Joty ter Kulve

Joty ter Kulve in NRC :
Maar toen overleed mijn vader in 1934. De laatste keer dat ik hem zag lag hij met een zakdoek over zijn ogen in het ziekenhuis. Hij zei tegen mijn moeder dat ze ons een degelijke opvoeding moest geven.
Zijn dood veranderde alles. We hadden ineens geen inkomsten meer. En we hoorden niet meer bij de Europeanen. Hollanders zagen ons net als Indonesiërs: als minderwaardig. Op school kreeg ik bijvoorbeeld ineens geen cadeautje meer met Sinterklaas zoals de andere kinderen. Het heeft me veel moeite gekost om van dat gevoel dat je minder bent af te komen

Dit artikel is niet gemakkelijk te openen. Men moet een NRC-account hebben of men kan overschakelen naar een inprivatevenster, (Microsoft Edge browser) ook wel incognitovenster genoemd (Google Chrome browser). Open dat venster in de browser en plak het adres in de werkbalk.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Joty ter Kulve

  1. Boeroeng zegt:

    klik op ‘meer weergeven’ om de hele tekst te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.