Van kleur 

Het is één van de vroegste herinneringen uit mijn jeugd, de kennismaking in de kleuterklas, waarop een jongetje aan mij vraagt: “Is jouw vader een Chinees?” De vierjarige ik kijkt zenuwachtig naar mijn moeder, is mijn vader een Chinees?Via een internationaal project waar ik bij betrokken ben, kreeg ik de vraag of ik me zou willen aanmelden voor een mentorship-programma voor people of colour. Een jaar lang coaching door grote namen uit de internationale unscripted wereld. Mijn eerste reactie is twijfel… Ben ik of colour?Mijn moeder is wit, mijn vader is zwart. Dat was thuis nooit een gespreksonderwerp, het was gewoon zo. Mijn vaders kant van de familie komt niet uit China, maar uit Indonesië. Aan mijn opa’s kant zijn mijn roots Indo-Afrikaans. Belanda Hitam, slaven uit Ghana die werden ‘vrijgekocht’ voor de Nederlands-Indische kolonie. BM

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Van kleur 

  1. A. Olive zegt:

    Van kleur betekent eigenlijk dat je rooskleurig bent bij de geboorte om daarna wit te worden en als je dan ziek wordt dan ben je een beetje groen om dan geel te worden als je angst heb of rood als je woedend wordt en als je dood gaat dan ben je grijs.
    Waarom dan worden zulke mensen Blank genoemd en anderen die niet van kleur veranderen Kleurling

  2. Wow, that was a pretty great blog post! I’m definitely going to bookmark it and come back to it soon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.