Indisch in Beeld

20130225hoorndubbeldeman220130225hoorndubbeldeman1
De inzender van deze foto’s  schrijft:

Graag zou ik een oproep plaatsen. Naar aanleiding van mijn onderzoek, militairen binnen de familie ben ik op zoek naar informatie over de Inlichtingen en veiligheids groep op BORNEO.
Mijn opa Jan HOORN is:
– op 11 januari 1927 getrouwd met mijn oma Johanna DUBBELDEMAN
– 08 december 1941 opgekomen voor de Mobilisatie te Malang.
– op 07 maart 1942 krijgsgevangen gemaakt voor 10 maanden. Hierna is hij naar Singapore verplaats voor 3 maanden en vervolgens tot aan de capitulatie heeft hij gewerkt aan de Burma-Siam spoorweg.
– uiteindelijk op 25 augustus 1945 in het kamp Ubon in Noord-Siam bevrijd.
– vanaf mei 1946 beheerder van de Militaire groentetuin en Veekraal op Balik Papan, Borneo. Hij was daar geplaatst als KNIL Landstorm sgt. Zijn opvolger kwam al snel en zijn naam is Jaap DEKKER Wmr Artillerie, beide heren zijn inmiddels overleden.
– met gezin woonachtig geweest tijdens deze functie op Sanatosa G.27 naast de familie Bernard.
– Vanaf mei1946 is mijn opa commandant van de plaatselijke IVG, Inlichtingen en Veiligheids groep, Balikpapan Oost.
– op 08 juli 1950 is mijn opa gedemobiliseerd omdat indiensttreding bij het Nederlandse leger niet meer mogelijk was.
Vervolgens is hij zonder gezin naar Nieuw Guinea vertrokken en later, 1956, naar Nederland gekomen.
Nu kan ik (logisch) nergens informatie vinden over de werkzaamheden van de Inlichtingen en Veiligheids dienst. Mijn opa was volgens zijn KNIL dossier commandant van een IVG op BORNEO.  Zou iemand mij verder kunnen helpen, of mischien komt kent u mijn opa wel, en heeft u deels hetzelfde meegemaakt dan hoor ik ook graag van u.

20130225hoorndubbeldeman3 20130225hoorndubbeldeman4

Op foto 01 staat mijn oma, Johanna DUBBELDEMAN, 15-01-1905 met zoon Eddie HOORN en dochters Elly en Anneke.
Op foto 02 staat mijn oma uitvergroot
Op foto 03 staat mijn opa, Jan HOORN 01-03-1903 met dochter Anneke
Op foto 04 staat mijn opa uitvergroot

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

3 reacties op Indisch in Beeld

  1. wat jammer, mijn vader die ook in Borneo Balikpapan was is overleden en de andere man die ik ken die daar ook gezeten heeft is er ook niet meer.Wij zijn van Balikpapan uit ook naar Nieuw Guinea vertrokken. Kent u de site van Chris v.d. Klauw: http://du113w.dub113.mail.live.com/default.aspx#!/mail/InboxLight.aspx?n=1793037915!n=473869779&st=webmaster%40west-papua.nl&mid=756fae71-787a-11e2-b03e-3c4a92e7049e&fv=1
    u mag daar vast wel een oproep doen, wie weet zijn er NNG mensen die u verder kunnen helpen.
    veel succes!

  2. Anoniem zegt:

    Mijn naam is Karin Dubbeldeman, ik ben de dochter van Jan Dubbeldeman. Jo is de zus van mijn vader. Mijn vader was krijgsgevangen en was daardoor voor lange tijd zijn familie kwijt geraakt. Ik heb nog een paar familie foto’s . Maar wat is Uw achternaam, als ik zo vrij mag zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.