Update Juni imexbo.nl

Laatste updates (imexbo.nl)

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Update Juni imexbo.nl

 1. Hans Boers zegt:

  B., dank voor plaatsen.

  Ter algemene informatie: Ik ben van plan om mijn werkzaamheden wat betreft mijn website op een lager pitje te zetten en het wat kalmer aan te doen wat betreft het uitzoeken van het wel en wee van Ned.Inische c.a. Indische families uit de tijden dat de voormalige Nederlandse kolonie nog bestond en waarvan vele van deze families niet eens de register almanakken haalden.

  Ik had me hoofdzakelijk gericht op de oude verborgen kerkhoven, ergens diep in de “jungle”verborgen op oude prive terreinen of suikerfabrieken, doch mijn bronnen raken uitgeput, mede wegens de corona uitbraak en mijn medewerkers aldaar in Indonesia die voor mij op zoek gingen, zijn genoodzaakt hierdoor ook wat minder de deur uit te gaan. Ik ben heel blij met hun assistentie tot op heden, aangezien ik hen daarmede ook aan een extra bordje rijst met sayur en een stukje gebakken vis heb kunnen helpen. Voor hen was het een welkome aanvulling.

  Daarnaast had ik me ook gericht op de bronnen van FamiliSearch met betrekking tot personen, die in de jaren 1950/1951 opteerden voor het Indonesisch staatsburgersschap.
  Het is een hele kluif en het komt me eigenlijk zo’n beetje de strot uit, al dat gepuzzel wie nu wie precies was en wat ze allemaal deden en waar ze woonden en werkten en wat er met hen gebeurde in hun verder leven daar in Indonesia.

  Ik heb wel in de loop der jaren diverse personen kunnen helpen met hun zoektochten naar voorouders en dat schepte toch ook wel genoegdoening.

  Dan nog iets speciaals voor bezoekers van mijn website.
  Het is mij gebleken dat een bepaalde bezoeker mijn website niet gebruiksvriendelijk vindt.
  Mijn antwoord daarop luidt:
  Vrindelijke vrind, jammer voor jou dan. Ik heb moeite moeten doen om de website op te zetten naar mijn visie en mogelijkheden en kunnen en ik heb er resultaten mee geboekt ten gunste van diverse personen die op zoek waren naar meer kennis over hun voorouders/familieleden. En daar ging het mij in eerste instantie om: Hulp aan diegenen die hulp nodig hadden/hebben. Niet hulp aan hen die het zelf beter kunnen en klaar staan met negatief commentaar maar intussen wel de gegevens driftig stiekem in hun XL-tje noteren.

  Maar klagers/jankepotten/ stampvoetende huilebalken die hun zin niet krijgen en die te beroerd zijn om zelf wat op poten te zetten en hoog van de toren blazen en afgeven op derden en zich vaak te buiten gaan aan opgeblazen dikdoenerij door middel van het leggen van windeieren en van anderen verwachten dat alles netjes voorgekauwd op hun bordje gelegd wordt, daar heb ik SCH….. en Maling aan. Produceer je eieren nu eens, want je bent al jaren aan het kakelen (Is niet mijn gezegde maar van een mede bezoeker van het I4E, nl de heer Somers en ik blijf het een mooi gezegde vinden). Jammer voor hen dan als ze te lui en te ondeskundig zijn om iets zelf op poten te zetten op dit gebied.

  En ter verdere info: Omdat mijn website zogenaamd gebruikers onvriendelijk is, hebben een paar uitgevers en historici en diverse nationale instituten (gemeentes in INDONESIE , archieven in ARMENIE en IRAN) mijn site en de inhoud ervan gelezen, begrepen en er hun voordeel mee gedaan. Het resultaat is dat zowel in Indonesia, Armenia en Iran diverse boeken zijn uitgegeven – in de lokale talen en notabene met mijn medewerking en naam, toenaam en kunnen. Kijk huillie huillie, dat zijn mijn eieren. Bewijzen te over.

  Roept u maar.

  • Jan A. Somers zegt:

   “Roept u maar.” In de tijd van ‘Het Gebaar’ kon je voorstellen doen voor onderzoeksprojecten. In die tijd deed ik mijn dissertatie over de VOC. Ik heb toen een ruwweg voorstel gedaan om in heel (?) Azië Nederlandse namen op grafzerken enzo te digitaliseren. Zou niet zo duur zijn, studieprojecten voor geschiedenisstudenten. Wel met een enorme organisatie-inspanning. Kosten voor organiserend personeel, kosten voor studenten en mogelijk materiële kosten. Kreeg als antwoord; kom met een gedetailleerd voorstel. Dat zag ik in mijn eentje niet zitten, einde verhaal.

  • vandenbroek@libero.it zegt:

   Terug naar de juiste weg.
   Pasen is al afgelopen, maar dat is kennelijk aan enkelen ongemerkt voorbij gegaan. Eieren leggen is één ding, een Ei uitbroeden is een ander ding. Verantwoord en op niveau een Ei uitbroeden heeft tijd en bezinning nodig. Ik ben niet van plan iets uit te broeden dat op de schroothoop terechtkomt of in de ramsj eindigt.

   Voor Narziss en Goldmund is geen plaats. Laten de Heren zich eens van hun beste zijde zien en zich in hun woordkeuze matigen. Als ik zo hun commentaren lees dan is er plaatsvervangende schaamte.

   Het lijkt mij ongepast om verantwoording af te leggen aan degenen, die in onschuld leven en voor dingen die in de sterren geschreven staan.

   Daarnaast hoef ik mij niet te bewijzen, dat heeft mijn vader al lang en dubbel gedaan.

  • Hans Boers zegt:

   @… de schroothoop terechtkomt of in de ramsj eindigt.
   Gelukkig zijn mijn eieren niet op de schroothoop of ramsj terechtgekomen, maar keurig geordend in de staats ARCHIEVEN van ARMENIE EN IRAN.
   En wat betreft het deel Indonesia: die zijn terecht gekomen in de Gemeentelijke archieven van de stad BANDUNG.
   Tja, lezen kan moeilijk zijn en begrijpend lezen is voor sommigen een utopie.
   Een leuk zinnetje hieronder om begrijpend te lezen:
   TOENTOMATENTOMATEN, TOVRATENTOMAT….

   @… Laten de Heren zich eens van hun beste zijde zien en zich in hun woordkeuze matigen.
   MATIGEN, schrijft iemand die zelf niet weet wat matigen inhoudt…whohahaha.

   @… Als ik zo hun commentaren lees dan is er plaatsvervangende schaamte.
   Plaatsvervangende schaamte? Weer te lang in de spiegel gekeken?

   • Jan A. Somers zegt:

    En mijn eieren kunt u terugvinden in de doctoraalscriptie rechtswetenschappen EUR, dissertatie EUR, en een boek over staatkundige ontwikkelingen bij WalburgPers. Maar misschien wat te hoog gegrepen voor u. Geeft niet hoor, Italiaanse tomaten zijn ook best lekker.

 2. Hans Boers zegt:

  Heer Somers….o.a.: Dat zag ik in mijn eentje niet zitten, einde verhaal.

  Heel jammer dat het digitaliserings project niet doorging heer Somers. Heel jammer.

  Wat betreft VOC graven in India ben ik ten dele mee begonnen, omdat er diverse foto’s tegenwoordig beschikbaar zijn via adspirant archeologen slechts gewapend met hun telefoon die handig voorzien is van tegenwoordig een hele behoorlijke camera. India naar aanleiding van het feit, dat mijn Armeense voorouders zaken deden met de VOC ( Een rijke Armeense oudtante – handelaarster – was zelfs gehuwd met een VOC-man, die er echter een potje van maakte en uiteindelijk haar deur uit werd gebonjourd en onterft.)
  Maar ik ben met India gestopt, omdat er in de UK een Armeens familie lid woont en werkt, die wel regelmatig de reizen kan maken naar India maar zich jammer genoeg alleen focussed op Calcutta e.o.
  Daar waar mijn interesse juist ligt in Souratte (Surat ) Noord India kust gebieden.

  Via Google View is het tegenwoordig zelfs mogelijk om via de straat de kerkhoven te bekijken en screenshots te maken van de graven nabij de straatkant.
  Het probleem voor mij was echter, dat ik lokaal in India geen backup had.. ik ken daar niemand.

  Omdat Indonesia voor mij een soort gesneden koek is en ik daar wel enkele kennissen/vrienden heb, kwam al snel de mogelijkheid voor mij om deze kennissen en hun kennissen voor mij op onderzoek te laten gaan en zodoende sneed het mes aan twee kanten: Zij maken voor mij de foto’s en ik verschaf de achtergrond informatie over de graven, die zij weer kunnen gebruiken voor hun studie archeologie plus natuurlijk dat ik niet ongenegen ben om hen te voorzien in een tegemoetkoming van de brandstof en eten onderweg en nog wat extra’s.

  Overigens om even naar Peneleh af te dwalen…In 2019 t/m maart 2020 heeft de gemeente Surabaya een stuk heft in handen genomen en een deel van de oude graven gerestaureerd. Slechts de graven die vrij goed intact zijn. Helaas verstaat men aldaar onder restauratie het overvloedig gebruik van zwarte verf (om oud ijzer weg te moffelen) en witte verf om de cementen bakken wit te kalken en goudverf om de letters mooi te laten blinken in de zon. Zelfs marmeren platen zien er nu blinkend spierwit uit, helaas.

  Fijn zondag nog.

 3. Dewi Smith zegt:

  Beste heer Boers,

  Ik lees met heel veel plezier uw website, geniet iedere keer van uw vondsten en bijgeleverd commentaar. Wat een enorm gepuzzel !! Ik kan me heel goed voorstellen dat het u soms de neusgaten uit komt . Ik heb bv zeker niet de gemakkelijkste familie om uit te zoeken nl Casper Joseph Smith in Soerakarta. Soms heb ik er genoeg van, van alles wat ik vind en zeker ook alles wat ik niet kan vinden, en daar is dan uw update en ik stort me weer vol enthousiasme op uw gegevens. Waarvoor mijn hartelijke dank!! Het verleden blijft interessant om uit te zoeken, welke stappen onze voorouders waar hebben liggen in Nederlands-Indië , waar kwamen zij vandaan, wat bewoog hen om weg te gaan en hoe hebben zij kunnen overleven en met wie.
  Geschiedenis en zeker onze eigen geschiedenis is nooit saai en u heeft heel wat bijgedragen om deze geschiedenis te leren kennen. Dank.

  groetjes Dewi Smith

  • Hans Boers zegt:

   Dag mevr. Smith, hartelijk dank voor uw lovende woorden.
   Soms vind ik het jammer, dat ik geen tijdmachine heb en op een afstand kan toekijken in de voorbijgegane geschiedenis met de kennis die ik nu heb en dan gewoon maar kijken naar hoe men destijds leefde en woonde en werkte en alles noteren en dan weer via de tijdmachine terug haar het heden… en ook nog stiekem alles filmen….

   Veel succes met uw speurtochten naar uw familieleden van toen van vroeger uit Solo.

   Hartelijke groet,

   Hans Boers

 4. Jan A. Somers zegt:

  Mijnheer Boers, De VOC bleef constant schrijven in de boeken, elke speld of spijker moest worden verantwoord. Volgens mij de doden ook, in hun woonplaats. Die archieven zijn volgens mij gedigitaliseerd, maar ik weet niet hoe diep en gedetailleerd. Zo zullen bijvoorbeeld in kantoor Souratte (Surat ) in het systeem alle sterfgevallen zijn genoteerd. Zou zoiets een hulpmiddel kunnen zijn om de graven op te sporen en zo direct in het systeem te krijgen? Waarna desgewenst plaatselijk actie kan worden ondernomen?

  • Hans Boers zegt:

   Heer Somers, mij is bekend dat elke punt en komma genoteerd werd.
   Helaas is men daar in die streken van Surat nog niet zover dat het digitaal toegankelijk is, helaas helaas.
   Men dient lijfelijk aanwezig te zijn om in die boeken te kunnen neuzen en dat is een kostbare zaak ales men het uit eigen zak moet betalen.
   In Surat is ook een grote bibliotheek, maar helaas, ook die is nog gedigitaliseerd.

   IK ben wel ’s bezig geweest met Hendrik Adriaan van Reede die daar te ruste ligt en me verdiept in zijn botanische geschriften….
   Trouwens de Armeniers waren te Surat al voordat de Engelsen en de Nederlanders en de Fransen…

   Het Engels, Nederlands en Armeens kerkhof in Surat. Prachtige tombes van de Hooghe Heren bijna net zo groot als de paleizen destijds en een schril contrast vormend met de lagere “goden”

   Nogmaals fijne zondag nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.