Jubileumviering Stichting Pelita 75 jaar

Verslag en beelden van Ellen

Op 17 november 1947 werd Stichting Pelita opgericht door Jantina Eckenhausen-Tetzner. Pelita vierde dit jubileum op 10 november met een speciaal seminar en een feestelijke bijeenkomst. Het seminar had als doel om kennis met betrekking tot de doelgroep oorlogsgetroffenen en oorlogsbetrokkenen te delen. Dat deed o.a. keynote speaker Inez Schelfhout, klinisch psycholoog bij ARQ Centrum ’45, over de doorwerking van oorlog en geweld in volgende generaties. In verschillende masterclasses werd dieper ingegaan op diverse onderwerpen.

‘s -Middags om 16.00 uur begon de jubileumviering voor medewerkers, vrijwilligers en relaties. Na het welkomstwoord door directeur Rocky  Tuhuteru praatten Alies Boenders en Kees Schepel ons door het programma heen.

Als eerste werd de nieuwe vormgeving van de website en Pelita Nieuws gepresenteerd. Vervolgens kreeg Wieteke van Dort 10 minuutjes om wat te vertellen en te zingen en werd Julia Douwe voorgesteld als nieuw lid van het Comité van Aanbeveling. Julia heeft, samen met Samuel van Voorn, The Young Papua Collective in 2019 ogericht.

Voordat Harriet Ferdinandus en Rocky Tuhuteru voor het eerst de J.E. Eckenhausen-Tetznerpenning uitreikte aan de zoon van de oprichtster van Stichting Pelita (de penning was bestemd voor alle telgen uit de familie) werden we eerst nog even vermaakt door Joshua Timisela.

De penning zal voortaan elk jaar worden uitgereikt.

Reggie Baay deel uitmakend van de jury,  maakte de 3 winnaars bekend van de verhalenwedstrijd over 75 jaar Pelita leest voor.

En toen was het echt tijd voor het slotwoord, de borrel en een Indisch buffet.

En een optreden van de Pelita All Stars, bestaande uit René Dissel, Julya Lo’ko (Shunya Deva), Suzanna Mangar, Guus Paat, Steffen de Wolff,  George Pelupessy en Patrick Drabe.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jubileumviering Stichting Pelita 75 jaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.