Gulai Kambing

Snijd het lamsvlees in dobbelstenen.
Pureer de ingrediënten voor de bumbu met een vijzel of blender. Voeg indien nodig een beetje olie toe om het maalproces te vergemakkelijken.
Bak de bumbu in wat olie op een middelhoog vuur 5 tot 10 minuten tot het helemaal gaar is en lekker ruikt.
Voeg al roerend het lamsvlees toe en bak tot het vlees van kleur verandert.
Lees verder bij de Indische Ambassade

Lees ook andere artikelen via de homepage.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Gulai Kambing

 1. A. Olive zegt:

  Waarom wordt dit gerecht Gulai Kambing en niet Gulai Domba genoemd als men lamsvlees gebruikt?

  • Bung Tolol zegt:

   Geitenvlees ligt niet in de Nederlandse supermarkten en ook niet bij de reguliere slagers. De Nederlander is niet dol op geitenvlees .Je kunt het wel krijgen maar daar moet je enige moeite voor doen ! 90 % van dat geitenvlees gaat naar de Zuidelijke Europese landen .Geiten worden hier voornamelijk gehouden voor de melk /geitenkaas .

   • A. Olive zegt:

    “Geitenvlees ligt niet in de Nederlandse supermarket….”
    Vleermuis ligt ook niet in de Nederlandse supermarket en daarom wordt het menadonese gerecht Kelewar Paniki, Ajam Paniki genoemd als het met kip wordt gemaakt.

    • Bung Tolol zegt:

     Tja het is heel simpel ,als je sate kambing verkoopt met lamsvlees in plaats van geiten vlees ,loop je dus de boel te bedonderen .Bovenaan het topic “” Heb je dus het gerecht Gulai Kambing ( geit ) en dan gaan ze verder “” Snijd het Lamsvlees “” ………………………………………………………Beetje tolol of niet .

 2. Bernadette S. zegt:

  Net als bij gans en eend, is het verschil tussen geit en lam (schaap) voor veel mensen hier onduidelijk. Waarschijnlijk ook omdat ze het nog nooit gezien hebben, laat staan gegeten.

  Geitenvlees is hier ook redelijk moeilijk te verkrijgen en toen ik er ooit gehakt van kocht was de reuk zeer onaangenaam. In Curaçao was dat veel beter. Ik wilde Griekse gehaktballen met feta kaas maken. De feta hier is ook bijna altijd van koemelk. Het was geen succes; ik moest de ballen achteraf aan de honden geven.

  Lamsvlees (net als kalf) is gewoon onmogelijk te krijgen, tenzij men geen moeite heeft bij een luxueuze supermarkt voor wat ultra dure import de hoofdprijs te betalen. Zo zijn er trouwens redelijk veel, vooral in Jakarta Selatan; de expats daar leven vaak op redelijk grote voet, gesponsord door hun bedrijf. De wagyu vliegt de deur uit.

  • Bung Tolol zegt:

   Ja dat klopt van die onaangename geur ,dat is ook de reden dat Nederlanders er niet dol op zijn .Een bokje ontwikkelt een sterke geur maar pas als ze in “” de pubertijd “” zitten na +9maanden ! Daarom moet je ze voor die tijd slachten .Geitenvlees is overigens minder moeilijk te krijgen in Amsterdam dan ik eerst dacht .Lams vlees is daarentegen heel makkelijk verkrijgbaar ,nee niet in de Supermarkt ! Mijn Supermarkt verkoopt tegenwoordig ook veel Surinaamse producten :tajerblad ,sopropo en zout vlees en gelukkig ook Surinaamse ( lees Hindoestaanse ) sambal altijd 10x beter dan die Conimex sambal .Verder zijn die Supermarkt prijzen sky high vanwege die energie-crisis ,wat ook erg toeneemt ,de run op de voedselbank !

   • Bernadette S. zegt:

    In Nederland heb ik via de aangetrouwde schoonfamilie Pom leren kennen. Heel lekker. Niet zo moeilijk te maken maar iedereen heeft blijkbaar wel een familierecht dus is het altijd een beetje anders. En gelukkig is de tayar (maar ook taro) voor ons zeer gemakkelijk te krijgen; in elke pasar en supermarkt is het wel te koop. En het is hier goedkoop, ik zag dat de schoongemaakte en voorgekookte pakjes in de Surinaamse toko’s redelijk duur waren. Het enige wat ik uit Nederland daarvoor moet meebrengen is de piccalilly.

   • Bernadette S. zegt:

    De Conimex, net als Go-Tan, is voor mij, excusez le mot, brol. Van de meeste ingrediënten in de Nederlandse supermarkten ben ik totaal niet content. De krupuk is redelijk maar iets als kokosmelk of kecap niet. Ook veel vreemde dingen; de gele acar campur bijvoorbeeld is iets dat ik alleen van Manado ken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.