Indisch in Beeld

Klein 2
mail:

Ik heb een wijziging, wat nieuwe informatie en een foto over het gezin van Frederik Alexander (Frits) Klein en Annie Kuhr wat al op uw website staat.
Foto 5 is niet Frederik Alexander Klein maar zeer waarschijnlijk zijn oudste broer Willem Carolus Klein. Deze foto had dus eigenlijk niet bij dit verhaal moeten staan.
Bijgevoegd heb ik een foto waar tweede van links Frederik Alexander op staat, links van hem zijn zus Wies Klein, rechts van hem zijn broer George (Tjoh) Klein en de vriendin of dan al echtgenote van George Jennie of Jenna van Raemdonck.
Inmiddels heb ik ook nieuwe informatie over foto 2 de achternaam van Utis is Soetisna en de oudere vrouw is zijn moeder Annie Charlotte Kuhr. Annie Charlotte is ook de moeder van Annie Kuhr (x Klein). Na de geboorte van Annie trouwde zij met het dorpshoofd Soetisna en Utis is dus een halfbroer van Annie (x Klein).
Foto 4 Charles Louis Klein en het is zijn moeder Annie Kuhr
Graag zou ik nog steeds voor mijn oom en mijn neef willen weten of er nog levende afstammelingen/familie zijn/is.

r05977

Bijgevoegd ook een foto uit ca. 1915 welke ik graag op uw website zou willen laten plaatsen. Deze keer betreft het het gezin van Alexander Victor Klein en Adele Frederika Petronella Boellaard van Tuijl. Alexander en Adele waren de ouders van Frederik Alexander Klein die met Annie Kuhr getrouwd was. Zoals u kunt zien is iedereen op deze foto bekend behalve de oudere man die tegen de schutting staat. Bij de tekst staat: mijn betovergrootvader Klein??, maar dat kan niet omdat hij in 1891 overleed.
Zou iemand hem kunnen herkennen als Alphonse (Henri) Jules Boellaard van Tuijl, overleden in 1923 te Buitenzorg, die de vader van Adele was of zou het één van de broers van Adele kunnen zijn?
Een ander idee is dat het Albert Dirk Leonard Wiggers zou kunnen zijn. Daar zijn foto’s van op jongere leeftijd en ik vindt hem daar wel op lijken, maar ik zou het zeker niet durven zweren.  Bovenstaande ideeen over de naam van de betovergrootvader zijn slechts gissingen van mij en ik hoop van iemand zekerheid te kunnen krijgen over wie het echt is.

Nog een paar wetenswaardigheden betreffende kinderen op de foto: Willem Carolus trouwde met Albertien de Witt, Celine trouwde met Eugenius Frits Wiggers, Frederik met Annie Kuhr en George trouwde in 1936 met Jennie of Jenna van Raemdonck. George en Jennie verdronken in 1937 in het meer van Tjigombong Lido.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indisch in Beeld

  1. Hans van der Kamp zegt:

    Op de website van het KITLV zijn ook heel wat foto’s van de familie Klein te zien

  2. Anoniem zegt:

    THE bethel pinksterweekend. Door v Gessel Soerabaja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.