Anneke (80) werd 76 jaar geleden bevrijd uit jappenkamp en dat liet diepe sporen na: ‘Bij wie hoor ik?’

Wie vindt dit nou eigenlijk belangrijk, vroeg Anneke van den Broeke (80) zich lange tijd af. Ze twijfelde om naar buiten te treden, omdat de ‘vergeten geschiedenis’ van Nederlands-Indië volgens haar wel bekend is. Maar nu brengt ze haar verhaal – tijdens de Nationale Herdenking, 76 jaar na dato – toch naar buiten: ,,De goedheid die er óók was moet centraal staan’’.
,,Een van mijn vrienden heeft me overgehaald’’, vertelt Van den Broeke. ,,Want ondanks de ontmenselijking van de oorlog zijn er ook mensen die onbaatzuchtig zijn. Dat is de reden waarom ik dit verhaal graag wil vertellen.” Zondag is de nationale herdenking van de bevrijding van voormalig Nederlands-Indië, dan exact 76 jaar geleden. De Bodegraafse Van den Broeke, geboren op Java, vertelt aan de hand van souvenirs uit haar kindertijd haar bijzondere familiegeschiedenis.     AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.