De bami is terug in Zoeterwoude 

Ruim 10 maanden na de sluit en sloop van het enige Chinees-Indische restaurant in Zoeterwoude komen ondernemers Peter en Sandra Kaagman met een alternatief. Vanaf woensdag 16 oktober verkopen ze Indische gerechten in hun café Landzicht aan de Verlaatweg 5 in Zoeterwoude-Dorp. “Geen babi pangang of foe young hai, maar echt Indisch eten. Dat is heel anders: pittiger, kruidiger en veel lekkerder”, Sleutelstad.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

19 reacties op De bami is terug in Zoeterwoude 

 1. Loekie zegt:

  Dat wordt smullen met de nasi ramAs.
  In het filmpje zag je de zakjes met kant en klare boemboes klaarstaan, dus op tijd reserveren omdat de gerechten eerst goed moeten pruttelen en zo, zal niet echt nodig zijn. Gewoon zakje in de pan donderen , effe roeren en klaar.
  En dan die meneer die van een bord zit te genieten. Los van de kwaliteit van het eten, zou zo niet mogen. Is niet uit te leggen. Misschien een vorm van omgekeerd kolonialisme. Eten is de kern van Indo’s. Veel meer hebben we niet. Maar om die kern dan uitgebeeld te zien in een setting van ‘lekker happen’ is toch….De hormat ontbreekt, laat ik zo zeggen
  En nu ga ik om de hoek een patatje stoofvlees halen.

  • Bung Tolol zegt:

   Ja ik zal wel bodoh of totol wezen maar apa taloor ei ? Ach dat ze allemaal kant en klare boemboes gebruiken maakt toch niks uit ,als je maar geen kritische 1e of 2e generatie Indo,s in je tent krijgt .De Hollander wilt gewoon iets lekkers en vooral goedkoop en ik vind alles best zolang ze het woordje AUTHENTIEK maar niet gebruiken .

   • R Geenen zegt:

    @@Ach dat ze allemaal kant en klare boemboes gebruiken maakt toch niks uit @@
    Ach, dat is een keuze voor een ieder. Wel ben ik te weten gekomen, dat bij het koken met kant en klare kruiden je moet leren te werken met andere verhoudingen. En ten tweede het eten, zelfs in de ijskast blijft minder langer goed. De kruiden uit de natuur blijven toch nummer een.

  • Jan A. Somers zegt:

   “Eten is de kern van Indo’s.” Ik betrap u niet vaak op grootse uitspraken, maar hiermee slaat u alle spijkers die u kunt vinden vakkundig op zijn kop! Chapeau!.

 2. Bung Tolol zegt:

  Nou weet ik nog niet wat een taloor ei is en “” Eten is de kern van Indo,s “” ja maar ook van tijgers en leeuwen want zonder eten gaan ze dood ,die beesten denken alleen aan eten ( lees prooi) en wat te denken van IJsberen ? Die denken ook de hele dag aan een mals zeehondje .Komt pa IJsbeer thuis gilt ma “” Heb je al boodschappen gedaan ?”” Nee zegt pa IJsbeer “” die boodschappen smeren hem elke keer als ze mij zien !”” tot overmaat van ramp beginnen ook die kleine IJsbeertjes te gillen ,ja want elke dag IJs eten gaat vervelen .Eten is dus ook de kern van IJsberen .

  • Loekie zegt:

   Jawel, maar als het geen etenstijd is, gaan de beren andere dingen leren en doen. Indo echter denkt in de tijd tussen de maaltijden aan eten. Sterker nog: hij gaat dan eten.

   • Jan A. Somers zegt:

    ‘k Zag twee beren broodjes smeren
    o het was een wonder!
    ’t Was een wonder boven wonder
    dat die beren smeren konden.
    Hi hi hi, ha ha ha
    ‘k stond erbij en ik keek ernaar.

 3. Bung Tolol zegt:

  “”gaan die beren andere dingen leren en doen “” Wat moet ik mij daarvan voorstellen .kunstrijden op de schaats ? goed boek lezen over Hollywood on ice ? Sven Kramer achterna zitten ? De hele Nederlandse schaatsploeg oppeuzelen ? Oh nee ken niet is ook eten .of lopen die IJsberen met reclame voor OLA IJS ? Er is trouwens een voorstel ingediend door de Partij van de Dieren ,die IJsberen moeten maar vegetarier worden ,dus veel groenten en fruit ,anders zo kasihan voor die Zeehondjes 149 stemmen voor 1 tegen ,die ene is een VVD -er ,die zeehondjes levert aan die IJsberen .

  • Loekie zegt:

   Wat dat eten van dieren betreft: dieren eten dieren. Dolfinarium bijvoorbeeld, een hele show van het voeden. Krijgen dolfijnen visjes toegeworpen, springen dan uit het water, maken een salto en applaus van het publiek. Zo krijgen leeuwen hele lappen vlees aangereikt. En niemand, ook Partij voor de Dieren niet, die zegt dat het kassian is voor de vissen en dieren die als voeding mogen dienen.
   Ofwel: het is de natuur dat dier een dier opvreet. Dat wordt normaal gevonden.
   Wat als een mens een ander mens zou oppeuzelen?

 4. Anoniem zegt:

  Op mijn vraag aan mijn schoonzoon die uit Zoeterwoude komt of hij dit restaurant kent zegt hij:

  -Ja dat cafe ken ik.
  Hygiëne hebben ze daar niet hoog in het vondel. En de prijzen zijn hoog.-

  • Arthur Olive zegt:

   Hier in California kan je al van tevoren weten of de hygiene hoog in het vondel is want by de ingang wordt dat al door de restaurant inspecteur aangegeven met en “A’, “B”‘ of “C”.
   De restaurants worden onverwachts geinspecteerd.

 5. Hans van Schaik zegt:

  Anoniem ben ik: Hans van Schaik

 6. Bert Krontjong zegt:

  Ten eerste is cafe Landzicht in Zoeterwoude geen restaurant maar een kroeg ,en de sfeer in een kroeg is heel anders inderdaad wat rommeliger ,nu presenteren ze een beperkte kaart met etenswaren ,dus worden ze een eetcafe ,de prijzen daar zijn volgens de schoonzoon van dhr van Schaik hoog ,bedoelt hij dus de drankprijzen ( Bier,Fris ,Koffie ) die zijn heden inderdaad hoog in de hele Nederlandse horeca .Dat Indisch eten wordt pas op 16 oktober gelanceerd ,dus daarover kunnen wij het nog niet hebben .Het is eigenlijk heel simpel de Chinees is weg en cafe Landzicht springt in dat gat ,hoop dat het ze goed gaat .

  • R Geenen zegt:

   Wat is het verschil tussen een cafe en een kroeg?

   • Anoniem zegt:

    Wat is het verschil tussen een restoran en een warung?

   • Bert Krontjong zegt:

    Je hebt trendy cafes ,alles glim en glitter waar vooral Yuppen komen .Een Yup zal nooit zeggen “” Ik ga naar de kroeg “” en ik zal nooit zeggen “”Ik ga naar een trendy cafe”” Een kroeg is gewoon voor iedereen ,ook Yuppen zijn welkom maar die voelen zich toch niet thuis bij dat gewone volk .Een kroeg is wat ruiger ,volkser ,doe maar gewoon doe je al gek genoeg .

    • R Geenen zegt:

     Voor mij is het woord YUP ook iets nieuws. Heb het opgezocht. Yup (ook Yuppie) is de Engelse afkorting voor Young Urban Professional. Dat was ik ook, zowel in mijn Haagsche tijd als later in SoCal. Ik was ook een professional, maar ik en collegae kwamen ook in Haagse kroegen zoals in Kings Road. Is het misschien iets typisch Amsterdams, zoals jij het schrijft?

 7. Bert Krontjong zegt:

  Ja heb altijd al gedacht dat er een YUP in je school Ron ,Young Urban Professional maar de term Yup doet pas opgang de laatste 15 jaar zo,n beetje ,vaak tweeverdieners ,die graag in oude karakteristieke wijken willen wonen ,zo,n oud huis helemaal strippen en er een soort wit modern ziekenhuis van maken .Een vriend van mij had een 2 verdieping pand met zolderruimte ,pand was totaal uitgewoond en verkeerde in heel slechte staat van onderhoud maar op een goede locatie ,2 Yuppen kopen het voor een miljoen euro betul .Vriend koopt dan een schitterend huis vlakbij Nijmegen ,zeker 3x zo groot als zijn oude huis en de nieuwe tuin is 20x zo groot ,wat betaalde hij ? 400.000 euro .Ja Yuppen en jonge buitenlanders willen koste wat het kost in Amsterdam wonen ,the gate to Europe !De huizenmarkt in Amsterdam is helemaal op hol geslagen ,zelfs voor je kippenhok krijg je een forse prijs ! Voor de duidelijkheid ,gewone Amsterdammers hebben een pest hekel aan Yuppen .Komt er een Yup aan de markt wonen ( Albert Cuypmarkt ) klaagt na 1 dag al bij de Gemeente “” Kan die markt niet weg ?”” Die Markt is wereldberoemd en staat er al 140 jaar .

  • R Geenen zegt:

   De armoede als kind heeft mij in een Yup veranderd. Pas in Gelderland aangekomen liep ik van de MULO naar een bushalte. Moest door het centrum gaan tot vlak bij het station. Keek vaak wat er in de etalages te koop waren. Bv camera’s en uurwerken. Ook keek ik naar de geparkeerde auto’s en bewonderde vooral de Alfa en de Mercedes. Wilde altijd al een huis, gelijkvloers hebben. Had een hekel aan trappen. Dat mij beloven, werd mijn motto en goal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.