IGV-collectie Passagierslijsten repatriëring (1945–1962)

IGV :
Op 12 maart 2023 hield Indisch onderzoeker Adriaan Intveld een presentatie over de IGV collectie passagierslijsten, die vanaf die datum deel uitmaken van het Indisch Archief. Veel lijsten zijn in de vorige eeuw uit vuilcontainers gered door erelid Evert van der Ploeg, gescand en geïndexeerd. Dit materiaal is de afgelopen maanden omgezet in excel, gecontroleerd, […]

Een overzicht van alle vaarten in onze collectie vindt u hier.

Dit boek is te bestellen : Enkele reis naar het vaderland.
De schepen van de repatriëring (1945-1962).  Deel 1.
Overzicht van de passagiers-, troepentransport- en vrachtschepen die ingezet zijn bij de repatriëring van ruim 300.000 Indische Nederlanders vanuit Nederlands-Indië (1945-1949), Indonesië (1949-1960) en Nederlands-Nieuw-Guinea (1960-1962) naar Nederland, dit op basis van de passagierslijsten uit de verzameling van de Indische Genealogische Vereniging (IGV). 118 Blz.

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.