Koreaanse Kerk wil erkenning en compensatie voor troostmeisjes

De katholieke Kerk geeft volop haar steun voor een campagne die Japan moet overhalen om een compensatievergoeding te betalen voor troostmeisjes. Dat zijn jonge, veelal Zuid-Koreaanse vrouwen die tussen 1937 en 1945 door militairen van Japan gedwongen werden tot prostitutie. De Zuid-Koreaanse overheid voert al tien jaar actie opdat Japan zou erkennen dat het keizerlijke leger zich op grote schaal aan seksuele slavernij heeft schuldig gemaakt. Op 14 augustus vond in de kathedraal van Seoel een herdenkingsmis plaats voor de slachtoffers.Japan erkende in 2015 weliswaar de vernederende praktijk. Maar de Commissie Rechtvaardigheid en Vrede van het bisdom Incheon is samen met andere middenveldorganisaties van oordeel dat die verklaring niet ver genoeg gaat.  Kerknet

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Koreaanse Kerk wil erkenning en compensatie voor troostmeisjes

  1. A. Olive zegt:

    Ik vraag mij af wat Japan ervan denkt nou dat de katholieke kerk zich gaat bemoeien met de compensatievergoeding voor het leed van deze 200000 vrouwen terwijl de katholieke kerk zelf wereldwijd 216000 sexueele slachtoffers heeft gemaakt en tot nu door meer dan 6400 priesters. It takes one to know one!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.