Slavernijmuseum, de peiling

eenvandaag.avrotros.nl :  Twee derde is voorstander van de komst van een nationaal museum over het slavernijverleden. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 30.000 mensen. Er is behoefte aan meer informatie, maar het mag geen eenzijdig beeld worden.
zie de film
koopmanmetslaven_uitsnede

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Slavernijmuseum, de peiling

 1. Willem Plink zegt:

  de mening van twee derde van 30.000 mensen op een bevolking in Nederland van ruim 2 miljoen mensen?

  • R.L. Mertens zegt:

   @WillemPlink; ‘de mening van etc.’- De permanente ellende/zwarte bladzijde permanent ten toon te stellen? – Periodiek met een blijvende monument lijkt mij genoeg. – Want een permanente ten toonstelling over de onthoofding van Johan van Oldenbarnevelt lijkt mij toch ook overbodig. Of zijn toch voor 2/3 voorstanders?

  • Jan A. Somers zegt:

   ” 30.000 mensen op een bevolking in Nederland van ruim 2 miljoen mensen” Ja, op deze manier zijn we te weten gekomen dat 70% van de Nederlanders Nederland een ‘kut’land vinden. Bovendien wonen in Nederland veel meer dan twee miljoen mensen hoor. Nog erger dus.

 2. vandenbroek@libero.it zegt:

  How to lie with statistics. een boekje om aan te raden wil men statistiek begrijpen. Het gaat hierbij of de steekproef representatief is. . Wat dat is wordt ook bij Eénvandaag uitgelegd. Zodoende kan d steekproef op zijn waarde ingeschat worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.