25 sept Indisch-Moluks gedenkteken Eindhoven

Lees verder en Zie de website. En dit topic in het archief.


Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

4 reacties op 25 sept Indisch-Moluks gedenkteken Eindhoven

 1. waluparmo zegt:

  Wat heeft de Ambonesen( Molukers) met de Indo temaken?

  • Bung Tolol zegt:

   @Vraag ; Wat hebben Molukkers met de Indo,s te maken ? Dat die vraag alleen al gesteld wordt getuigt van groot gebrek aan historisch inzicht ! Die vraag werd niet door de in het nauw gedreven Indo,s gesteld ,die te maken hadden met roofzuchtige ,moordzuchtige en uiterst kwaadzuchtige Indonesiers tijdens de Bersiap periode .Wie schoot hun te hulp ? Juist ja de Molukker ! Trouwens zowel Soumokil als Manusama waren ondanks dat ze Molukkse leiders waren ,in wezen Indo,s ! Tegenwoordig hebben veel Molukkers een Nederlandse /Hollandse partner ,hun kinderen zijn dan orang campur/tjampoer .Volgens mij is ook de huidige president van de RMS een orang campur .Wat bereiden ECHTE Molukkers en ECHTE Indo,s in hun dapoer ? Inderdaad geen aardappelen met bloemkool en worst en veel saus maar gerechten uit de v.m Gordel van Smaragd .Dus Indo,s en Molukkers hebben veel met elkaar te maken ! En dat is alleen maar goed ! ­čĹŹ­čĹŹ­čĹŹ

   • Bung Tolol zegt:

    Ik schrijf expres ECHTE Molukker en ECHTE Indo,s want Indo,s die een broodje Gado-Gado van de APPIE lekker vinden of die smerige APPIE salades ga ik niet serieus meer nemen ! Wat Gado-Gado en Pitjil lekker maakt is de SAUS !!!! Die saus van de APPIE is smerig ,uiterst smerig alles behalve Javaanse saus .Dat kunnen ECHTE Javanen wel goede pitjil saus maken .moet natuurlijk pedis wezen ,heel pedis oftewel FAJA ( Sranang -Tongo voor heet )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.