Een Steurtje vertelt: Vooraankondiging


Belevenissen uit mijn jeugd in Nederlands-Indië
Frits Geuther (1922-2004)


Op 28 december 2004 overleed mijn vader Frits, het leek alsof hij het voelde aankomen want in de zomer van dat jaar had hij zijn herinneringen opgeschreven over zijn jeugd in het tehuis van Johan van der Steur in Magelang op Java, getiteld “Belevenissen uit mijn jeugd in Nederlands-Indië”. Meer dan 10 pagina’s, ongekunsteld, openhartig met veel details, soms aangrijpend maar positief en zonder zelfmedelijden.
Uit deze belevenissen heb ik selecties gemaakt die voor sommige lezers misschien herinneringen of herkenning oproepen en voor anderen nieuw en wetenswaard zijn. De geredigeerde verhalen met enkele authentieke foto’s verschijnen de komende weken op Indisch4Ever onder de titel “Een Steurtje vertelt”.
Verhalen over leeftijdsindeling, spelen, eten, meehelpen, jagertjes, gezelligheid en het jaar waarin hij het tehuis noodgedwongen verlaat vanwege de mobilisatie.

Ferry Geuther, 28 december 2021.

Voor informatie over Huize Oranje Nassau, het tehuis van Pa van der Steur, verwijs ik graag naar Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pa_van_der_Steur

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een Steurtje vertelt: Vooraankondiging

  1. waluparmo zegt:

    Ik heb nooit een vrouwelijke steurtje ontmoet. Terwijl de meisje het kwetsbaars zijn en hoeren laten worden zonder goede opleiding van de ouders.Ook alleen maar CHRISTEN jongens Hollandxe,Indo,Ambonese,Menadonese en Timorese KNIL soldaten ,waren opgevoed door domine van der Steur die eigenlijk te taak heeft om ook kinderen van Mohammadaanse KNIL soldaten( Javanen,Sundanesen en Maduresen die in meerderhed waren ) te bekeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.