Nice to meet you Roel!

indebuurt.nl/hengelo:
Roel tekent en schildert onder de naam jamkaReD. ‘Rekbare tijd’, luidt de vertaling van het Indonesische begrip jam karet. “Ik heb een Indische moeder. Vroeger zei ze altijd over mijn tante Vonnie: ‘Ach, die Vonnie, altijd jam karet’. Als kind snapte Roel nooit wat het betekende. Als hij ernaar vroeg zei z’n moeder: ‘Iets met tijd, en elastiek. De elastische tijd. Je tante komt nooit op tijd’. Dit vond hij toen al een mooi begrip, elastieken tijd.

‘GEZELLIGHEID KENT GEEN TIJD, TOCH?’

Daarnaast hield zijn familie van koken en samen eten. Twee dagen vóór een verjaardag stond de moeder van Roel al in de keuken om eten te bereiden. Iedereen at standaard mee. Dat was altijd gezellig. “En gezelligheid kent geen tijd, toch? Als je het gezellig hebt, vergeet je de tijd”, aldus Roel. Zo kwam hij op de naam jamkaReD, een combinatie van jam karet en RD, zijn initialen

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Nice to meet you Roel!

  1. Anoniem zegt:

    Hey wat leuk dat jullie hier een samenvatting van en link naar dit artikel hebben geplaatst 🙂

  2. Ron Geenen zegt:

    Dat doet zeker pijn, dat melden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.