Wat is er toch met de rantang?


Vilan van de Loo in Indische Schrijfschool :
Die rantang heb ik mee naar huis genomen. Ik hield het vast aan mijn hand, in de hoop dat ik op straat  iemand zou tegenkomen die er een verhaal over wist, uit de eigen familie, nog uit Indië. Meer iedereen had haast, niemand keek, dus ik kwam thuis zonder verhaal.Dus nu is mijn hoop op u gevestigd.Heeft u nog een verhaal waarin een rantang voorkomt? Een piepkleine anekdote is ook al fijn. En heeft u een idee hoe oud deze rantang is?

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Wat is er toch met de rantang?

 1. A. Olive zegt:

  “Maar iedereen had haast…”
  Dat zou een nieuw onderwerp voor Vilan van de Loo kunnen zijn.
  Bijna iedereen in Nederland heeft haast, dat heb ik gemerkt gedurende de paar keren dat ik terug kwam. Als ouwe Indo zijnde hou ik van slenteren. Je bent dan meer gewaar van je omgeving of je kan jezelf ook diep in je gedachten laten gaan.

  • Bung Tolol zegt:

   @Pak Olive : Ben het volmondig met u eens ! Haast ,haast haast !! De hele Maatschappij schijnt er van doordrongen te zijn ! Sommigen ( velen dus ) hebben zelfs zo,n haast ,dat ze zich zelf voorbij lopen ! Laatst kwam ik si Ventje tegen ( Si Ventje is een notoire luiaard ,heeft nog nooit in zijn leven een poot uitgestoken laat staan gewerkt !) Ik zei dus “” Zullen wij even een pilsje pakken Ventje ?”” Nee zei hij “” Sorry maar ik heb haast !”” Natuurlijk heeft si Ventje geen haast maar hij kan het zich niet veroorloven mij een biertje terug te geven ,dus lult hij maar zo net doen alsof hij haast heeft ,vaak is het geen haast maar doen alsof ,voelen zij zich een beetje belangrijk .Een Nederlander ,die zichzelf serieus neemt ,zegt altijd “” Ik heb het zo druk ,haast ,haast !”” Een Surinamer zegt daarentegen “” Oh rustig safi safri ( rustig aan ) !”” 🤣😂😁 Nou ik houd maar op met tikken ,want ik heb zo,n haast ………………………………..😎

 2. Boeroeng zegt:

  Van een undercover I4E reporter

 3. R.L. Mertens zegt:

  @Vilan; ‘rantang etc.’- In de tv.film Rocking Ramona komt zo’n verhaal voor; een Haagse vriend cq. drummer van de band, was een pure Hollandse jongen. Die tijdens het optreden zijn gezicht wat bruinig(met ketjap? maakte. Als bijverdienste bracht hij van een toko de rantangs rond. En wist dat in het bovenste pannetje onder de deksel; de lekkerste bijgerechten; kip pangang, dadar etc.! Onderweg snoepte hij altijd een gedeelte ervan….En niemand/geen 1 klant heeft er ooit iets van gemerkt.
  Dus kijken naar Rocking Ramona; met natuurlijk si Andy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.