Indische soos #3 selamat hari natal dan tahun baru

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Gefixeerd, Indische Soos. Bookmark de permalink .

108 reacties op Indische soos #3 selamat hari natal dan tahun baru

 1. Boeroeng zegt:

  oja

  en iedereen veel bitcoinwinsten toegewenst in 2018. !!!
  Koop ook eens een tulp.

 2. Boeroeng zegt:

  De wensen van Eef en Armand

 3. Ron Geenen zegt:

  @Zet je beste wensen hier@

  Kan ook met een foto of image?

 4. Boeroeng zegt:

  Winter begint om 17.28 ,  vandaag

  Laten we de winter vieren
  Om de komst van de lente te versnellen
  Zodat we kunnen oogsten in de zomer

  In de herfst gaan we weer treuren.
  Ook mooi

 5. Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

  Aan alle lezers en schrijvers, wherever your location, die geregeld in de I4E huiskamer komen mampir, hierbij hele prettige, gezellige feestdagen en de allerbeste wensen met vooral een goede gezondheid in 2018 toegewenst!

  Evenals veel dank aan onze B. voor zijn onuitputtende inzet altijd om deze site gaande te houden, man, waar haal je de puf vandaan…., je verdient minstens een kue mangkok of twee?!

  Groeten van deze Indische uit de UK.

  ….en waar is mijn stukkie spekkoek….

 6. P.Lemon zegt:

  Om in de tijdgeest te blijven…fijne Kerst en jaarwisseling en vooral een duurzaam 2018 !!!

 7. Jan A. Somers zegt:

  Ik vind jullie wensen allemaal zo mooi. Hoef ik me alleen maar bij aan te sluiten. Maar speciaal richting Kepala Kampong die dat alles mogelijk maakt. En niet gauw boos wordt. Maar ook als tweede doel, richting jullie allemaal, dat jullie blijven moeilijk doen tegen elkaar.

 8. Ron Geenen zegt:

  Hier beneden ontving ik via mijn email het volgende schrijven. Haar wensen zijn ook mijn wensen. Hoop dat zij het ook een beetje feestelijk mag hebben. En dat wij allen even blijven stil staan bij haar situatie. Een situatie van achter gelaten en door de Nederlandse staat gewoon vergeten.

  “Hallo beste Ronny en Sylvia”
  Al lang niets meer van me gehoord ja. Maar met deze feestdagen wil jullie toch een Zalig Kerstfeest toewensen en een Gezond en Voorspoedig 2018. Heb je het artikel van Piet M.Kudding gelezen in de Indo mei 2016 waarbij hij een protestactiei is begonnen tegen het regeringsbesluit van 24 december 2015.Hierbij worden de rijksambtenaren en KNILmilitairen die na 15 augustus 2015 niet meer in leven zijn uuitgesloten van de uitkering 25.000,=euro en alleen zij die nog in leven zijn na deze vastgestelde datum tevens de erfgenamen hebben recht op deze uitkering. Mijn vader was een oudKNILmilitair en reeds overleden in 1951 maar waarom mag ik als erfgenaam zijnde en nog in leven is na dd.15-8-2015 niet in aanmerking komen voor deze uitkering? Piet Kudding heeft 3 namen opgegeven van de fractie VVD in de Tweede Kamer naar wie wij onze protesten kunnen sturen maar ik vraag mij af of het wel enig nut heeft daar de toenmalige regering de voorzitter van de Tweede Kamer en de hele Tweede Kamer dit Regeringsbesluit heeft gesteund.
  Helaas Ronny ben ik niet zo bedreven wat politieke zaken betreft dus zal alleen maar een protest sturen naar de 3 Tweede Kamerleden met de namenS.Buma – A.Pechtold – A.Slob allen @ tweedekamer.nl
  Hoop dat jullie het goed maken en maar lekker bikken en vreten met de komende feestdagen.Lieve groetjes Dag Els Brail

  • Bert zegt:

   @Ron Geenen : Misschien is het een goed idee misschien helemaal geen goed idee maar als je nou met haar toestemming uiteraard haar adres hier wilt vermelden kunnen de Indo,s waar dan ook ter wereld haar een pakje sturen of pakketje met iets leuks er in .

   • Ron Geenen zegt:

    Wel, hier is haar adres dat ik heb:
    Mrs. E.A. Brail
    G.B.A. I Blok C 145
    Bojongsoang – 40288
    Bandung – Indonesia

    • Bert zegt:

     Bedankt Ron ,ik stuur haar gewoon iets Hollands ,chocolaadjes ,molentjes ,toch een herinnering aan het land van haar vader ,die haar zo in de steek heeft gelaten,misschien willen de andere mensen op deze site ook wat sturen ? al is het maar iets kleins ,denk wel dat Els er erg blij mee zou zijn .

 9. s11ie zegt:

  Tussen droom en twilight zone

  Bij wijze van administratieve maatregel, exorbitante rechten genaamd, werd Pake M. gearresteerd, en een gedwongen verblijfplaats aangewezen. Volgens de persvoorlichter van het Kementerian Agama was hij slechts de enige dat jaar die zonder vorm van proces naar het ontspanningsoord zou worden gedeporteerd. Vanwege het aanstaand koninklijk bezoek had de president de 823 Ahmadiyyah geïnterneerden tot na het bezoek gratie verleend.

  De rechterhand van de Menteri maakte ook bekend dat Pake M. vrijelijk over internet kon beschikken, maar geen toegang had tot twee niet met naam en toenaam geduide nederlandstalig Nederlandse websites. Toen Pake M. in een onbewaakt ogenblik kon worden gevraagd naar wat hij het meest zal gaan missen antwoordde, hij tot schrik van de aanwezige militairen “de verhelderende leerzame bijdragen van mr dr ir … ”, maar nog voor hij zijn zin kon afmaken, werd Pake M. met zachte dwang afgevoerd.

  Het kwartje viel naast de wekker . . .
  s11ie

 10. Elmi zegt:

  Allemaal fijne dagen en een voorspoedig 2018!

 11. liszy zegt:

  Beste Boeroeng en alle anderen,
  allemaal fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar.
  Hierbij een gedicht van Rumi {1217-1273}:
  “Verhef je woorden,
  niet je stem.
  Het is regen die bloemen laat groeien,
  niet donder”.
  Dag allemaal en groet,
  Liszy.

  • bokeller zegt:

   Oei -oei kan dit wel! ”Akhirnya —– yg jadi orang”
   Net gelezen op Papoea’s veroordeeld voor hijsen vlag

   Artikel 137c
   Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
   siBo

 12. eppeson marawasin zegt:

  SELAMAT POHON TERANG

  @e.m. zegt: 24 december 2017 om 23:00 Maar, maar daaroper morgèn miskin meer,@

  — [CITAAT]
  Er bestaat een oud verhaal over een man die de Boeddha opzocht, omdat hij gehoord had dat hij zo’n groot leraar was. Zoals iedereen had ook hij in zijn leven de nodige tegenslag gehad en droeg hij aardig wat problemen met zich mee. Hij dacht dat de Boeddha, een verlicht meester, misschien in staat was hem voorgoed van zijn problemen te verlossen. Hij vertelde de Boeddha dat hij boer was.

  ‘Ik hou van het boerenleven,’ zei hij, ‘maar soms regent het te weinig en dan mislukt de oogst. Vorig jaar werd dat bijna onze dood. Andere keren regent het juist weer te veel, wat ook heel slecht is voor de oogst.’

  De Boeddha luisterde geduldig.

  ‘Ik ben getrouwd,’ zei de man. ‘Ik heb een prima vrouw. Ik hou echt van haar. Maar soms kan ze zo tegen me zeuren, soms word ik zo moe van haar, en dan loopt de spanning op en krijgen we ruzie.’

  De Boeddha luisterde zonder een woord te zeggen.

  ‘Ik heb ook kinderen,’ zei de man. ‘Leuke kinderen, dat wel, maar vaak doen ze net alsof ik niet besta, en soms …’

  Zo passeerden al zijn zorgen en problemen de revue. Tenslotte was hij uitgepraat. Vol spanning wachtte hij op de woorden van de Boeddha die aan al zijn problemen een einde moesten maken.

  Toen zei de Boeddha: ‘Ik kan je niet helpen.’
  ‘Hoe bedoelt u dat?’ vroeg de man verbaasd.

  Iedereen heeft problemen,’ antwoordde de Boeddha. ‘We hebben allemaal drieëntachtig problemen. Drieëntachtig problemen waaraan we niets kunnen doen. Als je echt je best doet kun je er misschien één oplossen, maar zodra dat probleem verdwenen is, komt er direct weer een ander voor in de plaats. Alle mensen van wie je houdt zullen bijvoorbeeld op een gegeven moment uit je leven verdwijnen, en ook jij zult op een gegeven moment doodgaan. Dit is een probleem, en jij noch wie dan ook kan daaraan iets doen, dus ik ook niet.’

  De man werd woedend. ‘En ik dacht nog wel dat u zo’n groot leraar was!’ schreeuwde hij. ‘Ik dacht dat u me wel zou kunnen helpen! Wat heb je aan zo’n leer? Niets, helemaal niets!’

  De Boeddha antwoordde rustig: ‘Misschien is die wel goed voor het oplossen van het vierentachtigste probleem.’

  ‘Het vierentachtigste probleem?’ vroeg de man verbaasd. ‘Wat is het vierentachtigste probleem?’

  De Boeddha antwoordde: ‘Dat je helemaal geen problemen wilt hebben.’
  [EINDE citaat]

  Selamat Pohon Terang . . .

  [CITAAT]
  Mari kita menjadi pembawa cinta kasih, damai dan terang bagi dunia. Selamat Natal, semoga kehidupan kita dan keluarga selalu dipenuhi dengan cinta dan damai.***
  [EINDE citaat]

  — Ja, ik weet het. Maar klinkt toch hoopvol mooi als vredeswens.

  Till we meet again then !!!

  e.m.

  ***vrije vertaling:
  ‘Mogen wij de dragers zijn van liefde, vrede en licht voor de wereld. Gezegende Kerst, en dat wij in ons bestaan immer vervuld mogen zijn van liefde en vrede’.

 13. kembang merah zegt:

  Ik wens u allen Fijne, Gezellige en Warme Kerstdagen en een Goede Gezondheid
  in 2018……

 14. Boeroeng zegt:

  Hetty Retel Helmrich- Naaijkens kende Joost Karhof als iemand met een Indische achtergrond

  • PLemon zegt:

   In memoriam:
   ***Schrijver Jan Brokken: ‘Geschokt en verschrikkelijk verdrietig door het plotselinge overlijden van Joost Karhof. In de bloei van zijn leven, op de toppen van zijn journalistieke kunnen. Hij heeft me vaak geinterviewd. Op een gegeven moment leek het wel traditie dat ik bij ieder nieuw boek in Kunststof zat. Hij was een Shell-kind, bracht een groot deel van zijn jeugd door op Curaçao, zat daar op de middelbare school. De eerste keer dat hij me interviewde, woonde ik nog op Curaçao. Na uitzending hebben we een tijd zitten praten over het eiland. Die jeugd in de tropen heeft hem echt gevormd.
    http://www.janbrokken.nl/2017/12/27/ach-joost-waarom-juist/

 15. Boeroeng zegt:

  Wat Nederland niet weet… dat Barbara Barends een Indische komaf heeft
  https://www.rtlnieuws.nl/rtlboulevard/barbara-barend-wint-nationale-2017-test

  • Loekie zegt:

   En dan wat?
   De partner van een van mijn buren is van Indische komaf, zijn broers, zussen, nichten, neven enz ook. En nog heel veel andere mensen. Who cares?
   http://www.lc.nl/friesland/De-oorlogsherinneringen-van-Frits-Barend-en-zijn-vrouw-foute-oudooms-en-moedige-Duitsers-22152874.html

   • Boeroeng zegt:

    Loekie, Er zijn mensen die het wel interesseren.
    Prima als jij niet geïnteresseerd ben… scroll door naar een andere topic, naar een andere site.

    • Loekie zegt:

     Jawel, maar wat is er interessant aan? Ik bedoel: al jaren verschijnt ze op tv en in kranten en tijdschriften. Meestal heeft ze het dan over sport, voetbal in het bijzonder. Ze doet gewoon haar ding. En dat ding interesseert je of interesseert je niet. Maar nu komt er een dimensie bij: ze is van ‘Indische komaf’….Maakt dat haar belangrijker, interessanter? Wat ze zegt krijgt daardoor meer gewicht? Ze is nu ‘een van ons’? We hebben er weer een vip bij?

    • Ron Geenen zegt:

     @Jawel, maar wat is er interessant aan? @

     Ik ben het niet altijd eens met u, maar dit keer vraag ik mij het zelfde af. Belangrijker is wat ze voor de Indische mensen heeft gedaan of gaat doen. Ook wat de geschiedenis is van haar en de familie. Voelt zij zich noch wel Indisch?
     Toen ik het ook voor het eerst las, nam ik het maar voor zoete koek aan. Verder onbelangrijk.

    • Boeroeng zegt:

     Ron,
     Zijn toch normale vragen als je interesse hebt in iemand van Indische komaf?
     Hoe verder weg die band ligt , hoe minder Indisch men zich voelt
     Of niet. Wat het geval is bij Barbara Barend. Anders hadden we dat allang gehoord of gelezen in een interview.
     Barbara en haar vader zijn bekende journalisten in Nederland
     De indische komaf is via haar moeder die het boek ‘matzes en mie’ schreef
     https://indisch4ever.nu/2017/04/07/matzes-en-mie-de-lotgevallen-van-de-families-barend-en-van-haeften/
     Voor dit boek heeft ze een paar keer hulp gevraagd aan de I4E-lezers.

     Loekie,
     Ja… Indische mensen zijn op deze website belangrijker en interessanter dan niet-Indische mensen. Daarom lees je toch ook hier ?

    • Ron Geenen zegt:

     @Hoe verder weg die band ligt , hoe minder Indisch men zich voelt@

     Vaak kan dat zo zijn, maar het hoeft niet altijd zo te zijn. Als de beide ouders Indo zijn en hun kinderen ook Indo opgevoed worden, blijven ze Indo. Dat heb ik hier wel gezien. Vele gezinnen die in de jaren 60 naar CA vertrokken, hadden kinderen. Die kinderen zijn getrouwd en meestal met ook met Indo’s. Die kinderen zijn nu ook volwassen en zeker de helft ook weer met een Indische een gezin gevormd. Ook te merken doordat jongeren nu Indisch gaan denken en ook clubjes gaan vormen. Hopelijk denken ze meer Indo dan Indonesisch, zoals het nu in NL gebeurd.

    • Boeroeng zegt:

     Jongeren van Indische komaf in Nederland hebben soms interesse in Indonesië en gaan daar heen. Lezen over Indonesië, maar verder zijn en blijven ze Nederlands

 16. Jan A. Somers zegt:

  Hierboven staat zoiets als ‘selamat’. Even woordenboek erbij halen? Sorry, die selamat schijnt pas na 31 december 24.00 uur te beginnen, mijn fout.

 17. Boeroeng zegt:

  En dan deze knallerd van een anonieme inzender

 18. e.m. zegt:

  @En dan deze knallerd@

  — “”Keizer Akihito ontvangt nieuwjaarswensen

  Het Japanse keizerspaar is maandag alweer aan het werk gegaan. De 84-jarige keizer Akihito en keizerin Micihiko (83) ontvingen de regering, voorzitters en leden van het parlement, leden van het hooggerechtshof en andere autoriteiten om hun nieuwjaarswensen over te brengen.

  Voor Akihito wordt 2018 een bijzonder jaar. Het is het laatste volledige jaar dat hij actief zal zijn als keizer. In april 2019 doet hij afstand van de troon.””

  • Arthur Olive zegt:

   Is het ook niet zo dat gedurende de oorlog elke Jap zijn verjaardag op Nieuwjaarsdag vierde? Dus ook de keizer.

 19. Boeroeng zegt:

  Bert,

  Dit is een wasmachine annex droger

  • Bert zegt:

   Ach zo ,ik zou helemaal gila worden van al die knoppen,is er ook een bierpomp aangesloten ? Anders komt zo,n wasmachine annex droger mijn huis niet in !

   • Boeroeng zegt:

    Geen bierknop, wel ijsblokjesmaker en mars-voorraad. Voor een mars moet je 1 euro ergens indouwen.
    oja…. met wifimogelijkheden…. voor appliances nog aan te schaffen.

    • Jan A. Somers zegt:

     Moet je wel eerst de bezorgservice van AH bellen om die wasmachine te vullen. Elke paar weken, de tweede gratis.

 20. Boeroeng zegt:

  Over wassen gesproken…….. 3 foto’s van Bo Keller
  Wasklokken 21. Ron Geenen zegt:

  Just take a break. For the one who enjoys the following.

 22. Ron Geenen zegt:

  Ik kreeg de volgende informatie via een email: http://www.indischherinneringscentrum.nl/Gepeperdverleden
  O.a. een jonge dame van 28 jaar, Lara Nuberg, doet mee aan het gesprek in de nieuwe reeks van het IHC, het gepeperd verleden. Heeft zij kennis van zaken? Blijkbaar niet nodig, want ze heeft haar mening klaar. En geen hinder van kennis van zaken. Gewoon een gevoel of naief?
  https://www.gewooneenindischmeisje.nl/
  Ik weet het niet, maar ik betwijfel om ik mijn tijd daar aan zou besteden.

  • bokeller zegt:

   .

   MOSES AND THE RED SEA
   Nine-year-old Joey was asked by his mother what he had learned in Sunday School.

   “Well, Mom, our teacher told us how God sent
   Moses behind enemy lines on a rescue mission to lead the
   Israelites out of Egypt.
   When he got to the Red Sea, he had his
   army build a pontoon bridge and all the people walked across safely.

   Then he radioed headquarters for reinforcements. They sent bombers
   to blow up the bridge and all the Israelites were saved.”

   “Now, Joey, is that really what your teacher taught you?” his Mother asked.

   “Well, no, Mom, but, if I told it the way the teacher did, you’d never believe it!”
   siBo

 23. Boeroeng zegt:

  Zie je wat in deze adviezen voor ouderen als topic ?
  Positief perspectief1

 24. Budhymann zegt:

  Iemand al hier🌴geweest ? Vertel mij dan is dit geen 👽buitenaards feest.🎭

  • Budhymann zegt:

   Sorrie ! ‘k-Moet even wennen hoe’k door deze site moet rennen.

  • PLemon zegt:

   U bent ws nog volger/fan van van de man van de andere evolutie theorie….😨??

   *** De Zwitserse schrijver Erich von Däniken heeft een theorie ontwikkeld over het ontstaan van het menselijk leven. Er zijn in de archeologie veel vindplaatsen die de officiële wetenschap negeert omdat ze niet in het totaalplaatje van de academici passen. De archeologen geloven in de evolutietheorie van Darwin. 

   Zijn eerste boek is uit 1968, maar hij heeft er veel meer geschreven daarna. Dit boek heeft weinig illustraties maar in de latere boeken worden de aanwijzingen en bewijzen voorzien van foto’s. Er staan honderden argumenten in om zijn redenering te staven. Von Däniken gaat ervan uit dat ruimtereizigers van een andere planeet onze planeet aarde hebben bezocht en op die manier de mens heeft gecreëerd. De aanwijzingen daarvoor zijn niet alleen te vinden in de archeologie maar ook in de scheppingsverhalen van de Soemeriërs, UFO-achtige voorwerpen op petroglyphen; rotstekeningen uit de steentijd, UFO’s op de Egyptische en Soemerische hiëroglyphen, Indiase en Tibetaanse boeken met een handleiding voor het bouwen van een ruimteschip voor andere sterrenstelsels, en nog veel meer. https://wetenschap.infonu.nl/ruimtevaart/35181-waren-de-goden-kosmonauten-boek-van-erich-von-daniken.html

   ***De gevestigde wetenschappers beschouwen zijn werk als pseudowetenschap (pseudoarcheologie) of zelfs morosofie en zijn van mening dat zijn conclusies niet worden ondersteund door zijn argumenten. Zijn theorieën vallen onder depaleocontacthypothese (theorieën die stellen dat er in de prehistorie contacten waren tussen mensen en geavanceerde buitenaardse beschavingen). De voorbeelden die Von Däniken aanhaalt in zijn eerste boek om zijn latere theorieën te staven, zijn grondig onderzocht door diverse wetenschappers en voor het merendeel fundamenteel ontkracht. Onder andere in het boek The Space-Gods revealed uit 1976 van Ronald Story wordt dit in detail beschreven en uitgelegd. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Erich_von_D%C3%A4niken

   • Ron Geenen zegt:

    @*** De Zwitserse schrijver Erich von Däniken heeft een theorie ontwikkeld over het ontstaan van het menselijk leven. @

    Heb dat boek als jongeman van nog geen 30 gelezen en heb me altijd afgevraagd: Stel dat het waar is! Voor mij had toen zijn schrijven veel logica.

   • Budhymann zegt:

    Met alle respect🤔maar Wetenschappers zijn Schetenwappers, Hun rationaliteit is voor mij niets dan valse Poetjes💨Lucht. Spirituele👽irrationaliteiten is voor rationele “wetenschappers” niet te begrijpen dus dan logischerwijs een klucht. 👽Aliëns👽heb ik vaak ontmoet en Spiritueel~Minder~Validiteit is iets wat Mens niet goed doet. Iedere indo-lezer Nu & Hier is’n oude Ziel, onze voorouders zijn Pleiadianen👽Deze Stille macht & kracht is waarlijk💎Hard🔮 & tevens☯️Subtiel.🙇

    https://www.youtube.com/results?search_query=who+are+the+pleiadians

    • P.Lemon zegt:

     @Iedere indo-lezer Nu & Hier is’n oude Ziel, onze voorouders zijn Pleiadianen

     ###Is dit niet een modernere versie van de ‘ontdekking’ van een geestenwereld ?.

     ***…halverwege de 19e eeuw in Engeland en Noord-Amerika. In de aanloop naar deze periode werd het christendom langzamerhand minder populair. Voorzichtig stopte de eerste mensen met het geloven in een god, maar het geloof in het bovennatuurlijke was daarmee niet verdwenen. Onverklaarbare gebeurtenissen moesten nog steeds verklaard worden: het spiritisme werd geboren.

     Geloven in het bovennatuurlijke

     Een spiritist gelooft dat de ziel van de mens na zijn/haar dood voortbestaat en waarschijnlijk daarna nog met de levende kan communiceren. Er werden massaal seances georganiseerd: avonden waarop een, vaak vrouwelijk, medium contact probeerde te zoeken met de doden. Met de komst van nieuwe technologie zoals radio en telefoon werd ook gehoopt dat contact met de geestenwereld binnen handbereik was.

     https://www.bedrock.nl/waarom-geloven-we-in-geesten/

    • Budhymann zegt:

     ###Is dit niet een modernere versie van de ‘ontdekking’ van een geestenwereld ?.

     Dit zou best kunnen.een soort Apocalyps (Openbaring/Revelatie.Rebellatie) daar is niets onmenselijks aan…TENZIJ Mens zich met de verkeerde Geesten/Spirits etc, enz. e.d. o.a. o.i.d. in laat dan kan mens zich met eidolons gaan bemoeien…Niet zo fijn lijkt mij; kijk /lees hier omtrent EIDOLON.
     http://www.theosofie.net/onlineliteratuur/ow/e.html
     We kennen het E.V.P.;
     https://www.youtube.com/results?search_query=E.V.P.
     WEL EENS van BASHAR gehoord?
     https://www.youtube.com/results?search_query=BASHAR+Channelings
     Dit heeft dan niets met “geloof ” te maken maar met een fenomeen die realistisch is.

    • bokeller zegt:

     Met alle respect dit is kunst.

     siBo

 25. Budhymann zegt:

  ‘k-Ben volger noch fan maar Von Däniken is iemand die ik ken. Ben in Interlaken geweest. als kok geweest zijnde ben ik in zijn horeca zaak geweest. Ook heb ik in Gruyere gewerkt, waar ik HrGeiger heb opgemerkt. In Kasteel St-Germain ging ik 10 jaar voor voor hij de oscar won heen.
  https://www.youtube.com/results?search_query=hr+Giger+gruyere

 26. Boeroeng zegt:

 27. Ron Geenen zegt:

  Vandaag 10 februari, 2018 bestaat mijn website https://MyIndoWorld.com 15 jaren.
  En kijk, ik krijg van een mij onbekende persoon, een Indo uit Baarn, het volgende bericht.
  Natuurlijk zeg ik niet nee!
  Geachte heer Geenen
  Hoop dat het u goed gaat.
  Ik wil u , indien mogelijk, een door mij geschreven verhaal toesturen.
  Titel: Het boekje van Vrugtman.
  Plaats van handeling: Harima kamp, Osaka.
  Misschien is dit verhaaltje geschikt om op uw mooie site My Indo World te plaatsen.
  Met vriendelijke groet
  Ed Vermeulen
  Heemskerklaan 64
  3742 AM Baarn (NL)

  • Boeroeng zegt:

   Ron, Gefeliciteerd !!!
   En nog vele jaren !!!

   • Ron Geenen zegt:

    Dank Boeroeng.
    Toen je met het nieuws kwam dat I4E 13 jaren bestond, dacht ik. Wat geweldig!
    En vervolgens wilde ik toch ook wel weten hoe oud mijn site is. Eerst in mijn map gekeken en vervolgens via Whois de statistieken via mijn IP adres.

 28. Bert zegt:

  Nou nou Ron het is hier nu 10 februari precies 1 minuut voor 12 .00 uur gefeliciteerd en dat er nog 15 jaar bij moge komen salam dari Mokum .

  • Ron Geenen zegt:

   Dank Bert. En om precies te zijn, het is hier 9 uren vroeger en wij zijn hier dus 9 uren jonger.
   Daarnaast heb ik eerst een kleine 4 uren tussen vrienden bij een kumpulan gezeten en heerlijk Nasi Padang geluncht.

 29. Boeroeng zegt:

  Nu op RTL 7… James Bondfilm Living Daylights
  Met Jeroen Krabcbé en, Maryam d’Abo …. Ze heeft ver weg Indische roots, misschien ook indo-voorouder. Is niet te zeggen
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Maryam_d%27Abo
  https://indisch4ever.nu/2015/11/07/bondgirls-met-een-indie-achtergrond/

 30. Boeroeng zegt:

  Ontvangen van een lezer

 31. Ron Geenen zegt:

  Hulp aan in de steek gelaten oude Indo’s in Indonesie verstrekt door Francine met hulp van Max-TV
  https://myindoworld.com/verslag-jakarta-depok-bandung-surabaya-malang-en-mojokerto-reis/

 32. Boeroeng , lees even zegt:

  Van Bo Keller het bericht ontvangen dat Huib Otto vandaag een openhartoperatie krijgt .
  Hartkleppen en bypasses worden bewerkt.
  Hij ligt in een ziekenhuis te Nieuwegein en is te bereiken op dit nummer:
  06- 18 45 38 97

  • e.m. zegt:

   Oef, schrik-niet-nieuws … toch altijd wel weer even slikken. Maar ze kunnen gelukkig veel tegenwoordig. Nieuwegein, hmm … dat moet dan het Sint Anthonius zijn; zo’n naam dat geeft vertrouwen.

   Hoop dat Pak Huib weer gauw in het zadel zal zitten. Sterkte straks !!!

 33. Ron Geenen zegt:

  Kreeg net per email het volgende bericht. Misschien zijn er mensen die de familie Urban hebben gekend. Zeker de mensen van west Sumatra, Sawah Lunto
  Fico Urban is overleden op 85 jarige leeftijd ( geboren in Sawah Lunto
  Sumatra Westkust)

 34. Boeroeng zegt:

  • PLemon zegt:

   Maar ‘daarboven’ hebben ze het geweten. Zoon Joost’s band werd later een ééndagsvlieg.

   *** Joost Timp, zoon van TV-presentatrice Mies Bouwman, richt in 1980 een nieuwe band op. Bloem is een samenvoegsel van de (Engelstalige) bands Teenager en Bloom. Cor Claessen speelt bas, Juus Piek drums en Tom Sijmons gitaar. Wanneer zanger Joost Timp zich aan Nederlandse teksten waagt, weet hij producer Will Hoebee (van o.a. Saskia & Serge) enthousiast te maken. In twee dagen tijd (!) wordt het debuutalbum Vooral Jong Blijven opgenomen.
   HITSINGLE
   ‘Even Aan M’n Moeder Vragen’ is de eerste single en slaat direct aan. Van de meezinger worden zo’n 45.000 exemplaren verkocht. De single schopt het tot nummer 14 in de Nederlandse Top 40. Bloem lijkt een eendagsvlieg.
    https://www.nporadio2.nl/artist/1299/bloem

  • e.m. zegt:

   Ach, moet je de zogenaamde wijsneuzige tweede generatie Indo’s zich eens over de jongere generaties van de ‘Indische Gemeenschap’ horen uiten. Dat gaat anders ook van ‘onbenul’, ‘geen opvoeding genoten’ tot aan ‘stom geboren, suf gezoogd’.

   Laten we het van This Grande Dame of Dutch-TV maar op de tijdgeest gooien. Après kwamen ‘gelukkig’ algauw The Rolling Stones.

 35. Ron Geenen zegt:

  Las net een artikel over Indonesiers in Nederland:
  . The Netherland

  Indonesia is the Dutch ex-Colony . In the early of 20th Centruy many Indonesian study decided to study in the Kingdom of Holland. Most of them living in Leiden city and active in the Indonesian community organization. At the revolution time when the Japanese defeated the Dutch many Mollucan peoples emigrated to the Netherland seeking asylum, most of them actually descendant of Dutch peoples with half Indonesian ( the local called them Belanda Depok). But The locals argue the Mollucan emigrated due their position as part of KNIL armies, which is pro the Imperial Dutch in the colony time. In results, more than 12.500 orang Indonesian stay in Netherland . Denny Landzaat,Giovanni Van Bronckhorst, Mia Audina and Roy Makaay, plus the famous Daniel Sahuleka is just little part of Indonesian descent living in the Netherland.

 36. Boeroeng zegt:

  Tijd om de blitze boeroeng uit te hangen.

 37. PLemon zegt:

  Een natuurramp bij de papoea’s

  *** Papoea-Nieuw-Guinea roept noodtoestand uit in door aardbeving getroffen gebieden De regering van Papoea-Nieuw-Guinea heeft de noodtoestand uitgeroepen in de gebieden die getroffen zijn door de verwoestende aardbeving van maandag, die een magnitude van 7,5 had op de schaal van Richter. De aardbeving zou tientallen doden geëist hebben.
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/papoea-nieuw-guinea-roept-noodtoestand-uit-in-door-aardbeving-getroffen-gebieden~a8c11e4b/?utm_medium=twitter&utm_content=Nieuws&utm_source=dlvr.it

 38. bokeller zegt:

  door buitenzorg

  gouden buffelNa lang wikken en wegen heeft de jury een beslissing genomen. De prijs voor degenen die het afgelopen jaar de geschiedenis van Nederlands-Indië onder de aandacht van het grote publiek heeft gebracht, de Gouden Buffel 2013, gaat naar:

  Boeroeng en Nelly, van de website Indisch4ever.

  Het juryrapport:
  Indisch4ever
  Boeroeng en Nelly

  “Indisch4ever biedt zicht op de Indische wereld van ons zelf, onze ouders en grootouders: in tempo doeloe rustig voortkabbelend; in oorlog en bersiap onvoorspelbaar, angstig, chaotisch; in politiek gekrakeel het geboorteland verlatend; berustend in contractpensions, lerend de aardappels naar je toe te schillen; maar ook opkrabbelend tot succes; In Nederland Door Omstandigheden; nagenietend van rendang en lemper op de Pasar Malam of TTF.

  Indisch4ever houdt ons een spiegel voor, waarin we zien dat iedereen bezig is met stukjes eigen geschiedenis, soms spannend en fel, soms melig. Precies zoals het leven zich aan ons voordoet. Boeroeng en Nelly staren ongetwijfeld af en toe met kromme tenen naar al die off topic en onzin die over hun scherm flitst. Van hen echter geen onvertogen woord, wel een zachtjes terugduwen naar datgene wat ertoe doet. Met grote kennis van zaken. In woord en in beeld. Een ware catalogus van Indische feiten en feitjes. Zin en onzin, waar en onwaar. Een geschiedenis waarvan de actoren langzaam uitsterven. Een geschiedenis van mensen uit Indië, dat Indonesië is geworden. Een geschiedenis die moet voortbestaan om de generaties na ons te vertellen hoe of het was. Om te voorkomen dat Nederlands-Indië alleen maar een soort Verweggistan zal worden, en Indonesië slechts als vakantieressort waar ’s ochtends een blonde dame de Telegraaf uitdeelt.
  Onze hoop zit letterlijk in Indisch4ever, maar dat betekent wel poekoel teroes: niet versagen!”

  Samengevat: brede content, een breed bereik en lange adem. De prijs mag dit keer daarmee ook een beetje worden gezien als de beloning van een oeuvre. Indisch4ever bestaat inmiddels 9 jaar en heeft in deze lange tijd een unieke positie opgebouwd in de kennisoverdracht van de geschiedenis van Nederlands-Indië.

  De jury feliciteert Indisch4ever van harte, en hoopt dat beide redacteuren nog heel lang hun waardevolle werk mogen voortzetten.

  De jury,

  Prof. dr. G.J. Oostindie
  Dr. J. Somers
  Drs. B.R. Immerzeel

 39. e.m. zegt:

  @Dhr. J. A. Somers zegt: 6 maart 2018 om 12:03 De zaak is dan sub rosa.@

  — Ach ja, sub rosa … mijn eerste kennismaking met Middelnederlands op het Sint-Jans in Den Bosch. Ben nu 3de jaars AOW.

  Uit Beatrijs***:
  145 Dat niemen en sal weten in dit convent
  146 Werwaert dat wi sijn bewent.
  147 Van tavont over acht nachte
  148 Comt ende nemt mijns wachte
  149 Daer buten inden vergier,
  150 Onder enen ‘eglentier’.

  146 waarheen we ons hebben begeven
  148 komt en wacht op mij
  149 vergier = boomgaard
  150 eglentier = wilde roos

  *** https://nl.wikipedia.org/wiki/Beatrijs

 40. Boeroeng zegt:
 41. Boeroeng zegt:

  testing

 42. Boeroeng zegt:
  testing
 43. Boeroeng zegt:
  testing
 44. Boeroeng zegt:

  testing

  • Indisch4ever zegt:

   testing

   Dit is een test voor de code blockquote.
   Met deze htmlcode wordt de tekst schuin in het midden
   van de reactie gezet

   Dit is een plaatje van code met tekst.
   Verander zelf de tekst tussen de codes bij testreacties

  • Ron Geenen zegt:

   Wanneer ik in Outlook mijn tekst type, kan ik elke letter en woord in letter grootte en kleur veranderen. Maar zodra ik het in je forum mail plaats is alles een standard tekst. In wezen ben ik verplicht de html code te gebruiken. Daarbij ontbreekt op mijn Logitech keyboard het omgekeerde van <. Ik zal dat even moeten opzoeken. Het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org is wel groter dan ik dacht.

 45. e.m. zegt:

  TESTING: op gas of met hout . . .

  http://deindischecatering.nl/

  Selamat weekend semoea allemaal y’all !!!

 46. Boeroeng zegt:

 47. Boeroeng zegt:

  knutselfrutsel van me

Reacties zijn gesloten.