk en Francisca Lentze
Gehuwd in 1947

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

10 reacties op Indisch in Beeld

 1. Paul Vermaes zegt:

  @Gina van Dijk. Je broer Raymond Arthur zal (en dat kan Pierre de la Croix mogelijk ondersteunen) komen van de destijds befaamde Kapitein Raymond Paul Pierre Westerling.
  Het KNIL-archief in Zoetermeer is openbaar en daar kun je veel over je vader en zijn ouders te weten komen.
  Omdat je de geboorteplaats en leeftijd van je moeder kent, heb je alleen het jaar en de plaats van overlijden nodig om bij het Centraal Bureau voor Genealogie een uittreksel van haar PK te krijgen en zo bouw je verder je stamboom uit.

  • Gina van Dijk zegt:

   Mijn dank. Ik heb inmiddels de afgelopen jaren veel informatie betreffende mijn vader Albertus van Dijk zijn KNIL periode waaronder zijn “Staat van Dienst” via Ministerie van Defensie enz. maar van mijn moeder Francisca Lentze weet ik bijna niets. Mijn moeder heeft b.v. nooit kunnen achterhalen wie nu haar biologische vader was omdat mijn oma Frederica meerdere kinderen uit relaties had wat overigens ook altijd geheim is gebleven. Vandaar mijn vragen wie haar evt. uit haar jeugdperiode kent, mensen herkent in schoolfoto Poerwokerto 1936, wat de naam van de school was, haar misschien hebben gekend uit de periode in Bandung enz.
   Met vriendelijke groet,
   Gina van Dijk

   • Pierre de la Croix zegt:

    Tja …. Pak Pierre had slechts een theorie over naamgeving aan jongetjes die in de periode 1947 – 1950 in het zieltogende Indië werden geboren. Het moet allemaal nog statistisch worden aangetoond, voor wie daar zin in heeft ……

    Over de Lentzes gesproken: Ik heb in de vijftiger jaren van de vorige eeuw met een Robin Lentze op de Haagse HBS Beeklaan in de klas gezeten. Zijn vader was arts, hij werd later tandarts en zijn oudere broer – ik meen dat hij Boebie werd genoemd – werd ook geneesheer. De familie kwam als ik mij niet vergis uit Bangka, de Riouw archipel.

    Voor zover ik weet hadden zowel Robin als Boebie hun praktijk in Den Haag. Er moeten in het Haagse ook andere Indische Lentzes rondlopen, de naam is voor Nederland niet alledaags.

    Dus …. misschien is het een idee om het Haagse telefoonboek te pakken, de stoute schoenen aan te trekken en beginnen te bellen. Wie weet komt daar een “lead” uit voort, een contact met een Lentze die iets weet en daarover wil vertellen.

    Niet geschoten altijd mis.

    Pak Pierre

   • Jack Voogt zegt:

    Op het internet een stamboom van je ouders gevonden:
    http://www.kevyoung.com/familytree_files/n_ca.html
    Helaas geen gegevens van je moeders voorouders, maar misschien kan die maker van die stamboom je daar wel bij helpen ? Hij heet Kevin Young.

   • Suzan Cornet zegt:

    Hi Gina,

    Dochter van Raymond…
    Ben zelf ook op zoek naar info en kwam zodoende op deze site. ben je al iets wijzer?

    Liefs Suzan

 2. Jack Voogt zegt:

  P.S.: Ik ben zelf ook op zoek naar voorouders van ene Benjamin Emile Lentze. Hij was reeds in ondertrouw met mijn tante Corry Voogt en het huwelijk was gepland, maar hij zag er toch vanaf.

 3. Jack Voogt zegt:

  Oh ja, nog een tip, maar die wist je misschien al ?
  Kijk in oude Indische kranten en tijdschriften onder de familieberichten, op de site van de Koninklijke Bibliotheek:
  http://www.delpher.nl

 4. Anoniem zegt:

  Dag Gina,

  Zijn wij misschien familie, je vader en ik hebben dezelfde achternaam
  ben te bereiken op 06-23707134
  Tot horens!!

  • Anoniem zegt:

   Hi onbekende! Ja, dat kan natuurlijk. Maar er wonen in Nederland duizenden “van Dijken”
   Hoe is uw naam? Groet Gina van Dijk

 5. René de Jonge en Sylvia Lentze zegt:

  Beste Gina,

  Heeft je speurtocht nog iets opgeleverd? Ik ben zelf voor mijn kleindochter op zoek naar informatie over haar Indische Roots (zelf ben ik een ‘gewone’ hollander). Mijn echtgenote heet Sylvia Lentze en is een dochter van Eddy Lentze. Hij is één van de 3 broers van jouw oma en geboren in 1914. Eddy Lentze is in 1999 overleden. Eddy Lentze heeft zelf nooit veel verteld over zijn kindertijd, behalve dat zijn zijn vader treinmachinist was. Wel vertelde mijn schoonmoeder een paar keer dat hij een slechte jeugd zou hebben gehad. Ook over jouw moeder heeft hij nooit veel verteld.
  Zoals gezegd ben ik voor mijn kleindochter op zoek naar informatie over haar herkomst. Als jij nog informatie hebt, die verder reikt dan de de namen van jouw overgrootvader en overgrootmoeder dan zou ik het op prijs stellen als je die met mij wilt delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.