Indisch in Beeld


spie2.. spie1

Mail:

Kwam enkele oude fotos tegen die in september 1959 op het passagiers schip Zuiderkruis zijn gemaakt. Twee hiervan als bijlage en zou ik graag willen weten of iemand deze jongens kent/heeft gekend en wat er van hen is geworden in Amerika.
Zelf zit op de eerste foto op de piano bank met achter mij de heer Lapre (uit Rotterdam?), op de tweede foto centraal achter, maar de namen van de andere cabine genoten ben ik vergeten. Dat was heel lang geleden.
Buck Spiecker

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

9 reacties op Indisch in Beeld

 1. LF zegt:

  UIt de foto’s die u heeft geplaatst heb ik mijn broer Jaap Calicher herkend. Op de eerste foto is hij aan de recher kant en op de tweede foto links voor. Na een paar maanden bij onze zuster in Massasuchets te hebben gewoond heeft hij voor 3 jaar voor het Amerikaanse leger in Duitsland getekend. Zo kon hij af en toe nog naar ons toe komen. Daarna is hij met zijn duitse vrouw naar Californië gegaan. Hij had daar een goede baan en was erg happy met vrouw en zoon. Helaas is hij 2 jaar geleden op 79 jarige leeftijd overleden. Ik vind het heel leuk die foto’s te kunnen zien.
  Hartelijke groeten,
  Loeki Fransen-Calicher

  • Hi,
   Ik ben op ’t ogenblik op bezoek in Nederland en Duitsland. Van uw broer heb ik nog 4 andere fotos die destijds op de Zuiderkruis zijn genomen. Als U het op prijs stelt kan ik die bij terugkeer in New York via e-mail naar U toezenden.

   Mijn e-mail adres is: buckspiecker@aol.com

   Overigens bedankt voor de informatie over Uw broer. We hebben geen contact kunnen houden omdat we allemaal niet wisten waar we uiteindelijk gingen wonen. Ik was de enige die bij aankomst in NYC achterbleef en heb ook gediend in het Amerikaanse leger (diensplichtig).

   Hartelijke groeten,
   Buck Spiecker

  • Geachte mevrouw Fransen-Calicher,

   Voor mijn onderzoek ben ik op zoek naar ene Betsy Calicher, getrouwd met Hendrik M. van Altena, ambtenaar BB in Soerabaja. Betsy zal geboren zijn rond 1885-1890, ik heb drie mooie portretfoto’s van haar met man en dochter. Kunt u mij iets meer vertellen? Heeft u een oud-tante of ander familielid met deze naam? Ik hoor graag van u.
   Met vriendelijke groet,

   Kees de Ruiter
   kunstwereld@planet.nl

   • L.L. Fransen-Caicher zegt:

    Beste heer De Ruiter,
    Helaas ken ik de Betsy Calicher die u in uw schrijven hebt genoemd niet. Ik had wel een zuster die zo heette maar die is in de jaren 40 op 20 jarige leeftijd gestorven.

 2. LF zegt:

  Reactie per email aan de heer Spiecker gegeven. LF

 3. J.B.Delneij zegt:

  De Zuiderkruis heeft zij ook op New York gevaren in 1958 vanaf Rotterdam HAL kade. Dit vraag ik voor een kennis die in dat jaar als student gewerkt heeft, met jongeren uit arbeidsgezinnen die daar opgevoed werden.

  • Dity Van der Woude-Kwist zegt:

   Zelf ben ik met mijn familie in maart 1958 met de Zuiderkruis vanaf Tajung Priok vertrokken. Heeft iemand wellicht er ook een foto van?

 4. Paul, een nazaad: van Zuylen zegt:

  Mijn familie (wat er van over was) zat ook op de Zuiderkruis, maar pas in 1960. Die kerel 2e van rechts op de eerste foto lijkt sprekend op mijzelf! Iemand een idee wie het is? Ik ben in 1980 geboren te Rotterdam, voor de beeldvorming.

 5. Buck Spiecker zegt:

  Ik heb onlangs via de ‘Nederlanders in Amerika’ groep op Facebook vernomen dat er nog 1 (of 2?) van de mannen op de bovenstaande fotos uit sept., 1959 die ik in 2014 heb gepubliceerd overleden zijn. Weet iemand nog de namen van deze mannen en of ze nog leven?
  Met dank,
  Buck Spiecker
  Jan. 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.