Herstellingskamp Japanse soldaten in Taloen, Garoet?

Ik heb een vraag die niemand die ik ken nu kan beantwoorden:
Uitleg: Als 4-jarige was ik met mijn moeder en grootmoeder onder bescherming van de japanners in hun herstellingskant, Taloen, in Garoet.

Het kwam na een aanval van de pemuda die gelukkig door een buur (Mvr. Abdul Muis) werden overtuigd ons links te laten. Maar ze waarschuwde ons dat ze ons tegen een losse bende niet kon blijven beschermen en toen de japanners hun kamp aanboden als een schuilplaats, hebben mijn moeder en ook andere indo families het aangenomen. We waren geloof ik de enige chinezen (peranakan). Mijn grootvader was ondertussen wel in een interneringskamp omdat hij majoor der chinesen was en dus beschouwd werd als een Hollandse ambtenaar.

Vraag: Nu zou ik graag weten, of het inderdaad een herstelllings kamp was. Er waren, voor zover ik weet, geen gevangenen in dat kamp, alleen gewonde Japanners die het kamp verdedigden toen de pemuda het aanviel nadat we er ontvangen waren. Er moeten nog meer herstellingskampen voor Japanners geweest zijn, maar die worden nooit genoemd. Of bestonden die niet?
Zou u daar een antwoord voor hebben? Waar zou ik meer inlichtingen kunnen vinden?
Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet Terry Lim Diefenbach
tdiefb@gmail.com  South Pasadena, CA, USA

Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

2 reacties op Herstellingskamp Japanse soldaten in Taloen, Garoet?

  1. Rita Looy zegt:

    Misschien o.l. van de BritsIndiers?? Mijn moeder en ik werden ondergebracht in zo’n dergelijk kamp Saim Road in Singapoor.? Wie heeft hier wel eens over gehoord??

  2. Boeroeng zegt:

    Het verhaal van Terry had ik niet eerder gehoord.
    Maar het Japanse opperbevel kreeg de opdracht van Tokio de bevelen van de geallieerden op te volgen en die beveelde Japanse eenheden een zekere ordebewaking in hun regio.
    Dus was er een Japanse commandant die vond… ik zet die mensen even in mijn kamp, worden ze goed beschermd. In afwachting van verder transport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.