Nationaliteitsbewijzen Nederlands-Indië

Op FamilySearch zijn de registers met nationaliteitsbewijzen van Nederlands-Indië te vinden. Het betreft de registratie van het Ministerie van Justitie uit 1950-1951 met akten van Nederlanders, die het Indonesische staatsburgerschap hebben gekozen. De meeste akten geven de naam, geboortedatum en -plaats van elke burger. Daarnaast bevatten veel certificaten ook de huwelijksdatum en -plaats, de geboortedatum en -plaats van hun echtgenoot, kinderen, ouders en grootouders. De akten zijn opgemaakt in het Maleis.  Uit de oude Koektrommel

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nationaliteitsbewijzen Nederlands-Indië

 1. Wegens Corona niet door zoekbaar jammer

  ________________________________

 2. Adriaan Intveld zegt:

  Top, super bedankt voor deze tip. Na enig zoeken familielid gevonden die destijds WNI geworden is.

 3. waluparmo zegt:

  Geachte Redakte,Omdat mijn vorige emal niet beantwoord is.Probeer ik nu deze wijze.Ik zou graag weten omtrent email adressen van instantie die  achter gebleven  Indo’s in Indoneia, met gelds steunen.Bijvoorbaat hartelijk dank.Hoochachtend,  Wal Suparmo

 4. GdlC zegt:

  Wat leuk. Mijn beide grootvaders zijn WNI geworden, maar ik kan ze beide niet vinden. Doe ik het verkeerd?

  • Hans Boers zegt:

   George, als de docs niet zijn gescand of \überhaupt gemaakt zijn ooit gemaakt zijn, dan zijn ze ook niet te zien.Misschien wel ooit getypt maar onder de kolong geschoven door de pegawai balaikota? Mijn pleegpa was ook wni maar zit er ook niet tussen.
   \\\\\voor de rest alles goed met jullie?

   gr/hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.