Indisch in Beeld

.

Als kind van een vader met een verleden in Ned. Indië ben ik ,ter voorbereiding op een “roots” reis naar Indonesië , op zoek naar aanknopingspunten over mijn voorouders.
Mijn grootvader Marinus Richard Wolff ( geb. 21 mei 1883 te Parimaribo) was werkzaam op de Suikeronderneming Pesantren te Kediri en was gehuwd met Jeanne Louise Jolly ( geb 5 feb 1885 te Soerabaja) . Uit het huwelijk zijn 3 kinderen geboren. Naast mijn vader Jan Marinus Wolff ( geb 16 feb 1912 te Soerabaja zijn geboren zijn zuster Else Grete Wolff (geb 23 jan 1911 te Soerabaja) en broer Louis Richard Wolff (geb. 4 mei 1913 te Premboem.).

Zover ik weet heeft mijn vader in Kediri wonend op de Suikeronderneming Pesantren de lagere school gevolgd in Kediri. Voor zijn Mulo opleiding wordt Wonosobo genoemd, waarna hij de politieopleiding heeft gevolgd in Soekaboemi, waarna hij heeft gediend bij de politie in Malang.
In die hoedanigheid is hij door de Japanse overheersers geïnterneerd. Na 3,5 jaar jappenkamp komt hij in Bandoeng vrij . Door gezondheidsproblemen is hij in 1946 met de boot ( Indrapoera) naar Nederland geëvacueerd. Hij is later terug gegaan met de “Oranje” om voor een korte periode nog bij de politie dienst in Palembang.

Graag kom ik via deze weg in contact met mensen en/of organisatie die mij verder kunnen helpen om een beeld te vormen van het Indische verleden van de familie Wolff.
Ik hoor graag van u en dank u bij voorbaat voor uw medewerking.

Rudi Wolff

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indisch in Beeld

 1. Efa Reinewald zegt:

  In de stamboom van mijn oma van Timor-Kupang komt de naam Wolff ook voor.
  Ene Mitji Senbelan was gehuwd met een Wolff en zij hadden 3 kinden in Kupang-Timor.
  Louisa Wolff (gehuwd met Sersan Risa), Sara Wolf (gehuwd met Nicolas Schouten) en Karel Wolff. Dit zal begin 1900 geweest moeten zijn.
  Of het familie van u is weet ik niet.

  Vriendelijke groet Efa Reinewald

 2. René Bodoux zegt:

  Hallo. Mijn moeder Edy Nelly Louise Oertel (haar moeder heette Damwijk) is geboren en getogen in Kediri en later verhuisd naar Soerabaja. Geboren 12 januari 1913 heb ik het album met foto’s van haar jeugd. Daarin is een aantal foto’s ingeplakt waarop zijn met haar vriendin Rosa Leander, mijn oom Carl Damwijk en waarop “de broers de Wolff” zijn afgebeeld. Zij kende de broers in haar jeugd van o.a. de muloschool en op de foto’s dansen ze “quasi spontaan” de charleston. Op de foto’s staan niet de individuele namen, maar uit haar verhalen hoorde ik dat het huisvrienden waren. Ik wil u de foto’ sturen als u mij een emailadres geeft. Met vriendelijke groet René Bodoux

  • Rudi Wolff zegt:

   Wat een interessante reactie!! Duidelijk is dat uw moeder en de familie Wolff in dezelfde periode zijn opgegroeid in Kediri De kans is groot dat “de broers (de) Wolff mijn vader Jan en zijn broer Loet zijn. Heel interessant is dat u de koppeling naar de MULO school legt. Ik ben juist op zoek naar de plaats waar mijn vader zijn schoolopleiding heeft gevolgd, dus ben ook zeer geïnteresseerd in de plaats van de MULO. Ben dus zeker benieuwd naar de genoemde foto’s . Bij voorbaat dank daarvoor en dank voor u reactie. I hou mij aanbevolen voor verdere informatie
   Met vriendelijke groet
   Rudi Wolff

 3. Bernard zegt:

  Ik heb enkele mooie oude familiefoto van de familie Wolff. Het betreft zeer waarschijnlijk trouwfoto’s. Die foto’s heb ik vanuit de collectie van mijn overleden oom verkregen. Wellicht brengt het u verder in uw informatie zoektocht. U kunt contact met mij opnemen via mijn mailadres. Ik stuur de foto’s digitaal toe. Met vriendelijke groet, B Vischer

 4. Bastiaan zegt:

  Hoi Rudi,

  Ik weet niet of het relevant is, maar mijn moeder woonde als klein meisje (zo rond 1953 denk ik) in FakFak, Nieuw-Guinea en hadden ook een familie Wolff in de straat wonen. Daar heb ik nog wel een foto van. Ik weet niet of er een link is, maar ik wil de foto wel even opsturen (deze heb ik digitaal). Mogelijk herken je mensen. Contact via http://www.lichtsignaal.nl is ook mogelijk!

  Groet,

  Bastiaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.