Malang

vertaling:

Tijdens mijn laatste bezoek aan Malang zag ik dat straatnamen werden toegevoegd aan hun oorspronkelijke koloniale namen.
Misschien is dit de eerste keer dat het uiterlijk van straatnaamborden is veranderd in de laatste halve eeuw sinds de Nieuwe Orde de namen van straten in Malang veranderde met de namen van soldaten.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Malang

 1. P van Geldere. zegt:

  Geboren ben ikalang.
  Mijn vader werd in mijn jongste jaar verplaatst naar Tjimahi.
  Hij kwam bij berg artillerie.
  Hier begon mijn jeugd en WIII.
  Van straat namen weet ik dus niets af.

 2. P D Mollet zegt:

  Dat is toch prachtig? In tegenstelling tot hetgeen hier in NL gebeurt en/of wordt getolereerd om alles wat eraan herinnert uit te wissen?? Wat dat betreft kunnen sommigen hier lering uit trekken!!

  • Bung Tolol zegt:

   @P.D. Mollet zeker ! zeker ! Ook in Amsterdam zijn straten van naam veranderd .Ik noem er hier slechts twee Vrijheidslaan was vroeger Stalin laan en De Gerrit van der Veen straat was vroeger de Euterpestraat .Maar die Euterpestraat heeft wel een erg belaste naam ,hier stond vroeger het S.D hoofd kwartier ! Er werd op los gemarteld en vermoord ! Denk niet dat Amsterdam bereid is om die oude namen alsnog weer toe te voegen aan de huidige naam ! Daarom des te meer bewondering voor het gemeente bestuur van Malang maar het is ook een handreiking naar de toeristen ,die hun vroegere straten weer willen bezoeken ! Goed gedaan Malang !

   • P D Mollet zegt:

    @Bungtolol Ach wie weet komt dat nog. De eerste stappen tot verzoening zijn reeds gemaakt dacht ik: aanwezigheid van Duitse delegaties bij de herdenking(en) in NL?

    • Bung Tolol zegt:

     @P.D. Mollet : Ik zie een andere reden om die oude straatnamen onder de nieuwe te plaatsen ! Wat dan ? Kennis van het verleden ! Ik sprak laatst met enige kinderen van 13/14 jaar ,die op de G.J van der Veen school zitten ,die kinderen wisten niet eens dat hun school ,vroeger het S.D hoofdkwartier was en ook niet wie Gerrit Jan van der Veen was ,laat staan dat ze wisten dat die straat vroeger de beruchte Euterpe straat was ,In Malang gaat het misschien zo : Vragen die kinderen aan hun onderwijzer “” Van Riebeek en Jan Pieterzoon Coen Siapa Mereka ?”” Kan die onderwijzer gaan uitleggen over die geschiedenis Van Hindia-Belanda naar de Republik Indonesia !

 3. INDONESIE ACTUEEL. Indonesie wordt momenteel aan geklaagt bij de Vereenigde Naties door HABIB REZIEQ SYIHAB een van de grootste Mohammadaanse leiders en ulama in Indoneia, voor het dooschieten van 6 van zijn bodygards door de Politie.De hoofd van de Politie is een Protestant in Ambon geboren.Ook de Commandant van de TNI is een Rooms Katholiek in een land met 80 % Mohammadanen.Die straks in 2024(geen Jokowi als president meer ) , een Mohamadaans republiek wil oprichten als zijnde Republik Islam Indonistan.

 4. vandenbroek@libero.it 1953 zegt:

  Kennis van het Verleden: Jalan Bung Tomo is een zijstraat van Jalan 15 oktober 1945 en loopt van de Simpang Societeit tot aan de Kalisosok gevangenis

  • Bung Tolol zegt:

   Ik heb een verzoek ingediend ke dewan kota Surabaya ,untuk mengubah ( herbenoemen )Jalan Bung Tomo menjadi ( wordt / verandert ) in Jalan Bung Tolol .Hun antwoord was “” Dat is toch het zelfde ! Bung Tomo was behoorlijk Tolol ! 😂😜🤣

  • Bernadette S. zegt:

   Mooi initiatief maar jammer genoeg hebben ze bij dat ‘plien’ (plein) wel een foutje gemaakt, ook met een ontbrekende letter s. Ach, het is de gedachte die telt hè.

   Wel weer een voorbeeld waar de linkerhand niet weet wat de rechter doet: Ik denk dat Malang één van de weinige steden is waar er géén Jl. Bung Tomo is. Wat raar is omdat het huis hier staat, nu ja stond want recentelijk werd het afgebroken terwijl de wijk en het pand wel degelijk een beschermde status hadden.

   Tja, dat is Indonesië; men ziet hetzelfde gebeuren in Menteng. Jalan wordt hier trouwens nooit voluit geschreven maar altijd afgekort tot Jl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.