Indonesië actueel

*** Orang-oetan deskundige Erik Meijaard, die al dertig jaar onderzoek doet naar de bedreigde mensaap in Indonesië, is niet langer welkom in de natuurparken van dat land. Hij heeft het gewaagd de Indonesische minister van Bosbouw en Milieu publiekelijk te wijzen op enkele wetenschappelijke artikelen over het dalende aantal orang-oetans in Indonesië.  volkskrant
foto: dierentuin Müchen via wikipedia

*** Op uitnodiging van Stichting Solidariteit met Papua zijn vijf vrouwen uit West Papua in Nederland, Duitsland en Brussel. Zij vertellen hun eigen verhaal over de desastreuze gevolgen van ontbossing voor henzelf, hun gezinnen en het klimaat. Hoe palmpoliebedrijven steeds meer leefgebied innemen, de inzet van het leger daarbij én de mensenrechtenschendingen die hiermee gepaard gaan.

*** De centrale bank van Indonesië heeft opnieuw regels ingevoerd om sancties op te leggen aan exporteurs van natuurlijke hulpbronnen die hun inkomsten niet via binnenlandse banken ontvangen. marketscreener

*** Indonesië wil meer ‘digitale nomaden’ lokken door hen een flexibeler visum aan te bieden. Een stap die met name wordt verwelkomd door de toerismebranche van Baliindonesienu

*** 10 doden door vrachtwagen die inrijdt op schoolkinderen.  nu.nl zie de video.

*** Tijdens graafwerkzaamheden voor de uitbreiding van het metronetwerk in Jakarta zijn verscheidene artefacten uit de Nederlandse tijd gevonden. Een heel bijzondere vondst is een gedeelte van een ondergronds waterleidingsysteem uit de 18de eeuw indonesienu

Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

Een reactie op Indonesië actueel

  1. P van Geldere zegt:

    Erik Meijaard had eerst heel veel ruphias moeten geven.
    Pure omkoperij daar is de Indonesiër nog steeds gevoelig voor zeker leden van de Indonesische regering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.