Vroeger in Baarn schooltandarts Irma Rombouts

Deze in 1913 gebouwde villa draagt ruimschoots de sporen van het oude en voorbije Nederlands Indië in zich mee. Hier woonde immers lang, de in Baarn en omstreken bekende, schooltandarts mevrouw Rombouts. Irma da Paula Elizabeth Rombouts, geboren 8 mei 1907 te Pekalongan, Java en overleden in Baarn op 16 augustus 2006. Ook haar ouders, het echtpaar Rombouts-Weissenborn, geboren in respectievelijk Semarang en Kediri, beiden ook op Java, hebben hier en eerder ook op Beukenlaan 12a, gewoond. Gedrieën vonden zij hun laatste rustplaats op de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Wijkamplaan.  Geheugenvanbaarn.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vroeger in Baarn schooltandarts Irma Rombouts

 1. Ed Vermeulen zegt:

  Boeroeng
  Bedankt voor de mooie plaatsing van mijn verhaaltje.
  Hoop dat veel bezoekers van Indisch4ever het met plezier zullen lezen en bekijken
  Een hartelijke groet vanuit Baarn
  Ed Vermeulen

 2. Bert Siap zegt:

  WOW wat een huis ! Chique ,mooie tuin ,karakter ! Goed buurtje ! Hier in Amsterdam is een garage box aangeboden voor 1 miljoen euro + 20 m2 o.k wel in een goede buurt ( Concert gebouw buurt ) Gelukkig kun je met een beetje mazzel ook een kippenhok kopen voor maar 0.5 miljoen euro .Mijn huis/appartement /krot in Amsterdam was in 1994 nog getaxeerd op 15.000 Gulden ,wat ik toen al veel te veel geld vond ! Tegenwoordig ? Hou je vast is de waarde van mijn huis/appartement /nog steeds krot 400.000 euro ! Wat bepaald de waarde van je woning ? Ja locatie ! Nou woon ik wel in een appartement /huis /krot maar de locatie is HOT ,very Hot ! Mijn buren ,vooral jonge mensen betalen grif meer dan 2000 euro p.m ( kasihan /kassian ) Wat ik betaal ? Ja zeker geen 2000.- euro p.m ! maak er maar 200,- euro van ! Vind ik nog te veel ,alles stort in ,in mijn huis ,ik draai mij om .hup stort het plafond in ,kijk even niet uit hup zak door de vloer en dan die wateroverlast ,ik kan hier beter een zwembad beginnen en dan heb ik als klap op de vuurpijl ook nog eens een gestoorde huisbaas ,die belast mij voor allerlei diensten ,die ik niet heb b.v Centrale verwarming ,electrische afzuiging ,Jacuzzi etc Ik bel hem op “” zeg Idioot heb je weer te veel gedronken ? Heb je weleens in mijn huis /krot rondgelopen ? Waar zie jij een C.V ? en die die rest ? Oh shit Bert we hebben je de verkeerde brief gestuurd ,die was voor iemand anders bedoeld ! ach ik kan er gelukkig nog om lachen ,ja wat moet ik dan doen ? huilen ? Nog even hr Vermeulen dank voor uw artikels ! Nog even geen kassian met mij ! Mensen aan de onderkant in Indonesia hebben het veel moeilijker ! Sociale opvang is daar bijna 0,0 !

  • Ed Vermeulen zegt:

   Beste heer Bert Siap
   Dank voor uw bedankje in mijn richting.
   Weet u, het huis waar mijn moeder en ik ooit in 1944 , ik was twee, begonnen in Baarn , een grote villa uit 1880, werd na de oorlog, in 1948, geveild. Bracht als ik me niet vergis tussen de 14 en 18000 gulden op. Wij hebben het pand (moeten) verlaten in 1950. Jammer maar helaas! Dezelfde villa staat nu te koop voor 1.6 millioen euro’s. Dat is voorwaar geen kattenpis. Fiets er bijna dagelijks voorbij. Mijn hart slaat dan over door alle herinneringen.
   Een hartelijke groet van Ed Vermeulen

 3. Boeroeng zegt:

  kampong ketjil deze
  Irma Rombouts heeft overgrootouders vd Kaa-Stavers

  Indisch in Beeld


  De oudste dochter op deze foto was Maria, oma van Irma Rombouts.

  Vilan van de Loo heeft een stuk geschreven over de schoonvader van Irma.
  De arts Eilerts de Haan
  https://www.indischeschrijfschool.nl/het-hospitaalschandaal-in-indie-in-1900/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.