21 jan jarig Beate van Helsdingen-Schoevers

indischeschrijfschool:
Beata van Helsdingen-Schoevers (1886-1920) is op 21 januari jarig. Ik moet zeggen: het is haar geboortedag. Maar in mijn hoofd vier ik een verjaardag. Ze verdient dat wij haar naam nog kennen.
Deze foto is vermoedelijk uit 1910. Ze is met haar echtgenoot Jacques in Den Haag, waar hij de bestuursacademie volgt. Zelf neemt ze declamatieles. Op straat moet ze een verschijning zijn geweest, want al droegen de dames toen hoeden… zo groot en zo aanwezig, dat deden weinigen haar na.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op 21 jan jarig Beate van Helsdingen-Schoevers

 1. j.h.Crawfurd zegt:

  Is deze Dame familie van de van Helsdingen uit Surabaya in de van Tambaksari, waar de Wunderlichs, van Alphen etc: Dicht bij de Derksschool.
  Ik ben wel benieuwd.
  Mvg. Jos H Crawfurd.

 2. Bert zegt:

  Een hoed ? Dat ziet die schrijver toch verkeerd ! Kijk het regent daar nogal eens en die dame is heel pienter ,dus bij hujan , hoed af en hoed wordt opblaasbare tent ,zo Njonja besar en tuan besar samen met anak ketjil lekker droog ,adoeh niet tolol dese !

 3. Wal Suparmo zegt:

  De van HELSDINGEN die ik kent in een MLD held.Is de Indo Kapt.Vlieger J.P.van Helsdingen 2 maal gedecorreerd met 3de en 4e klasse MWO(pasthuum).Bij de verdediging van Bandung ging hij met zijn verouderde vliegtuig de Japanse ZERO’s tegemoet.Ook een bekende Indonesische viooliste een dochter van een Javaanse domminee van Jogja, is getouwdt met een van Helsdingen die nu misschien in Holland wonen..

 4. Veerle van H. zegt:

  Jacques was de broer van mijn overgrootvader CC van Helsdingen. Tevens was hij de stiefvader van mijn oma PJ Haringhuizen. Nadat zijn eerste vrouw overleed trouwde hij met mijn overgrootmoeder Hermien Spaander. Zo leerde mijn oma mijn opa JO van Helsdingen kennen, zoon van Carel Christiaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.