Moluks nieuws

Hoogeveensche Courant: Er resteert weinig dat nog doet terugdenken aan de evacuatie vanuit Nieuw-Guinea, de huidige Indonesische provincie Papoea. Toch is er één zichtbare ‘lieu de memoire ’in Nederland die aan hun feitelijke overkomst uit deze laatste Nederlandse kolonie herinnert. Het betreft een gedenkteken in de poort van de Willem de Zwijgerkazerne in Wezep.
.
MalukuPapua 1942-1945:  Aan de hand van gebeurtenissen, personen, objecten en locaties geeft deze website een beeld van het verloop van de Tweede Wereldoorlog in het oostelijk deel van Indonesië: de Molukken en Papua.
Wie, wat, waar en wanneer
‘Wat’ – zijn concrete gebeurtenissen die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Molukken en Papua hebben plaatsgevonden; bijvoorbeeld de Slag om Hollandia, de Japanse wraakactie op het dorp Emplawas, of de verzetsacties van de groep Kokkelink
.
Nieuw Wij:  In het boek ROLE MODELS, 70 Molukse succesverhalen deelt de Rotterdamse fotograaf Ed Leatemia (zie zijn foto rechts ) in woord en beeld de indrukwekkende verhalen van zeventig Molukkers in Nederland die ieder op hun eigen manier successen behaald hebben. Als eerbetoon aan de eerste generatie Molukkers
.
Museum Maluku : Op zondag 15 mei – Hari Pattimura – organiseert Museum Maluku het panelgesprek De impact van Pattimura in Museum Sophiahof. Verschillende generaties gaan in gesprek over de vraag ‘hoe resoneert tegenwoordig het verhaal van Pattimura?’

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.