13 jaar…

13 jaar worden op zaterdag 20 januari.
Wat zegt dat?
In ieder geval zegt het niet dat deze site 13 wordt op een vrijdag
en bovendien was 13 januari al de vorige week zaterdag.
Hiep hoy.. ya tohh ?

We sloffen gewoon door…. niet te veel doen en niet te mooi willen zijn.
Doe maar 2 topics per dag …. slof-slof
15.760 topics sinds 20 januari 2005 en 100.500 reacties.
Oftewel 3,3 per dag en 21,2 per dag.
21,2 per dag gemiddeld 13 jaar achtereen is best veel, toch ?
Give or take…. honderden topics en reacties zijn al verwijderd en niet meegeteld.

De extra kwaliteit van Indisch4ever is altijd geweest dat de vaste lezers reageren.
Dat ze tips, foto’s en meningen mailen. Veel dank, waarde lezers !!
Vooral dóóóór maar .          

 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

25 reacties op 13 jaar…

 1. hansvschaik zegt:

  Gefeliciteerd! Verder doorgaan met het 14de jaar!

 2. e.m. zegt:

  @ 13 jaar worden op zaterdag 20 januari.@

 3. Marcel zegt:

  Geweldig om zo’n raadpleegbare bron van kennis en informatie te hebben, met alle verschillende opvattingen daarbij als jus eroverheen. Maar bovenal respect voor degene die “de keuken” en de tools ter beschikking stelt om dit alles bij elkaar te krijgen. Dank je wel Boeroeng !
  Marcel

 4. Anoniem zegt:

  13 jaar? Nu begint het puberen.

 5. PLemon zegt:

  Selamat. ..alweer een jaar gesambungt (eraan vastgeknoopt).

  Wat zit er achter het getal/cijfer….

  ***Getallen zijn altijd al belangrijk geweest. Het gebruik en toepassen van getallen vond al 10.000 jaar geleden toen de Maya’s het eerste getallensysteem ontwikkelden. Ook de Egyptenaren en indianen waren al geïnteresseerd in getallen, waardes en metingen en gebruikten het ook bij het waarnemen van de hemel tijdens de donkere nachten, wat uiteindelijk leidde tot het maken van de eerste kalender.

  Karmische getallenDan zijn er nog de karmische getallen, en deze hebben te maken met dingen of gebeurtenissen uit een vorig leven. Wanneer deze getallen zich gaan voordoen aan jou dan zijn er zaken die nog spelen uit een vorig leven waar je in dit leven nog iets mee moet gaan doen. De karmische getallen zijn: 13-14-16 en 19

  De 13 Geeft twee kanten weer namelijk de 13 of de 4 (1+3=4). Dit heeft altijd te maken met vorige levens. Als je dit getal tegenkomt in je numeroscoop dan heeft dat altijd te maken met vorige levens. Dan heb je in een vorig leven niet zo hard gewerkt met of voor anderen. En dat mag je dan nu wel doen, want de bedoeling is dan geïnspireerd en creatief aan het werk te gaan met en voor anderen. En de andere kant: daar zit heel veel agressie in en heel veel ongeduld.
  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/90585-wat-is-numerologie-en-wat-kun-je-ermee.html

  • Ron Geenen zegt:

   Natuurlijk zijn de betekenissen van getallen gewoon onzin!
   Ben in het bezit van het boek Encyclopedia of FENG SHUI. Het geloof of bijgeloof van de chinees. Wordt ook veel met getallen gewerkt. De meest gesproken Chinese taal, het manderin, heeft voor ieder woord tot 9 verschillende betekenissen. Het is hoe iemand het woord uitspreekt en waar de klemtoon wordt gelegd. Zo is de nummer 8 o.a. rijkdom.
   Maar nummer 4 heeft met de dood te maken. Lang geleden heb ik het eens al vermeld. Heb het volgende in de makelaardij meegemaakt. In het plaatsje Arcadia stond een huis met huisnummer 524 te koop. Terwijl de huizen als broodjes over te toonbank verkochten en door chinezen werden opgekocht, raakte niemand dit huis aan. Mijn vrouw had een Chinese vriendin, die mij vertelde waarom dat huis niet verkocht. De uitspraak van 524 kan ook betekenen dat “Je sterft van de honger”. Voor de zekerheid ben ik naar de Gemeente van Arcadia gegaan en heb hun gevraagd of het mogelijk was een huisnummer te veranderen. Heb de persoon uitgelegd wat er aan de hand was. Uiteindelijk was het mogelijk, want de huisnummers waren niet op volgorde, maar sprongen van 524 naar 532. Ben naar de huiseigenaar, een Amerikaan, gegaan en het uitgelegd. Huis nummer werd verandert en huis verkocht binnen 3 weken.
   Bovenstaande is niet mijn enige ervaring met het Chinese bijgeloof. Gelukkig levert het wel centen op.

 6. Boeroeng zegt:

  Voor wie mij niet gelooft….. dit zijn toch echt mijn sloffen

  doe ik mee slof-slof

 7. liszy zegt:

  Ik vind je website heel laagdrempelig. Je hoeft bv. niet eerst in te loggen. Dank je wel voor alles en ik hoop dat je nog lang doorgaat.

  • Boeroeng zegt:

   Dank je wel Liszy…
   Dat is het bezwaar ook van mensen tav facebook en sommige fora
   Je moet eerst een account maken, privégegevens verzenden en dan inloggen.
   Dat was indertijd voor mij een reden om facebook te mijden.
   Maar ja…. ik moest wel meedoen..

   Met deze software van wordpress.com is het ook mogelijk de weblog af te sluiten en dat mensen zich moeten registreren en dan inloggen, maar daar begin ik niet aan.

   wel.. slof-slof..

 8. f.bakker zegt:

  panjang umrnya ………Selamat, dank en houwe zo , I4e !!

 9. deindomama zegt:

  Gefeliciteerd, ik vind het een topprestatie!

  Succes en groetje,
  Deindomama

 10. Elmi zegt:

  Gefeliciteerd en nog vele jaren!

 11. Henk zegt:

  Gefeliciteerd en doorzetten!

 12. Kembang Merah zegt:

  Gefeliciteerd…..ga vooral op dezelfde voet door….Het is en blijft leuk om te lezen…. Djempol !!

 13. bert zegt:

  Hier een Indonesisch gerecht ,die ik gejat heb van Rieka Wattimena ( Selamat Makan) Het heet Sarang boeroeng tjampoer ( Vogelnestje met kool) 300g witte kool ,100g prei,1 ei ,40 g bloem ,2 eetl fijngesneden selderij ,versgemalen peper ,zout ,3 eetl plantaardige olie …1) Snijd de kool in luciferdunne reepjes en de prei in smalle ringen ,was ze goed en laat ze uitlekken …..2) Breek het ei in een schaal en roer het los ,roer de bloem erdoor ,Meng de koolsnippers ,de preiringetjes en de selderij door het eimengsel en voeg peper en zout naar smaak toe …3) Verhit de olie in een grote koekepan ,schep met een eetlepel bergjes van het beslag in de hete olie en druk ze iets platter ,Laat de vogelnestjes knapperig bruin bakken ,keer ze en laat de andere kant bruin bakken .Houd ze warm in de oven terwijl u vogelnestjes bakt van al het beslag . Zo dit is dus een Boeroeng gerecht effe wat anders dan die Bersiap gerechten ,die hier wat te vaak opgediend worden .Selamat Boeroeng !

  • Ronny Geenen zegt:

   Hi Bert: Hier is een Indisch snack gerecht. Terwijl ik jouw gerecht leest, zit ik te snoepen van mijn snack. Misschien ook wel lekker voor jouw aan de bar. Gewoon in een wadjan scheut olie doen en een eetlepel sambal oelek; gewoon bakken. Zodra de sambal iets donkerder begint te worden vuur direct afzetten en meteen toevoegen een theelepel of iets meer knoflook poeder er bij en goed mengen met de sambal. De sambal koelt dan ook goed af en je voorkomt het verbranden. Zit er wat veel olie in, gewoon uitscheppen.
   Een zak chips open maken en er door vermengen. Nu heb je chip belado. Heerlijk met een koud biertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.