Peilingen Indonesische ambassadeur

69 % van deelnemende indisch4ever-lezers (dd 20 sept 15.00) laat kennen in deze bovenstaande peiling dat ze geen bezwaar hebben tegen een Indonesische diplomaat die de Tong Tong Fair opent, zoals dit jaar 2022 is gebeurd.

Deze indisch4ever-lezers ( in meerderheid) achten een Indonesische hoge vertegenwoordiger bij de Tong Tong Fair niet ongewenst. Eveneens ook niet op de Nationale 15 augustus-herdenking in Den Haag. In een 15 aug-peiling had 56% vrede met zo’n vertegenwoordiger, 40 % had dat niet.
Bijna de helft vond dat zo’n vertegenwoordiger  wel een krans kon leggen op de 15 augustusherdenking. Anderzijds, bijna de helft vond dat niet.

Het idee dat de Indische gemeenschap de aanwezigheid van de Indonesische vertegenwoordiger ervaart als ongewenst, dan wel ‘een klap in het gezicht ‘ wbt deze kranslegging lijkt niet waar te zijn voor een meerderheid. ( het vetgedrukte werd beweerd door het kamerlid van Haga in een serie kamervragen )
Kennelijk had van Haga niet de moeite genomen zich te verdiepen in hoe  mensen met een Indië-achtergrond  kijken naar een aanwezige Indonesische ambassadeur , want hij heeft opportunistisch  ongenuanceerde beweringen naar voren geschoven in deze kamervragen, zoals het vetgedrukte in:
regelrechte provocatie ten aanzien van nabestaanden van slachtoffers van Indonesisch racisme en terreur. ” (fin).
Ook dit vetgedrukte heeft van Haga te snel overgenomen:  “Daarmee zwicht het bestuur voor intimidatie en geweld van een klein groepje radicale activisten, die al jaren de Indiëherdenking proberen te kapen” (fin)

Dit bericht werd geplaatst in Boeroeng Pikirans. Bookmark de permalink .

5 reacties op Peilingen Indonesische ambassadeur

 1. Gerard de Graaf zegt:

  Aan Van Haga zou ik geen woorden vuil maken.

 2. Boeroeng zegt:

  Dezelfde peiling op het twitteraccount Indisch4ever geeft ruwweg dezelfde procentages.

 3. Bernadette S. zegt:

  Ik snap ook niets wat nu in se eigenlijk het probleem is. Natuurlijk kan je vinden dat Indonesië veel fouten heeft gemaakt in het verleden. Je kan zelfs de interne politiek veroordelen en vinden dat ze nu nog verkeerd bezig zijn in Papua etc.

  Maar dat wil toch niet zeggen dat je een land niet meer wil bezoeken of volledig wil isoleren? Vooral als je er nog familie en kennissen hebt wat voor veel Nederlanders het geval is. Hoe is het gezegde; je vangt meer vliegen met stroop dan ….

  Het is een beetje als zeggen: “Ik wil nooit een Japanse wagen door wat ze mispeuterd hebben indertijd” of zelfs “Ik koop geen Sony TV door de Japanse walvisvangst”. Dan kan je ook niet op vakantie naar Canada (die zeehondjes doodknuppelen!), Turkije (die Koerden doodknuppelen!) of zelfs de VS (Trump en die zwarte medemensen en immigranten doodknuppelen!). Om over het huidige China en de geschiedenis van Duitsland nog maar te zwijgen. Waar stopt zoiets?

 4. Boeroeng zegt:

  Begin augustus werd bekend dat op de komende Nationale Herdenking van 15 augustus de Indonesische ambassadeur alleen een krans zou leggen, direct na Mark Rutte, de minister president.
  De Indonesische ambassadeurs leggen al vele jaren kransen op deze herdenking, maar dan tegelijk met diplomaten van andere landen.

  Er ontstond enige ophef daarover. Mensen wilden niet de aanwezigheid van de ambassadeur, of dat hij apart een krans plaatste of in een groep met andere diplomaten.
  Ik wilde meten hoe diep die onvrede lag met die ambassadeur en ter soort controle ook meten wat men vond als die ambassadeur de Tong Tong Fair opende.

  Voor mij is het geen probleem, maar voor velen ineens wel begin augustus.
  Dat heeft natuurlijk te maken dat in deze maand oud zeer, boosheid, emoties weer bovendrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.