Mango

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mango

 1. P van Geldere. zegt:

  Manga ,zo als wij deze vroeger in Indië noemden, os een lekkere vrugt en goed vochtig.

 2. A. Olive zegt:

  Florida heeft op ze’n minst 300 verschillende manga soorten waaronder veel die daar begonnen zijn.
  De manga die P van Geldere laat zien kan een Floridian zijn met de naam Zillate.
  https:www.tropicalacresfarms.com/product-page/zillate
  Ik heb in de tuin een manga met de naam Carrie die volgens vele manga connoisseurs de lekkerste is maar dat is een geval van smaak. Om mijn boom klein te houden groei ik het op de manier waarop men druiven groeit.
  https:www.tropicalacresfarms.com/product-page/zillate
  Ook hebben wij een Brewster Lychee uit Australia en een redelijke nieuwe soort uit Florida met de naam Sweetheart omdat de vrucht in de form van een hart is.

 3. Ik kies toch liever een van de 15 soorten MANGGGA of een JAMBOE, dan een apel of peer!

  • Bernadette S. zegt:

   Ik mis hier goede appels en peren. Zelfs in dure expat supermarkten zoals Kemchicks koop je inferieure import. De beste mango’s komen trouwens uit Thailand, niet Indonesië. Een jambu vind ik maar een waterige appelachtige vrucht qua textuur en smaak, we hebben een grote boom hier in in de tuin staan. Papaya heeft eigenlijk ook niet veel smaak, het groeit wel,ongelofelijk snel; gelukkig vinden de honden het heel lekker. Terong Belanda is niet slecht om vruchtensap van te maken.

   • A. Olive zegt:

    “Papaya heeft eigenlijk ook niet veel smaak”
    Dat is waarschijnlijk de papaya die we vroeger papaya tjodot noemden omdat alleen de vleermuizen die papaya lekker vonden.
    De papaya semanka is echter lekker maar ik heb gehoord dat die moeilijk te krijgen is. Hier in Amerika is de solo papaya uit Hawaii lekker Trouwens de papaya komt origineel uit Zuid Mexico en Central Amerika, De Spanjaarden brachten de papaya naar Azie.

 4. Bernadette S. zegt:

  Je moet trouwens plastic zakjes of netjes om de vruchten doen, anders worden ze voortijdig door de -neen niet vogels maar- vleermuizen aangevreten. Ze lusten de mangga en jambu heel graag maar nemen altijd maar een paar hapjes, heel frustrerend als de oogst beschadigd is.

  • Bert Siap zegt:

   Het schijnt dat Israel ook mango/manga/manja geplant heeft in de Azara woestijn ! Ja als je naar die woestijnen van die Arabieren kijkt ,zie je ook gewoon woestijnen ! Je bent een woestijn of je bent geen woestijn ! Maar dat Israel maakt er weelderige ,groene plaatsen van ! Bukan main ! Een en al groen die woestijnen van hun ! Het schijnt dat ze een zeer vernuftig watersysteem hebben bedacht ! Terwijl die Arabieren elkaar naar het leven staan ,veranderen die Israelis hun woestijnen in weelderige tuinen /landbouw gebieden ! De twee grootste exporteurs van Mango zijn India en China ,die hebben samen 50 % van de wereldhandel in hun handen .Indonesia zie je niet staan in het rijtje van de grootste exporteurs ,denk dat die luitjes verstandig zijn ! Ze vreten die Mango,s zelf op ! 😜🤣😎

   • A. Olive zegt:

    “Het schijnt dat ze een zeer vernuftig watersysteem hebben bedacht !”
    “Israel is met de drip irregatie begonnen.”
    Ze exporteren ook de populaire Hass advocaat. Hass was een Duitse emigrant die in La Habra Heights, California bij ons in de buurt een advocaat pit plante die een andere soort advocaat produceerde. Hij noemde het naar zichzelf maar vergat een patent aan te vragen. Die originele boom is er inmiddels niet meer maar ik heb er nog ergens een foto van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.