Indonesia actueel

** Een Indonesische schoolbus met leerlingen
en een aantal ouders aan boord is
woensdagavond op het eiland Java in
een ravijn gestort, met zeker 27 doden tot gevolg
NU.nl
.
** Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf Spacex is voor zijn satellietlanceringen op het Indonesische eiland Biak niet welkom. Dat hebben woordvoerders van de lokale bevolking gezegd. De Indonesische president Joko Widodo had Elon Musk, de topman van Spacex, in december vorig jaar het gebruik van het eiland Biak voor raketlanceringen aangeboden. businessam.be.
** Hoewel Indonesië niet noodzakelijkerwijs een mijlpaal is voor LGBTQ + -rechten, heeft het de geslachtsverandering van een voormalige atleet wettelijk geaccepteerd, wat niettemin een discussie over genderfluïditeit in het land heeft aangewakkerd. coconuts.co.
** De gouverneur van Bali, Wayan Koster, gaat harder optreden tegen buitenlanders die zich niet houden aan de gezondheidsprotocollen op het eiland. Koster heeft een regeling in het leven geroepen die het mogelijk maakt overtreders van de coronamaatregelen sancties op te leggen.indonesienu.nl

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

2 reacties op Indonesia actueel

  1. Mister Bule zegt:

    Eigenlijk absurd dat ouders en medische staf er maar van uitgaan dat iemand een meisje is bij een geval van Hypospadie. En het was bij Aprilia Manganang toch altijd wel heel duidelijk dat het een kerel was. En dan is ie ook nog eens als vrouw aangeworven bij de TNI indertijd. Wat een klucht, totale incompetentie.

  2. Mister Bule zegt:

    Over de Tesla en Spacex saga: via het overheids-energiebedrijf Pertamina is Indonesië van plan één van de grootste batterij / accu-bouwers van de regio te worden. Hiervoor is een plant in zuid Sulawesi geselecteerd.

    Ik denk dat Jokowi een Elon Musk misschien ooit wel wilde overhalen om hier Tesla’s te gaan bouwen maar dat ze daar snel van zijn afgestapt. Daarvoor hebben ze na China en Berlijn nu zuid India gekozen als buitenlandse locatie. Het ging meer over de grondstoffen voor de BEV’s en de lithium batterij productie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.