Mail

Mail 1
Wie was Eli van Dorssen

Tijdens het reconstrueren van de kampervaringen van Dé Huizinga (geb. 1924 te Padang) komen we de naam Eli(sabeth) van Dorssen tegen. In het Japanse interneringskamp Moentilan maakte Eli van Dorssen voor de 20ste verjaardag van Dé deze tekening van Dé’s in 1935 overleden moeder. De naam van Elisabeth van Dorssen komt merkwaardig genoeg niet voor op de Moentilan-kamplijst, dus wie was deze Eli van Dorssen?
In het Rode Kruis ontdekken we dat Eli van Dorssen is geboren op 13 augustus 1926 in Soerabaja. De oude Kleian Adresboeken van Nederlands-Indië vermelden rond 1926 slechts één echtpaar Van Dorssen woonachtig in Soerabaja. Het zijn Matthijs Cornelis Willem van Dorssen en Maria Catharina Kamper (Kämper). Maar waren zij ook de ouders of familie van Elizabeth van Dorssen?

Mail 2
Graag zou ik willen weten of iemand weet waar deze opname heeft plaatsgevonden. Plaatsnaam, gebouw?

Mail 3
Anna Uhlenbusch wordt op de tentoonstelling weliswaar als Bersiapslachtoffer getoond, maar zij heeft in tegenstelling tot de andere vertellers zoals  de schrijvers Johan Fabricius of Pramudja Ananta Tur geen getuigenis kunnen afleggen. Weet jij iets over de Indo gemeenschap in Balapoelang en de Suikerfabriek in die tijd of ken jij getuigen (nabestaanden) die daar iets over kunnen vertellen ?

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in oproepen en mails. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mail

 1. Marianne Meisenbacher zegt:

  Hi, ik heb als geboortedatum van Elisabeth staan 13-8-1925, zie het familiebericht in De Indische Courant dd 17-8-1925. Op diezelfde datum wordt ook haar tweelingbroer geboren. Als moeder staat vermeld: J.M. van Dorssen-Boedrie. Tja…..

 2. Boeroeng zegt:

  Veel dank, Marianne.
  Zo kan de inzender verder zoeken naar Johanna Maria Boedrie en Jacobus Gijsbertus Hendricus van Dorssen Ik geef deze linkjes
  https://gw.geneanet.org/pvandorssen?lang=en&iz=405&p=jacobus+gijsbertus+hendricus&n=van+dorssen

  https://archief.amsterdam/indexen/persons?ss=%7B%22q%22:%22johanna%20maria%20boedrie%22%7D

  https://www.nationaalarchief.nl/onderzoeken/archief/2.19.255.01/invnr/35405A/file/NL-HaNA_2.19.255.01_35405A_0001
  Het dossier van de oorlogsgravenstichting heeft meer informatie over Eli van Dorssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.