Indische Soos # 13 gedenken en vieren

L nr R:  J. Brijl, P.de Kock, B.Mentel, G.Brard-Brüning, J.Somers, T.Knuppel-Heuvelink en V.Phefferkorn, B. Keller

Dit bericht werd geplaatst in diversen, Gefixeerd. Bookmark de permalink .

22 reacties op Indische Soos # 13 gedenken en vieren

 1. Boeroeng zegt:

  Twee weken terug mailde Bert Immerzeel. Na maandenlang in het ziekenhuis is hij nu weer thuis.
  Hij heeft een nieuw topic geplaatst op https://javapost.nl/

  Bert, deze voor jou:

  Ook voor Jan Somers. Het zal wel zijn dat hij niet zo in staat is de weblog te volgen en te schrijven

  • Nadia Leworthy-Hanssens zegt:

   Weet weer niet waar ik het plaatsen moet, dus maar hier…..
   Mag ik hierbij de lezers, schrijvers en allen die geregeld bij I4E komen mampir, evenals degenen die rustig achter de coulissen meelezen, genietend van kopi toebroek en een stukje spekkoek, een voorspoedig en vooral gezond 2022 toewensen.
   Voor zover het mogelijk is uiteraard een prettige en rustige kersttijd voor allen, en een heel goed uiteinde van dit jaar. Moge het volgende veel beter worden!
   Ik brand een extra kaarsje en denk aan hen die niet meer onder ons vertoeven.
   Veel dank, B., djempol, goes without saying, gezond blijven hoor, en tot de volgende.
   Groet, Nadia.

   • Boeroeng zegt:

    Veel dank Nadia, natuurlijk horen je beste wensen in dit topic.
    Een nieuw jaar…. we maken er wat van, roeien met de riemen die we hebben.
    Wel of niet een engerd die overal schuilt, binnendringt en toe slaat.

    B

  • waluparmo zegt:

   Voor de volgende keer.Sinterklaas wordt alleen maar in Holland en kolonien geviert.Als de negers boos zijn, heb ik een PAPOEA vriend die percies op een neger lijkt en wil wel voor Zwarte Piet spelen.PSE CTC ME!

 2. Boeroeng zegt:

  Nou… kga maar weer.
  QR-code mee voor de grenscontroles

 3. vandenbroek@libero.it zegt:

  Ik begrijp dat bij de Heer Ron Geenen een ongeneeslijke ziekte is geconstateerd. Hij wordt met bestraling behandeld en wellicht wordt er ook een chirurgische ingreep gepleegd. Ik wens dhr. Geenen beterschap en voor zijn vrouw veel sterkte in deze moeilijke periode. Ik hoop dat hij spoedig zijn nuttig werk aan de web site http://www.myindoworld.com kan voortzetten

  Trouwens er is in het SVB-blad “Aanspraak” van december 2021 een interessant artikel over hem gepubliceerd. Geen gewoon Indisch jongen (vrij naar M. Bloem).
  https://www.svb.nl/nl/verzetsdeelnemers-en-oorlogsgetroffenen/aanspraak/magazine

 4. A. Olive zegt:

  I hope that Ron Geenen can beat the odds
  Hij heeft een interesting web site met veel Indische geschiedenis van ooggetuigen die het zelf hebben meegemaakt.

  • Indisch4ever zegt:

   Robert , de video die je op 22 december plaatste is niet te zien in Nederland.
   Ik zie hier in je reactie een tekstje dat de video niet beschikbaar is.
   Ik weet niet wat jij ziet in Amerika.

 5. Robert zegt:

  Sorry Boeroeng. Will check it out.

 6. waluparmo zegt:

  Japan denkt dat met het winnen van een schermutseling zoals Hawai en de Java Oorlog, de oorlog al gewonnen is.Tewijl een paar maanden er na, Generaal Doolittle, het hart van Japan al geluk is te bombarderen.Eigenlijk moesten ze al weten dat, even zonder atoom bom, Japan nooit de oolog zal kunnen winnen.Stupid van de knappe generaals.

 7. R.L. Mertens zegt:

  @ ‘slamet hari Natal dan tahun baru’; Voor allen: gezellige feestdagen en een gezond 2022! –
  Op de deze Kerstnacht heb ik; zoals altijd Malam kudus/stille nacht van Rayan Samud’ra cd gedraaid. Fabuleus origineel in kroncong stijl gespeeld olv. Rudy Matulessy en met van zang Bea Matulessy! Grandioos! – Op you tube niet te vinden. Wie oh wie kan het op you tube zetten? Want iedereen moet het beluisteren. Met groet,

 8. Boeroeng zegt:

  Niet van Bea Matulessy

  • Bung Tolol zegt:

   Het lijken wel Kerstliedjes ………………………………………..! Waarom zeg ik zoiets tolol ? Nou vandaag beweerde iemand ,dat er geen Kerst in Indonesia wordt gevierd .! 😂🤣😁

   • Boeroeng zegt:

    Het is onwetendheid en het oordeel is : iedereen is islamiet
    Dus viert men geen kerst, denkt die persoon

    • Bung Tolol zegt:

     Overigens wonen er in Indonesia tegenwoordig + 33 miljoen christenen ,dat is beduidend meer dan in Nederland ,waar slechts 45 % van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar zich kerkelijk noemt ! Die Indonesische bevolking is in 10 jaar met 30 miljoen toegenomen van 237 miljoen in 2010 tot 267 miljoen in 2020 .Zo langzamerhand wonen er ook steeds meer Indonesiers in de grote steden van Nederland ,de meer welgestelden onder hen ,die ook nog eens op leeftijd zijn ,hebben een perfecte oplossing gevonden voor het grote personeels gebrek in de zorg .Hoe dan ? Nou zij huren gewoon een Indonesische illegaal in als ,schoonmaker of mantelzorger meest gangbare loon 12.50 euro per uur voor Nederland misschien niet zo veel maar voor een Indonesier wel veel uang ,probleem voor die illegalen is natuurlijk huisvesting maar die wordt hun vaak verleend door Indo,s tegen een schappelijke huur .Deed dat vroeger ook ,nooit problemen met die luitjes ! altijd vriendelijk en attent prima volk !

  • R.L. Mertens zegt:

   @Boeroeng; ‘malam kudus etc.’- Ook heel mooi. Echter, juist dat kroncong ritme maakt, de opname van Bea zo uniek; zo Indisch! Vooraf natuurlijk het kerst diner met ajam koddok! En daarna Gato African(bruine taart met vla-rum vulling) bij de koffie!

 9. Bung Tolol zegt:

  Hier een voorbeeld wat een arbeidster verdient in Indonesia ( waar de minimum lonen per streek verschillend zijn ) Herna werkt 10 uur per dag ,6 dagen per week op een wattenfabriek in Jakarta ,zij verdient omgerekend 46 euro per maand ( haar baas weigert haar het minimum loon te betalen ) Nou is het minimum loon in Jakarta het hoogste van heel die Archipel + 246 euro p.m .Wat ontvangt iemand in de bijstand in Nederland ? + 1100,- euro p.m .Wat vertelde een Indonesische illegaal mij ? Hier ( Nederland ) verdien ik misschien wel het minimale 12.50 euro schoon per uur maar dat is in Indonesia een TOP -loon ! Akkoord Woon en levenskosten zijn in Nederland veel hoger ,hoe doet zo,n illegaal dat ? Nou door minimale eisen te hebben ,zij wonen of trachten zo goedkoop mogelijk te wonen of zij wonen met zijn tweetjes in een goedkoop kamertje ,zij eten vooral veel rijst ( Rijst is ook in Nederland goedkoop ) plus wat goedkope bijgerechten .Zo slagen zij erin veel geld ( Euro,s ) naar Indonesia te sturen soms wel 1000 euro per maand ! Wat verdient de hoogste baas van Indonesia ? President Joko krijgt +3500,- euro per maand .Een beginnend onderwijzeresje ( Lagere School ) krijgt 100,- euro per maand.Een dakloze krant verkoper in Amsterdam slaagt erin 400,- euro naar Roemenie te sturen p.m voor zijn familie .Ik heb toch echt wel respect voor deze mensen ! 👍😎👍 Helaas hebben veel illegalen in Amsterdam ( en ook andere plaatsen ) het momenteel erg moeilijk daar er een Lockdown heerst en de toeristen wegblijven ( Horeca ligt plat ) Dus komt u een hardwerkende Indonesische illegaal tegen ,begin dan niet over de Bersiap te praten maar wens die man /vrouw het allerbeste en steek hem/haar ook wat euro,s toe ! 👍😍👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.