Boeken

In navolging van “Melati Putih, over leven” is de reis naar het huidige Indonesië ontstaan, waarin verweven ons koloniale verleden.
“Gordel van Smaragd” laat in dichtvorm zien waarover Jet Bussemaker laatst haar advies gaf aan de overheid over dat de geschiedenis van Nederlands-Indië beter verteld moet gaan worden. Door middel van gedichten neem ik u mee op die reis.

In september 2023 breng ik via Uitgeverij Palmslag “Vergeten verbinding. De Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië” uit, waarin ik een historische reis maak vanaf de VOC, de handel, de slavernij tot en met de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië, de Onafhankelijkheidsoorlog, en de huidige naweeën ervan (dekolonisatie-onderzoek, excuses in diverse vormen).  Met vriendelijke groet, Léon Algra
Meer informatie

kampenonline: Het nieuwe boek van Gerrit de Munnik is uit. ‘We kwamen om te helpen, toch?’ werd een week geleden gepresenteerd in het Sophiahof in Den Haag.
Waarom niet in Kampen, de woonplaats van De Munnik?
Het Moluks/Indisch museum is bij uitstek dé plek voor de overhandiging van het eerste exemplaar over 71 Kampenaren, die omkwamen in Indië in de chaotische jaren 1942-1950.

.

Michelle van den Berg heeft acht verhalen opgeschreven, waaronder die van haar oma Maud. Oma Maud Wurster-Winter werd in 1939 geboren op Sumatra. Tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde ze op Java. De vader van oma Maud werkte bij het kadaster en moest veel reizen. Tijdens die periode verdween hij spoorloos, vermoedelijk naar een werkkamp. Mannen moesten werken aan spoorlijnen en wegen.   RTV Drenthe ( zie het interview)
Zie de eerste pagina’s uit het boek.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.