De vader van een vader van een vader

Zeg Indië en mensen beginnen over de oorlog. In Facebookgroepen zie ik prachtige foto’s uit de jaren 1930. Foto’s van mannen in uniform, ze zijn er vaak niet meer, en de vragen over hun levens  komen op. Daar is iets mee.
(…)
In het toenmalige Indisch Huis in Den Haag leidde ik de talkshow Generaties, waarin ik met verschillende generaties uit dezelfde familie sprak. Meestal de jongste voor de pauze, omdat na de pauze de verlegenheid voor de oudere generatie kon toeslaan. Elke keer zag ik met hoeveel draadjes een familie met elkaar verbonden is, ook als er weerstand tegen is – meestal is dat een sterk draadje van verbinding       Vilan van de Loo in Dagblad010 

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op De vader van een vader van een vader

  1. Jan A. Somers zegt:

    “Zeg Indië en mensen beginnen over de oorlog.” Dan ben ik gauw uitgepraat. Afgezien van gebeurtenissen van de bezetting is over oorlogsgebeuren niet veel te vertellen. Enkele bombardementen waar we geen last van hadden en als misdienaar de begrafenis van slachtoffers van de Slag in de Javazee. Over de bezetting weet ik natuurlijk het buigen (uit de heupen), mijn zeephandeltje, mijn verblijf op de Kenpeitai (weten de meeste mensen niets van af) en mijn werk op de melkerij de meeste mensen weten niet wat een melkerij is). Wat bedoelt mevrouw Viilan van de Loo eigenlijk met ‘oorlog’?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.