Indisch in Beeld

yanoh_lagereschoolsoerabayaMail:
Ik ben Yan Oh,
Geboren in Soerabaja en sinds 1954 in Nederland.
 Zoek naar Ronny Rijken, die met mij in de vierde klas lagere school in Soerabaja zat.
De school met de grote waringin boom in de voortuin.
Zie foto bijlage; zat op de voorste rij nummer 4 van links.
 In 1966 was hij met vrouw en kinderen op ons huwelijk in Amsterdam geweest.
Daarna was ik hem kwijt.
Het laatste wat ik mij kan herinneren was, dat hij naar Canada zou zijn gegaan.
 Wie kan mij helpen?   Vast heel veel dank.  Vriendelijke groeten,     Yan Oh
 
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

44 reacties op Indisch in Beeld

 1. Anoniem zegt:

  Weet je nog de namen van vrouw en kinderen ? Ik ken een Ronald Rijken in Canada;

  • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

   Dank voor je reactie. Ik weet helaas de namen van vrouw en kinderen niet, maar ik heb een foto van de familie uit 1966 op onze trouwdag, waar zij toen aanwezig waren. Tussen 1954 en 1957 woonden zij, Ron en familie, toen nog vrijgezel, in Koudum Friesland.
   Ik weet ook dat hij een jongere zus had. Ik zal mijn mail adres hieronder invullen, opdat jij bij indisch4ever ernaar kan vragen. Als wij contact hebben zal ik desbetreffende foto naar je kunnen sturen. Alvast bedankt. Hartelijke groeten, Yan Oh

   • Ed de Vries zegt:

    Ronald Rijken sr, geb 18 nov 1937 is in de 60-er jaren vanuit Maastricht naar Canada verhuisd. Op de link van Nadia staan de vrouw en kinderen van zijn zoon Ronald Rijken jr. Ronald jr is in 2013 overleden. Kijk voor familiefoto’s op Facebook bij Ronald Rijken (jr). Wellicht kunt u zien of dit de persoon is die u zoekt

    • Ed de Vries zegt:

     Correctie: Ronald Rijken jr is in febr 2012 overleden …. Het gezin is in 1981 naar Canada vertrokken.

  • H.P.S. Cramer zegt:

   Ik ben Sjoerd Cramer en heb op de Simpang school gezeten in Soerabaia. O.a. met Edu Eisenring (hij zit in Amerika). Is deze foto de Simpang School want ik las dat er een waringin boom stond. Als ik mij niet vergis herken ik mij zelf als de 6 vooraan van af rechts. Mijn email adres is scramer@ casema.nl

 2. Arthur Olive zegt:

  Er woont een Ronald W. Rijken in Oregon, VS. 70 jaar oud.
  15483 SW 82 nd Place
  Portland, OR 97224
  tel. 503-968-7955
  Maria is of zijn vrouw of een andere familielid.

 3. buitenzorg zegt:

  Zou hij van 1937 kunnen zijn, en woonachtig in Alberta?
  Mijn gok:
  Ron Rijken
  Home (780) 349-4106
  9711 101 Ave
  Westlock, Alberta
  T7P 1Z6

  • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

   Een artikeltje uit een buurtkrant van Little Smoky,Alberta,Canada :

   http://foxinfocus.ca/2012/03/20/community-spirit-and-support-shining-bright/

   Heeft het betrekking op bovengenoemde persoon?

   • Pierre de la Croix zegt:

    Lijkt me aardig “bingo”, maar dat moet de steller van de vraag zelf uitmaken.

    Wat ik n.a.v. het artikel kwijt wil aan een iegelijk is, dat ik naar Little Smoky, Alberta, Canada zou willen emigreren als de wereld dreigt te vergaan. Daar zal de vrede niet worden verstoord.

    Pak Pierre

   • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

    Beste Nadia, Ook voor jou mijn dank. Ik ben bang dat het dezelfde persoon is die in het artikel genoemd is. Hartelijke groeten, Yan Oh

    • Ed de Vries zegt:

     De overleden persoon in dit artikel is Ronald Rijken jr. Zijn vader Ronald sr is nog in leven.

   • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

    Nadia, dank voor je link. Ik ben bang dat ik te laat ben.Hoe kom je eigenlijk aan de link? Heb je ook contacten met de familie? Hartelijke groeten, Yan Oh

  • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

   Dank voor de snelle reactie. Ik hoop dat ik niet te laat ben. Nadia (zie hieronder) heeft ook iets geplaatst. ?? Dus mijn mailadres is waarschijnlijk bij indisch4ever te verkrijgen.
   Hartelijke groeten, Yan Oh

  • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

   Bedankt voor de reactie. Hij zou inderdaad van 1937 kunnen zijn. Hoe kom je aan deze gegevens? Een kennis? Mijn twijfel is groot gezien het bericht van Nadia, hier onder. Wacht even en dan zal ik proberen te bellen. Hartelijke groeten, Yan Oh

  • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

   Ik denk dat “buitenzorg” een dekmantel is.
   Gisteren heb ik geprobeerd naar bovenstaand telefoonnummer te bellen, maar is helaas niet gelukt. Ed de Vries, hier ergens onder te vinden, heb ik zojuist een mail gestuurd. Zijn adres heb ik opgevraagd bij “indisch4ever” Ik ben bang dat ik te laat ben. Dit naar aanleiding van het bericht van Nadia ook hieronder te vinden. In ieder geval dank voor de reactie op mijn zoektocht. Hartelijke groeten, Yan Oh

  • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

   Dank je wel. hij is de man die ik zoek. Heb geprobeerd te bellen, maar helaas.

   • Anoniem zegt:

    In Westlock woonde de zoon. Die is helaas overleden.

    • buitenzorg zegt:

     Mijn vorige bericht ging tegelijkertijd de deur uit met dat van ‘Anoniem’. Helemaal helder is het me nog niet. Waren er twee Ron Rijkens, vader en zoon, die allebei dood zijn?

   • buitenzorg zegt:

    Wie was het nu? De overleden Ron Rijken uit Little Smoky? Of de Ron Rijken uit Westlock? Of zijn/waren dat dezelfden?

    • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

     Ronny Rijken nu sr geboren in 1937

    • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

     Volgens meneer Ed de Vries, 11 Okt.2014 20:13, zijn er twee Ron Rijkens, senior (geh.met Sylvia?), en junior (geh.met Delaina?); Ron Rijken jr. moet overleden zijn en vader en zoon woonden niet ver van elkaar.
     Kijk maar op de Facebook pagina van Delaina Rijken, zie foto…

    • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

     Inmiddels gevonden Ron Rijken geboren in 1937 getrouwd met Puck (roepnaam)
     Probeer telefonisch contact te maken, maar is nog niet gelukt.

    • Ed de Vries zegt:

     Ron jr verhuisde van Little Smokey naar Westlock waar hij overleden is. Puckie=Sylvie , de moeder van Ron jr.

    • Ed de Vries zegt:

     Of andersom, hij verhuisde van Westlock naar Little Smokey ……

    • Pierre de la Croix zegt:

     Little Smokey … die naam blijft mij boeien. Misschien wel de geboortestad van Lucky Luke en misschien hebben de Dalton broers er een bank beroofd.

     Ik zou er nooit weggaan als ik er zou wonen, zelfs niet naar West Lock.

     Moge Yan Oh zijn oude sobat daar in levenden lijve en goede gezondheid treffen.

     Pak Pierre

    • Ed de Vries zegt:

     Little Smokey, zeker , een intrigerende naam voor een gehucht in een zo’n wijds land als Canada. Een Indo geboren in Maastricht, begraven in het godsvruchtige Little Smokey. It’s a long way from Surabaya to Little Smokey . We are the world …. we are Indo

 4. Jan A. Somers zegt:

  Gezellig mengelmoesje. Zo was het bij mij op de broederschool in Soerabaja ook.

  • D.H. Oh ; roepnaam Yan zegt:

   Je naam ben ik niet tegengekomen op de SSV reünies in Nederland. Wel eens geweest?
   Groet, Yan Oh

  • Pierre de la Croix zegt:

   Wijlen mijn goede zus die wel bij de nonnen doch niet bij de broeders school was gegaan, vatte zo’n Indisch door elkaar gepraat, ogenschijnlijk zonder structuur, samen met “Pasar ikan”.

   Pak Pierre

 5. Lenie Kubbe zegt:

  Hallo Yan Oh, Ken jij misschien mijn broer Harry Kubbe die ook in Soerabaja op de lagere school heeft gezeten

  • Yan Oh zegt:

   Dag Lenie, Op welke lagere school had je broer gezeten en in welk jaar? Ik kan me de naam niet herinneren, maar zal her en der vragen. Als je mij wilt mailen, kan je bij Indisch4ever naar mijn mailadres vragen. Staat hij ook op de klasse foto? Hoor graag nader, hartelijke groeten, Yan

   • Yan Oh zegt:

    Geachte dames/heren,

    Is het mogelijk het mailadres van Lenie Kubbe, zie hier onder, van u te ontvangen per mail? De mijne staat al in uw bestand. Zo kan ik direct met haar communiceren. Vast dank, vriendelijke groet,

    Yan Oh

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    • TurpijnJFC zegt:

     Lijkt wel gepraat i n de pasar kepoeteran aan de Brantas Ik sta niet op de foto en mijn broer ook niet.Hij heeft op de concordante lagere school aande jalan raja gubeng gezeten en ik op de iev school ook aan de gubeng bij meneer Jans, wij zijn Joop en Corrie Turpijn Dit alles inde jaren 48 tot ongeveer tot 50/51,nou tabe dan.Natuurlijk allemaal in Soerabaja.

    • Yan Oh zegt:

     Joop, dank voor je artikel.
     Ik kan het me niet herinneren wie Corrie/Joop Turpijn is?!

     Ik zat op de school met de grote waringinboom; directeur Scharf.

     Hartelijke groeten,

     Yan Oh

 6. Ron de Vries zegt:

  Yan Oh, ik, Ronny de Vries, 1e rij onderaan 8e van links, zat in dezelfde klas. Ik woonde in de Pregollan en ging ook naar de Simpangschool van Meneer Scharf en later de SSV van Meneer Ensink (5e en 6e klas). Onderaan 2e van links is dat niet Hommo Tonkens, Hollandse jongen? Ik heb les gehad van juffrouwen van Haarlem, Siegers, Vermeulen, Meneer Scharf en daarna van Meneer Ensink.

 7. Yvette G. zegt:

  Dag oom Yan,
  Ik kan u niet helpen met uw vraag over Ronnie Rijken, maar kwam deze uitwisseling tegen terwijl ik op zoek was naar een manier om met u en tante Ollie in contact te komen. Ik ben nooit vergeten hoe lief u beide voor me bent geweest in de jaren dat Sian Lien en ik vriendinnen waren. Ik heb u nooit fatsoenlijk gedag kunnen zeggen en heb geen contact gegevens van u. Van m’n moeder begreep ik dat ze een aantal jaren terug tante Ollie was tegengekomen, die vroeg hoe het met me ging. Hopelijk gaat het u goed. Als u wilt kunt u me bereiken op ysygo@yahoo.com. Liefs, Yvette

 8. henr bouwens geb 06 01 1941 . zegt:

  hallo,henry bouwens zoekt overlevende van de colombo svhool in perak soerabaia,van de zesde klas onder juffr Groenhart, mijn a mail adres is hcbouwens@ziggo.nl alvast bedankt .

 9. Andre Cramer zegt:

  Hallo, ik ben de zoon van Sjoerd Cramer. Eerder heeft hij hier ook een reactie achter gelaten, hij heeft namelijk op de Simpangschool gezeten. Nu ben ik heel benieuwd of de school nog bestaat. Weet iemand dat? En wat is het adres? Ik kan het niet op internet vinden, en het kan zijn dat de naam is veranderd. Ik ben nu in Indonesië, het zou te gek zijn als ik het kan bezoeken. Groet Andre, a.p.s.craner@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.