Mail

Mail 1 van Jac Brijl
Voor mijn onderzoekingen zoek ik dringend naar de boekwerken
NEDERLANDS- INDIË CONTRA JAPAN ( 5 dln. ?)
Geschreven door C. van den Hoogeband en L. Schotborgh.
Is het mogelijk dat je daar een oproep voor kunt plaatsen in I4E ?
Ik hoop, dat de Lezers mij daarbij kunnen helpen.
Het zou mij veel kunnen helpen bij mijn onderzoekingen.
Ik wil daar graag voor betalen, mits een redelijke prijs,
met hartelijke groet.

Mail 2
Hallo Indisch4ever,
Graag had ik een naam genoemd.
Nu mijn vraag : Kent iemand Freddy van Achten en zo ja hoe kan ik hem bereiken.
Ik ben Hans Boelaars en heb tot eind augustus begin september in Surabaya gewoond aan de Djalan Flores 31 in Gubeng.
De school die ik bezocht was de R.-K.Broederschool St. Jozef aan de Djalan Dr. Sutomo in Darmo.
Ik zat in de 5de klas bij Mevr. Schönherr de zuster van Dhr. Schönherr hoofd van de school. Freddy zat bij mij in de klas waarschijnlijk herinnert hij mij als de jongen met de arm in het gips die uit een boom was gevallen.  Tijden heb ik in het ziekenhuis gelegen het RKZ ad Djalan Diponegoro doorgebracht.
Ooit ben ik uitgenodigd en mee gegaan naar Tretes waar de familie een huisje in de bergen had.
Met vriendelijke groet,  Hans Boelaars  jwboel24@gmail.com

 

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

11 reacties op Mail

 1. Jan A. Somers zegt:

  “R.-K.Broederschool St. Jozef aan de Djalan Dr. Sutomo in Darmo.” Zat ik op tot 1941. De broeders uit Oudenbosch. Heet nu SMAK St. Louis Goeie school! Werd een beetje deftig gevonden. Waarschijnlijk door de hoge kwaliteit.

  • Jan A. Somers zegt:

   Ik woonde in de Van den Boschstraat 5 daarachter. Nu Jalan Mojopahit. En was misdienaar in de kerk ernaast.

  • Jan A. Somers zegt:

   “ziekenhuis gelegen het RKZ ad Djalan Diponegoro” Dat was de Reiniersboulevard. Tegenover elkaar het Katholieke Ziekenhuis en het Leger des Heilshospitaal. Beide geplunderd en gerotzooid tijdens de bersiap. Het Katholieke ziekenhuis werd door de nonnen weer op orde gebracht, zelf was ik corveeër bij het opknappen van het Leger des Heilsziekenhuis dat in gebruik was bij het Rode Kruis. Voor beide ziekenhuizen was er een Sikh-ambulancegroep. Ik werd daar gids/tolk/bijrijder, en kreeg rijles. Na hun vertrek reden wij de achtergelaten ambulances. Ernstige gevallen zoals chirurgie gingen naar het Katholieke ziekenhuis, verpleegafdelingen en andere kwalen naar het Leger des Heilshospitaal. Hier werkte ook een groep Steurtjes voor een verpleegkundige opleiding. Leuke groep!

 2. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  @ Mail 2
  Meneer Boelaars,
  Zou het volgende artikel uit 2017 U in de juiste richting kunnen wijzen; twee stukjes geschreven, het onderste door Dhr.Irawan (Frans) Harjono/Frieser (overl.Maart 2020), en bovenaan door Dhr.Andre Tee.
  Misschien dat U via de gegevens onderaan in contact kunt komen met Dhr.Andre Tee, daar ook hij Freddy van Achten nog ontmoet heeft.
  Succes met de zoektocht naar Uw klasgenoot.
  Mvg.
  https://indisch4ever.nu/2017/07/09/1957-concordante-r-k-st-jozefsancta-maria-te-surabaya/

 3. Annemarie Gijsberts zegt:

  Hallo ik ben a gijsberts heb 8 delen van ned,indie contra japan nog van mijn vader knil militair in middels al overleden als u interesse heeft! Kunt u reageren, ik ben 78 jaar dus u moet ze dan ophalen in woerden! Mijn opa heeft ook vorig jaar een medaille gekregen posthum in bronbeek kolonel r posthumus, bandoeng, met vriendelijke groet,

  Verstuurd vanaf mijn iPad,

  Annemarie Gijsberts

  >

  • Jacq.Z.Brijl zegt:

   Goedemiddag mw. Annemarie Gijsberts,
   Heel veel dank voor Uw bericht, waarvan ik met blijdschap heb kennisgenomen.
   In een aparte e-mail die ik naar U bereids heb verzonden heb het eea toegelicht en voorgesteld om in overleg met U, de boekwerken door mij zoon Robert, te komen ophalen.

   Met hartelijke groeten en dank voor Uw fijne hulp.
   Jacq. Z. Brijl., LKol bd, BL.

  • Boeroeng zegt:

   Prachtig Annemarie. !

   Veel vragen op deze site krijgen geen of onvoldoende antwoord.
   Dit keer is de speurtocht gelukt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.