Doofpotdiscussie

Linde Lammers  in Indies tijdschrift
… werd er in De Balie in Amsterdam op 17 maart 2022 een debatavond georganiseerd met de titel Wat de Indische doofpot zegt over Nederland. Naar aanleiding van het zojuist verschenen boek De Indische doofpot. 
In aanloop naar de avond keek ik uit naar een interessante discussie waarin zou worden ingegaan op de betekenis van recente onderzoeken naar de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog voor de omgang met deze geschiedenis in Nederland. Helaas leken enkele panelleden er vooral op uit te zijn te suggereren dat de doofpotpraktijken van decennia geleden nog altijd spelen. Door deze suggestie werd aan de waarde van recente onderzoeken afgedaan en raakten de vele goede punten die deze avond ook werden gemaakt voor mij helaas ondergesneeuwd. Dit stuk vormt nadrukkelijk geen weergave van de hele avond, maar vooral een reflectie op de delen die mijns inziens  correctie behoefden.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Doofpotdiscussie

  1. Toby zegt:

    Ik ben blij dat deze mensen gesproken hebben over de decennia durende strijd van de Indische Kwestie en Indisch rechtsherstel. Decennia lang verzwegen de regeringen wat ze in de doofpot hebben gegooid en nooit hebben gehandeld op de juiste manier. Hulde aan deze mensen!
    Actie ondernemen kost veel geld en dat hebben wij niet, dus doe ik op deze manier meteen een oproep aan u. Mensen help ons aub, kleine beetjes maken ook veel.
    Heel hartelijk dank

    https://whydonate.nl/fundraising/het-indisch-platform-20/nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.