Expositie ‘Ode aan 60 jaar Molukse wijk Wormerveer’ geopend 

Op zondagmiddag 25 september is in de Wormerveerse Vermaning door wethouder Gerard Slegers (CDA) de expositie over het zestigjarig bestaan van de Molukse wijk geopend. Tijdens een rijke middag werd in een bomvol huis door middel van lezingen, toespraken, ‘spoken word’ (maar daar vallen lezingen en toespraken natuurlijk ook al onder), muziek en Molukse culinaire hoogstanden kleur en geur gegeven aan de reis die de gemeenschap zo’n 71 jaar geleden aflegde van de Molukken naar Wormerveer.   De Orkaan


Pas nadat ze al tien jaar in Nederland waren kregen de Molukkers hun eerste eigen huis. In Wormerveer werd in september 1962 een wijkje opgeleverd. Vier straten met 56 woningen, een kerk en een verenigingsgebouw. De bewoners kwamen uit negen verschillende kampen waaronder Vught en Westerbork, voormalige concentratiekampen. nhnieuws

Bouw mee aan de nieuwe archiefruimte van Museum Maluku in Rotterdam-Zuid. Doneer in tijd, geld of spullen: elke steun is welkom!  museum-maluku.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.